پیمانه اقتصادی

انتقاد رئیس جمهور از سقوط ارزش یارانه ۴۵ هزار تومانی به ۷ تومان/ معاون وزیر نیرو: حذف کامل یارانه پرمصرف‌ها تا دو سال دیگر/ خرید ۵/۵ میلیون تن گندم به شرط بارندگی خوب/ صحت و سقم مالیات از سود سپرده بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری

این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش قیمت نفت در بازار‌های جهانی، توافق اوپک‌پلاس برای افزایش ۴۳۲ هزار بشکه‌ای تولید نفت، ظرفیت تولید نفت خام ایران به پیش از تحریم‌ها رسید، ونزوئلا آماده افزایش صادرات نفت می‌شود و هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره تاثیر تحریم‌های روسیه بر تضعیف سلطه دلار را در بر دارد.
کد خبر: ۱۱۱۱۶۷۷
|
۱۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱ 01 April 2022
|
18837 بازدید
|

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش قیمت نفت در بازار‌های جهانی، توافق اوپک‌پلاس برای افزایش ۴۳۲ هزار بشکه‌ای تولید نفت، ظرفیت تولید نفت خام ایران به پیش از تحریم‌ها رسید، ونزوئلا آماده افزایش صادرات نفت می‌شود و هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره تاثیر تحریم‌های روسیه بر تضعیف سلطه دلار را در بر دارد.

انتقاد رئیس جمهور از سقوط ارزش یارانه ۴۵ هزار تومان به ۷ تومان

انتقاد رئیس جمهور از سقوط ارزش یارانه ۴۵ هزار تومانی به ۷ تومان/ معاون وزیر نیرو: حذف کامل یارانه پرمصرف‌ها تا دو سال دیگر/ خرید ۵/۵ میلیون تن گندم به شرط بارندگی خوب/ صحت و سقم مالیات از سود سپرده بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری

سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اداری خراسان رضوی که شامگاه پنجشنبه با حضور جمعی از وزرا و مدیران شهری و استانی برگزار شده بود، اظهار داشت: رشد اقتصادی باید محقق شود، ارزش ۴۵ هزار تومان یارانه امروز به ۷ تومان رسیده است و اگر ارزش پول ملی بالا نرود هرچه حقوق را افزایش دهیم در عمل نتیجه نخواهد داشت. تولید، دانش‌آفرینی و اشتغال می‌تواند گره کشور را حل کند و باید به‌ دنبال رشد اقتصادی بود و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ رشد اقتصادی در کشور محقق شود. /تسنیم

خرید ۵/۵ میلیون تن گندم به شرط بارندگی خوب در اردیبهشت

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر در اردیبهشت بارندگی خوب باشد، امیدواریم امسال پنج و نیم میلیون تن خرید تضمینی گندم داشته باشیم. علیرضا مهاجر در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با بیان این که پیش بینی ما تولید ۹ میلیون تن گندم در سال جاری زراعی است، افزود: سال گذشته، حدود چهار و نیم میلیون تن خرید تضمینی داشتیم و دو میلیون تن نیز صنوف، صنعت و کارخانجات ماکارونی خریداری و حدود یک و نیم میلیون تن نیز کشاورزان برای کشت سال بعد ذخیره کردند.
وی گفت: با توجه به این که برای تأمین نیاز دو سال کشور باید گندم ذخیره داشته باشیم، بر اساس شرایط جدید ذخایرمان را افزایش دادیم که بخشی از واردات گندم در این جهت است. مهاجر افزود: با توجه به گرانی گندم در سراسر دنیا و افزایش قیمت‌های دستمزد و نهاده ها، دولت قیمت خرید تضمینی گندم را به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داد.

کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی

قیمت شاخص نفت خام برنت دریای شمال، امروز (۱۲ فروردین ماه) در بازارهای جهانی نسبت به اواخر هفته گذشته با ۵ دلار و ۲۲ سنت کاهش به ۱۰۳ دلار و ۳۸ سنت رسیده که نسبت به آخرین قیمت‌های معاملاتی روز گذشته ۵.۷۵ درصد کاهش را به خود دیده است. همچنین قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت در بازارهای جهانی با ۳ دلار و ۳۰ سنت افزایش به ۹۸ دلار و ۹۰ سنت در هر بشکه رسید که نسبت به آخرین قیمت‌های معاملاتی روز گذشته ۳.۴۵ درصد کاهش را به خود دیده است. قیمت نفت برنت دریای شمال روز جاری نسبت به ۵ روز پیش با کاهش ۱۱.۸۶ درصد یا ۱۳ دلار و ۹۲ سنتی روبه رو شده است.


همچنین قیمت این محصول نسبت به ۲۰ روز پیش کاهشی ۹.۲۵ درصدی یا ۱۰ دلار و ۸۹ سنتی و نسبت به دو ماه پیش با افزایشی ۲۱.۲۸ درصدی یا ۲۲ دلار و ۳۰ سنتی روبرو شده است. از طرف دیگر قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت روز جاری نسبت به ۵ روز پیش با کاهش ۱۳.۲۱ درصدی یا ۱۵ دلار و ۰۵ سنتی روبرو شده است. نیز قیمت این محصول نسبت به ۲۰ روز پیش با کاهش ۱۱.۸۳ درصدی یا ۱۳ و ۲۶ سنتی و نسبت به دو ماه پیش با افزایش ۱۸ درصدی یا ۱۸ دلار و ۱۵ سنتی روبه رو شده است.

توافق اوپک‌پلاس برای افزایش ۴۳۲ هزار بشکه‌ای تولید نفت

۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (ائتلاف اوپک‌پلاس) در بیست‌وهفتمین نشست خود با توجه به تغییر خط پایه توید بر سر افزایش ۴۳۲ هزار بشکه‌ای عرضه روزانه در ماه مه (اردیبهشت‌ماه - خردادماه) به توافق رسیدند. اعضای اوپک پلاس همچنین در این نشست اعلام کردند، مطابق تصمیم نوزدهمین نشست (۲۷ تیرماه ۱۴۰۰) خط پایه تولید کشورهای روسیه (۵۰۰ هزار بشکه)، عربستان (۵۰۰ هزار بشکه)، امارات (۳۳۲ هزار بشکه)، عراق (۱۵۰ هزار بشکه) و کویت (۱۵۰ هزار بشکه) از ابتدای ماه مه ۲۰۲۲ افزایش می‌یابد.

ظرفیت تولید نفت خام ایران به پیش از تحریم‌ها رسید

وزیر نفت با بیان اینکه ظرفیت کنونی تولید نفت به پیش از تحریم‌ها و به بیش از سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است، اعلام کرد: امیدواریم با تلاش همکاران در این بخش طی سال ۱۴۰۱ با ارقام بالاتری در زمینه صادرات نفت خام، میعانات گازی و دیگر فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی دست یابیم.

ونزوئلا آماده افزایش صادرات نفت می شود

شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا سرگرم مذاکره برای خرید و کرایه چندین نفتکش در بحبوحه احتمال تسهیل تحریم های آمریکا و افزایش صادرات است. حمله روسیه به اوکراین باعث افزایش تقاضای جهانی برای منابع جدید تامین نفت به خصوص نفت سنگینی که در ونزوئلا تولید می شود، شده است. دیدار ماه میلادی جاری میان مقامات عالی رتبه آمریکا و ونزوئلا در کاراکاس، زمینه را برای گفت و گو درباره تحریم های اعمال شده علیه شرکت PDVSA گشود. این تحریم ها از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در راستای تحمیل فشار حداکثری بر ونزوئلا و سرنگونی دولت نیکلاس مادورو پیش برده شد.

منابع آگاه به رویترز گفتند، مدیران PDVSA مارینا که واحد دریایی شرکت PDVSA است و واحد تجارت و تامین این شرکت اخیرا با شرکتهای متعددی که نفتکش تامین می کنند، دیدار کرده اند. همه این شرکت ها مایل به دریافت نفت یا فرآورده های نفتی ونزوئلا به جای پول کرایه کشتی هستند. به گفته یکی از این منابع آگاه، ناوگان فعلی نفتکش های شرکت PDVSA اجازه افزایش تولید نفت برای پالایش داخلی یا صادرات را نمی دهد. این شرکت حدود سی نفتکش دارد که به دلیل تحریم ها و عدم انجام تعمیرات لازم، ناچار شده اند در آب های ونزوئلا بمانند. بر اساس گزارش رویترز، تولید نفت و صادرات نفت ونزوئلا تحت تحریم های آمریکا به شدت سقوط کرد و از بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۸ به حدود ۶۵۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۱ رسید.

معاون وزیر نیرو: حذف کامل یارانه پرمصرف ها تا دو سال دیگر

معاون وزیر نیرو در حوزه برق و انرژی گفت: باید، قطعا تا دو سال دیگر یارانه پر مصرف ها قطع شود، دلیلی ندارد که مشترکانی که الگو مصرف را رعایت می کنند متحمل ضرر شوند. همایون حائری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ناترازی قیمت تولید و فروش برق اولین مشکل صنعت برق است، اظهار کرد: قیمت فروش برق به مشترکان ٩٠ تا ١٠٠ تومان به ازای هرکیلووات و قیمت تامین آن ٢٥٠ تا ٢٦٠ تومان به ازای هر کیلووات ساعت بوده و این ناترازی دلیل بدهی‌های وزارت نیرو به بخش خصوصی شده است.

ایران؛ سومین صادرکننده بزرگ گاز به ترکیه

بر اساس داده‌های سازمان دیده بان انرژی ترکیه، واردات گاز طبیعی این کشور در ژانویه ۲۰۲۲ نسبت به ماه مشابه سال ۲۰۲۱ حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است. سازمان تنظیم مقررات بازار انرژی ترکیه (EPDK) در گزارش ماهانه خود اعلام کرد، واردات گاز طبیعی این کشور از حدود ۶.۰۹ میلیارد متر مکعب در ژانویه سال ۲۰۲۱ به حدود ۶.۷۰ میلیارد متر مکعب (میلیارد متر مکعب) رسیده است. داده‌های این سازمان نشان می‌دهد، در ژانویه گذشته، این کشور ۴.۰۶ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از طریق خطوط لوله وارد کرده است، در حالی که ۲.۶۴ میلیارد متر مکعب LNG نیز خریداری کرده است. این میزان‌ها به ترتیب کاهش ۹.۹ درصدی در واردات خط لوله و افزایش ۶۶.۶ درصدی در واردات LNG را نشان داد. روسیه با ۲.۶۱ میلیارد متر مکعب بیشترین گاز را به ترکیه صادر کرد، در حالی که ایالات متحده و ایران به ترتیب با ۱.۲۰ میلیارد متر مکعب و ۷۹۶ میلیون متر مکعب پس از آن قرار دارند.

صحت و سقم مالیات از سود سپرده بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری

رضا نوحی حفظ آبادی، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده است: با توجه به ابهامات مطرح درباره آثار مالیاتی ناشی از بند (ر) تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ بر صندوق های سرمایه‌گذاری، سازمان بورس طی مکاتباتی با سازمان امور مالیاتی پیگیر اظهار نظر صریح و رفع ابهام در این خصوص بود. سازمان امور مالیاتی کشور طی نامه شماره ۲۰۰/۲۱۱/ به تاریخ ١٠ فروردین ماه ۱۴۰۱ اظهارنظر درخصوص تاثیر حکم فوق بر صندوق های سرمایه گذاری را به شرح نامه پیوست اعلام کرد.

مطابق نامه مزبور «با توجه به اینکه یکی از موضوعات اصلی فعالیت صندوق‌ها مطابق اساسنامه مصوب آنها، سرمایه‌گذاری در انواع اوراق بهادار، سپرده‌ها و گواهی‌های سپرده بانکی است؛ بنابراین سود سپرده بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشمول تبصره ۱ ماده ۱۴۳ مکرر قانون مالیات های مستقیم بوده و عدم اجرای بند (۲) ماده ۱۴۵ قانون مالیات های مستقیم در مورد اشخاص حقوقی در سال ۱۴۰۱ در اجرای بند (ر) تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۱، موجب شمول مالیات نسبت به سود سپرده‌های بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشمول تبصره ۱ ماده ۱۴۳ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم (موضوع ماده ۷ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید ...) نخواهد شد.»

هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره تاثیر تحریم‌های روسیه بر تضعیف سلطه دلار

«گیتا گوپینات» معاون اول مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که تحریم‌های اعمال‌شده توسط کشورهای غربی علیه روسیه، می‌تواند منجر به چند پاره شدن نظام مالی جهان و تضعیف سلطه دلار آمریکا در آن شود. به گزارش خبرگزاری «تاس» روسیه، این مقام صندوق بین‌المللی پول معتقد است که اقدامات محدودکننده افراطی اعمال شده توسط کشورهای غربی پس از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین، ممکن است باعث ظهور بلوک‌های ارزی کوچک مبتنی بر تجارت بین گروه‌های خاصی از کشورها شود. 

گوپینات روز پنجشنبه به «فایننشال تایمز» گفت: ما هم اکنون هم شاهد مذاکره مجدد برخی کشورها در مورد ارزی هستیم که با آن بهای مراودات تجاریشان پرداخته شود (به جای دلار از ارزهای ملی دو کشور طرف مراوده استفاده شود). دلار حتی در این چشم‌انداز، ارز اصلی جهانی خواهد ماند؛ اما تکه تکه شدن (نظام مالی جهان) در سطوح کوچکتر بی‌تردید کاملاً امکان‌پذیر است. هشدار گیتا گوپینات معاون اول مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول درباره اثرات تحریم‌های آمریکا و متحدانش علیه روسیه بر تضعیف سلطه دلار در شرایطی مطرح شده که فشارهای واشنگتن و متحدانش علیه مسکو در رابطه با بحران اوکراین ادامه دارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
فکر کنم ، رییس جمهور محترم بجای انتقاد و دستورات کلی که معلوم نیست به چه کس و یا ارگانی خطاب می‌باشد، خود نقیصه را با ارجاع به ارگان مربوطه حل نموده و رفع مشکل نماید. اینکه یارانه ۴۵ هزار مثلاً به ۷ هزار تنزل ارزش ارزش کرده دردی را دوا نمی‌کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
الان رئیسی از چه کسی داره انتقاد میکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
خوب خوبه قبول كرديد كه اين يارانه يك امر تبليغاتي و غير واقعي براي كمك به مردمي هست كه تمام هزينه ها زندگي دلاري محاسبه ميشه كه جديدا نان و بنزين را هم ميخواهند بدان اضافه كنن ، اما حقوق ها بر مبنا ريالي هست كه سالانه ٦٠٪‏ ارزش خودش را از دست ميدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
اون الگوی مصرف که میگی شامل هیچ کس نمیشه فقط مربوط به کسانیکه فیوز کنتورشونو زده باشن میشه!
اینقدر از الگوی مصرف غیر واقعیتون دم نزنید! از نظر شما همه جزو پرمصرف ها هستند مگر کسانیکه اشتراک برق ندارند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
اون الگوی مصرف که میگی شامل هیچ کس نمیشه فقط مربوط به کسانیکه فیوز کنتورشونو زده باشن میشه!
اینقدر از الگوی مصرف غیر واقعیتون دم نزنید! از نظر شما همه جزو پرمصرف ها هستند مگر کسانیکه اشتراک برق ندارند!
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
خرجشون بالاست ، پول دوست دارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
دقيقا ، اينها با بازي كردن إعداد كه اكثر جامعه با آن نا آشنا هستند ، دم از الگو مصرف ميكنند كه معني آن عدم استفاده از يخچال و ماشين لباس شويي و اطو و غيره هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
سلام
اقای رییسی همه مردم درد را میشناسند علاج درد را پیدا کنید نه با حرف هیچ مشکلی حل نمیشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
مشکل برجام را حل کنید چه بخواهید و چه نخواهید برای حل مشکل اقتصاد باید مسله برجام حل شود
دست از شعار بردارید
کاربر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
ارزش 45 هزار تومان یارانه امروز به 7 تومان رسیده است و اگر ارزش پول ملی بالا نرود هرچه حقوق را افزایش دهیم در عمل نتیجه نخواهد داشت. !!!!
راه حل این معضل صدور دستور و فرمانی قاطع از جانب رییس جمهور است تا بدون فوت وقت قیمت و ارزش یارانه به سر جای واقعی اس باز گردد حتمن%
خاوری نژاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
متعجبم، اقای رییسی این حرف ها را دارد برای کی می زند! جای رییس وه مجریه با مردم انگار عوض شده است.ایا تاریخ مصرف این حرفهای دلخوشکنک هنوز تمام نشده. دولت محرومان خودش،عامل اصلی گرانیهاست. نگاهی به بازار نمیکند که قیمت گوشت معمولی قرمز از دویست هزار و مرغ از چهل هزار فراتر رفته، با این وجود بی مهابا به بهانه الگو مضحک و غیر کارشناسی مصرف برق گاز اب را گران میکند، اراده به حذف ارز ترجیهی میکند. استخوان ما محرومان در اثر سیاست های نا کارامد دولتی که خود را دولت محرومان میخواند خورد شده و حضرات از خود تعریف میکند. کو فریاد رسی
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
جناب رئیسی ازون 7000صفحه برنامه ت چند صفحه ش مربوط به تقویت ارزش پول ملی، تولید و فقر زدایی هست؟؟ همین صفحات رو منتشر کنید کارشناسان ببینن، مردم عادی که نظر ادنشون فایده نداره، حداقل مجلس انقلابی ازشون بی بهره نباشه، تو بودجه 401 هم خبری ازون 7000 صفحه نگفتین. فعلا چندتا دستور کتبی دادین برا کاهش قیمت ها و ریشه کنی فقر و فساد که خودتونم بهشون اعتقاد ندارین چون اکثرشون کاغذی بیش نبودن، تنها برنامه ی اعلامی شما برا برون رفت از مشکلات کشور تهاتر کالا با همسایگان گرسنه تر از خودمونه، پاکستان، افغانستان، عراق، تاجیکستان، ترکمنستان و سوریه، لبنان سایر فقرا،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
انتقاد رعیس جمهورازمردم است میگوید صرفه جویی کنید پول بی ارزش شده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
رئیس جمهور جز انتقاد کردن و تاکید کردن چی بلده؟ لابد تقصیر مردمه که ارزش پول ملی به این روز افتاده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
جمله های مسیولین فقط جنبه ی خبری دارد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟