خیز نرخ سود بین بانکی در هفته اول ۱۴۰۱

نرخ سود بین بانکی در هفته اول ۱۴۰۱ روندی صعودی داشته و به ۲۰.۳۶ درصد رسید. بررسی ها نشان می دهد این بیشترین میزان افزایش هفتگی نرخ بهره از ابتدای آذر سال گذشته تاکنون بوده است.
کد خبر: ۱۱۱۲۵۲۴
|
۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۰ 06 April 2022
|
3656 بازدید

به گزارش بورس تابناک، روند نرخ سود بین بانکی در میان متغیر های کلان اقتصادی از اهمیت بسزایی برخوردار است. به این صورت که تغییرات آن می تواند علامتی از تغییرات تورمی در جامعه باشد.

اما این نرخ در ماه های اخیر از آن جهت حائز اهمیت بوده که بانک مرکزی از ابتدای پاییز ۱۴۰۰ اقدام به پول پاشی در بازار باز کرده تا از این طریق بتواند نرخ بهره را در بازار بین بانکی تقلیل دهد.

کاهش دستوی نرخ سود اتفاقی بود که در سال ۱۴۰۰ از سوی دولت به بانک مرکزی اعمال شده و طی بندهای دهگانه نجات بورس دولت به بانک مرکزی فرمان داد تا نرخ بهره بین بانکی در سقف ۲۰ درصد قرار بگیرد. بانک مرکزی نیز با پذیرش فرمان شروع به بسط پول در بازار باز کرده و رکورد های بی سابقه ای را به ثبت رسانید. با این حال آمار نرخ سود بین بانکی در ایران نشان می دهد هنوز این نرخ از مرز ۲۰ درصد در پایین نیامده است.

 

نرخ سود

روند صعودی نرخ سود بین بانکی در ابتدای ۱۴۰۱

نرخ سود بین بانکی در یازدهم فروردین ماه ۱۴۰۱ برابر با ۲۰.۳۶ درصد محاسبه شده که نسبت به آخرین محاسبه خود تقریبا ۰.۰۸ واحد درصد رشد داشته است. بررسی میزان افزایش نرخ سود بین بانکی نشان می دهد این بیشترین سطح افزایش در این متغیر از ابتدای آذر ماه ۱۴۰۰ تا کنون بوده و شیب این افزایش صعودی شده است.

این در حالی است که بانک مرکزی در بازار باز با افزایش میزان بسط پول سعی در کاهش نرخ بهره داشت. در همین رابطه طبق آمارهای این نهاد بانک مرکزی تزریق هفتگی پول را در پایان سال به ۹۵ هزار میلیارد تومان رساند که بالاترین میزان بسط پول در هفته های برگزاری بازار باز محسوب می شد.

با توجه به آن که بازار بین بانکی و بازار باز به موازات یکدیگر به صورت هفتگی برگزار می شود بانک مرکزی سعی داشت تا بسط بی حساب پول در بازار باز بتواند داد و ستد های مالی در بازار شبانه را کنترل کرده و در ادامه نرخ بهره را نیز کاهش دهد.

اما برخی از تحلیلگران معتقدند این میزان افزایش در تزریق نقدینگی در این بازار می تواند نشان دهنده افزایش تورم در ماه های آتی باشد.  

به این دلیل که با کسر کل پول جذب شده در بازار باز از کل بسط نقدینگی رخ داده در این معاملات، مانده نقدینگی در این عملیات به مرز ۹۰ هزار میلیارد تومان رسیده که مستقیما موجب افزایش پایه پولی می شود. این سطح از افزایش می تواند با رشد نقدینگی در کشور تورم را بالا برده و قدرت خرید در جامعه را کاهش دهد.

این در حالی است که با وجود تزریق های بیشمار در بازار باز نه تنها نرخ سود از مرز ۲۰ درصد پایین تر نیامده که حتی سیری صعودی را نیز به ثبت رسانده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟