قیمت نفت روز جمعه که اعضای آژانس بین المللی انرژی برای پیوستن به بزرگترین برداشت آمریکا از ذخایر نفت استراتژیک موافقت کردند، کاهش پیدا کرد و بزرگترین کاهش هفتگی در دو سال گذشته را رقم زد.
به گزارش تابناک اقتصادی، پس از اعلام برداشت نفت از ذخایر اضطراری آمریکا از سوی بایدن، بهای معاملات نفت برنت و آمریکا حدود ۱۳ درصد کاهش هفتگی پیدا کردند که بزرگترین کاهش هفتگی در دو سال اخیر بود.
بهای معاملات نفت برنت ۳۲ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۱۰۴ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و یک سنت معادل یک درصد کاهش یافت و به ۹۹ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه رسید.
رئیس جمهور آمریکا برداشت روزانه یک میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت استراتژیک را به مدت شش ماه از ابتدای مه اعلام کرد. آزادسازی ۱۸۰ میلیون بشکه از ذخایر نفت استراتژیک، بزرگترین برداشت از ذخایر آمریکا به شمار می رود.
هیدیچیکا کویزومی، مدیر واحد امور بین الملل وزارت اقتصاد، بازرگان و صنعت ژاپن اعلام کرد: کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی روز جمعه درباره حجم یا میزان نفتی که هر کشور از ذخایر اضطراری خود آزاد خواهد کرد، به توافق نرسیدند. جزییات بیشتر ممکن است تا هفته دیگر اعلام شود.
گروه اوپک پلاس که شامل اوپک و متحدانش نظیر روسیه است، با وجود درخواستهای مکرر آمریکا و آژانس بین المللی انرژی برای تولید بیشتر نفت و مهار افزایش قیمتها، در نشست روز پنج شنبه با افزایش تولید به میزان حدود ۴۳۲ هزار بشکه در روز در ماه مه موافقت کردند.
شرکتهای انرژی آمریکایی هفته گذشته برای دومین هفته متوالی به شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی اضافه کردند اما روند رشد دکلها آهسته مانده است زیرا شرکتهای حفاری همچنان بر سوددهی به سهامدارانشان متمرکز مانده اند.
در یک سیگنال منفی برای تقاضا برای سوخت، شانگهای که قطب مالی چین است، پس از اقدام دولت در قرنطینه این شهر با ۲۶ میلیون نفر سکنه که با هدف مهار شیوع موج جدید کرونا صورت می گیرد، فعالیتش متوقف شد.
بر اساس گزارش رویترز، بانک جی پی مورگان در یادداشتی پیش بینی خود از قیمت نفت را تغییر نداد و برای سه ماهه دوم ۱۱۴ دلار در هر بشکه و برای نیمه دوم سال میلادی جاری ۱۰۱ دلار در هر بشکه اعلام کرد.