ثبت شرکت دانش بنیان و مزایا

کد خبر: ۱۱۱۳۲۱۲
|
۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۷ 11 April 2022
|
5782 بازدید
|
۳

ثبت شرکت دانش بنیان، رویایی که بسیاری از اساتید، فارغ‌التحصیلان دانشگاه و افراد فعال در حوزه‌های علمی و فناوری، در سر می‌پرورانند. شرکت‌ دانش‌ بنیان، شرکتی است که برای افزایش علم و ثروت و توسعه اقتصادی تشکیل می‌شود. هدف اصلی آن‌‌ تحقق اهداف علمی و اقتصادی، گسترش اختراع و نوآوری و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه علمی در کشور است. به بیانی ساده‌تر، این شرکت‌ها افراد متخصص در حوزه‌های علمی را جذب می‌کنند تا از علم و دانش آن‌ها درآمد کسب کنند. بنابراین علم و فناوری، دارایی اصلی این شرکت‌ها محسوب می‌شود. گرچه با ثبت شرکت دانش بنیان می‌توان از مزایای مختلف بهره‌مند شد، ولی ثبت آن نیازمند آگاهی و تخصص است.

ثبت شرکت دانش بنیان و مزایا

مراحل و شرایط ثبت شرکت دانش بنیان

برای ثبت شرکت دانش بنیان باید گام به گام مراحل زیر را طی کنید:

۱- یک شرکت تجاری مانند سهامی خاص یا با مسئولیت محدود ثبت کنید.

۲- در مرحله بعد باید تاییدیه دانش‌ بنیان دریافت کنید. به این منظور، به سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان مراجعه کنید تا شرکت وارد فرآیند ارزیابی شود. در این مرحله شرکت شما مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت داشتن شرایط قانونی و تایید صلاحیت، تاییدیه داده می‌شود. 

۳- در‌صورتی می‌توانید تاییدیه دانش‌ بنیان را دریافت کنید که کالاها و خدمات شرکت ویژگی‌های خاصی داشته باشند که عبارت‌اند از:

  • سطح فناوری

سطح فناوری کالا و خدمات شرکت دانش‌ بنیان باید بالا یا متوسط به بالا باشد، یعنی کالا یا خدمت ارائه شده باید به‌سختی قابل کپی‌برداری باشد، کارکردهای پیچیده‌ای در آن‌ ایجاد شده باشد و برای رسیدن به این سطح از فناوری، تحقیق و توسعه قابل توجهی توسط افراد خبره لازم باشد.

  • مرحله تولید

یکی دیگر از شرایط ثبت شرکت دانش بنیان این است که کالاهای شرکت باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته شده باشند.

  • طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه 

از روش‌‌های طراحی داخلی، مهندسی معکوس یا انتقال فناوری به همراه ایجاد تغییرات اساسی برای طراحی محصولات یا خدمات استفاده شده باشد. 

۴- در مرحله بعد باید در سامانه ارزیابی شرکت­‌ها و موسسات دانش‌ بنیان ‌ثبت‌نام کنید. پس از ثبت‌نام، دبیرخانه مرکز شرکت‌های دانش‌ بنیان، اسناد و مدارک را بررسی و برای کارگزار ارسال می‌کند تا مورد ارزیابی قرار دهد. اگر  کالا و خدمات شرکت شما ویژگی‌های فوق را داشته باشد، کمی خیالتان راحت است و به احتمال زیاد این مرحله را با موفقیت پشت‌سر می‌گذارید.
پس از ارزیابی، اطلاعات در سامانه قرار داده می‌شود تا دبیرخانه، فرایند ارزیابی را بررسی کند و با آیین‌نامه نیز تطبیق دهد. سپس دبیرخانه، نتیجه ارزیابی را به کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت­‌ها و موسسات دانش‌ بنیان اطلاع می‌دهد و نتیجه نهایی بررسی دانش‌ بنیان شدن شرکت در کارتابل شرکت، قسمت آرشیو درخواست‌های ارسالی قرار می‌گیرد.

ثبت شرکت دانش بنیان و مزایا

نوع شرکت، فاکتوری مهم برای تاسیس شرکت دانش‌ بنیان

شرکت‌های دانش‌ بنیان با توجه به نوع و میزان فعالیت به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. نکته مهم این است که همه این شرکت‌ها از مزایای یکسانی برخوردار نیستند و بستگی دارد که شرکت دانش‌ بنیان در کدام دسته قرار بگیرد. این شرکت‌ها به ۴ نوع تقسیم می‌شوند و بهره‌مندی از مزایا بستگی به این دارد که شرکت دانش‌ بنیان از کدام نوع باشد. انواع شرکت‌های دانش‌ بنیان عبارت‌اند از:

  • نوپا نوع یک: این نوع شرکت‌ها فعالیت خود را به تازگی شروع کرده‌اند و درآمدی نداشته‌اند بنابراین فاقد اظهارنامه مالیاتی هستند. شرکت‌های نوپای نوع یک باید کالا و خدمات تولیدی خود را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی با سطح فناوری بسیار بالا یعنی با ارزش افزوده و پیچیدگی فنی بالا تولید کنند.
  • نوپا نوع دو: این نوع شرکت‌ها درآمدی نداشته‌اند و در نتیجه اظهارنامه مالیاتی ندارند. شرکت‌های نوپای نوع دو نیز باید کالا و خدمات تولیدی خود را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی با سطح فناوری نسبتا بالا یعنی با ارزش افزوده و پیچیدگی فنی کمتر تولید کنند. 
  • تولیدی نوع یک: حداقل ۲۵ درصد از درآمد آخرین اظهارنامه مالیاتی این نوع شرکت‌ها باید از فروش کالا یا خدمات دانش‌ بنیان با سطح فناوری بسیار بالا باشد. همانطور که گفته شد، سطح فناوری محصولات شرکت‌های تولیدی نوع یک باید بسیار بالا باشد به گونه‌ای که در فهرست کالا و خدمات دانش‌ بنیان سطح یک قرار بگیرند.
  • تولیدی نوع دو: این نوع شرکت‌ها باید کالا یا خدمات را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی تولید کنند.

چگونه شرکت دانش‌ بنیان ثبت کنیم؟

برخلاف تصور عموم، شرکت دانش‌ بنیان یک قالب مجزا برای ثبت شرکت نیست. برای تاسیس این نوع شرکت، ابتدا باید یکی از انواع شرکت‌های تجاری را ثبت کنید. شرکت‌های سهامی خاص و با مسئولیت محدود از متداول‌ترین قالب‌ها برای ثبت شرکت دانش بنیان هستند. ثبت‌یار آماده همراهی شما برای ثبت شرکت در یکی از انواع قالب‌های تجاری و همچنین دریافت تاییدیه دانش‌ بنیان است.

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

در صورتی‌که مراحل فوق را با موفقیت پشت‌سر بگذارید و تاییدیه را دریافت کنید، می‌توانید از مزایای ثبت شرکت دانش بنیان برخوردار شوید. برخی از این مزایا شامل موارد زیر است:

  • معافیت مالیاتی شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری
  • معافیت از حقوق گمرکی، عوارض و سود بازرگانی
  • تسهیلات سربازی برای افراد شاغل در شرکت‌های دانش‌ بنیان
  • امکان استقرار شرکت‌های دانش‌ بنیان تهران در کاربری مسکونی
  • حمایت از حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و مناقصات بین‌المللی
  • حمایت از ورود شرکت‌های دانش‌ بنیان به بورس
  • مجوز فعالیت اعضای هیات علمی در شرکت‌های دانش‌ بنیان
  • تسهیلات مالی صندوق نوآوری شکوفایی
  • معافیت از پرداخت حق بیمه قراردادها
  • فروش اقساطی مواد و کالاهای مورد‌نیاز شرکت‌های دانش‌ بنیان
  • تسهیلات تامین محل کار و امکان واگذاری اراضی شهرک‌های صنعتی
ثبت شرکت دانش بنیان و مزایا

پلمپ دفاتر شرکت‌های دانش بنیان

همه شرکت‌های تجاری حتی شرکت‌های دانش بنیان هم ملزم به پلمپ دفاتر هستند. بنابراین پس از ثبت شرکت دانش بنیان این تکلیف قانونی مهم را فراموش نکنید در غیر اینصورت جریمه می‌شوید. برای دریافت دفاتر پلمپ هر سال، می‌توانید از ابتدای سال قبل تا پایان اسفند ماه همان سال اقدام کنید. به عنوان مثال برای پلمپ دفاتر سال ۱۴۰۱، از فروردین ۱۴۰۰ تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۱ فرصت دارید. 

حتی شرکت‌هایی که در طول یک سال هیچ‌گونه فعالیتی نداشته باشند، یعنی شرکت‌های بدون فعالیت و شرکت‌های با فعالیت محدود نیز باید هر ساله دفاتر خود را پلمپ کنند. شرکت‌های بدون فعالیت پس از پایان سالی مالی باید دفاتر را به‌صورت سفید نگهداری کنند. شرکت‌های با فعالیت محدود هم هر میزان فعالیتی دارند، باید آن را در دفاتر ثبت کنند.

راه‌حلی آسان برای ثبت شرکت دانش بنیان

گرچه تعداد شرکت‌های دانش‌ بنیان در سال‌های اخیر به دلیل برخورداری از حمایت‌ها و مزایای متنوع افزایش پیدا کرده است ولی فرآيند ثبت آن‌ها دارای چالش‌ها و پیچیدگی‌های زیادی است. پیشنهاد می‌شود برای طی کردن آسان این مسیر، از نکات فنی و حقوقی کارشناسان متخصص استفاده کنید. کارشناسان ثبت‌یار (sabtyar.com) آماده همراهی شما در مسیر ثبت شرکت دانش بنیان هستند. 

 

انتهای رپرتاژ آگهی/ 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
زارع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
آیا با ثبت شرکت دانش بنیان از پرداخت مالیات معاف می‌شویم؟
اصغر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
سلام
این تسهیلات حالا واقعی هست یا اگه بریم تو دل کار تازه میفهمیم همش به حرف بوده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۴
به شرکت های دانش بنیان وام هم میدن؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟