به گزارش تابناک، شهردار تهران اعلام كرده است:' مسئولیت دستفروش ها با ما است و به آنها گفتیم که حتی جای شما را مشخص می کنیم. ۱۱۴ پارک را مشخص کردیم، دستفروش ها را شناسه دار می کنیم و در جاهای تعیین شده از ساعت ۴عصر تا ۱۰ شب اجناس خود را می فروشند. در شهرداری دنبال مسیری هستیم که در آن سمت مردم غش کنیم. در مدیریت جدید شهر تهران دستفروشان جمع آوری نمیشوند بلکه ساماندهی خواهند شد، گفت: معیشت مردم هم موضوعیت و هم اولویت دارد'.
به گزارش عصر خبر، اين اظهارات عليرضا زاكاني بيانگر اين است كه توجه به قشر ضعيف جامعه مورد توجه مديريت جديد شهري است چرا كه وي به صراحت گفته است معيشت مردم هم موضوعويت و هم اولويت شهردار تهران و مديريت جديد شهري است.
اما به طور طبيعي و منطقي ساماندهي كارگران فصلي تهران از جمله دستفروشان بدون حضور تشكل صنفي قانوني مربوطه كه اتحاديه صنفي كارگران ساختماني و فصلي كشور است نمي تواند نتبجه بخش و قانونمند و در راستاي سياست اعلامي شهردار تهران مبني بر'مشاركت پذيري، تخصص گرايي و تعامل سازنده با موثران شهر تهران' قلمداد شود و به طور قطع با رويكردي كه شهردار تهران در توجه به اقشار آسيب پذير از جمله دستفرشان دارد بايستي در اين راستا تمامي مجموعه شهرداري به خصوص معاونت خدمات شهري و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران نقش ويژه اي در تحقق اين خواست شهردار تهران ايفا كنند.
اما موضوعي كه درخور توجه مي باشد اين است كه تا كنون مسئولان اتحاديه صنفي كارگران ساختماني و فصلي كشور در خصوص موضوع ساماندهي دسنفروشان و كارگران ساختماني در تهران سكوت اختيار كرده است و اطلاعاتي از نحوه اين كار و چگونگي ورود احتمالي خود به اين ساماندهي را اعلام نمي كند اين در حالي است كه ساماندهي و رسيدگي به تمامي اموركارگران فصلي و ساختماني كشور و از جمله تهران از وظايف ذاتي اين اتحاديه است اتحاديه اي كه با مجوز وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي فعاليت مي كند.
بايد پرسيد آيا اتحاديه كارگران ساختماني و فصلي كشور با شهرداري تهران و به طور مشخص با شركت ساماندهي صنايع و مشاغل تهران بسته اي براي حمايت از كارگران فصلي و دستفروش كميته اي مشترك براي حل اين مشكل اقشار محروم جامعه دارد يا خير؟ از سويي ديگر بايد پرسيد به طور دقيق اين ساماندهي شامل چه مواردي مي باشد و آيا اتحاديه صنفي كارگران ساختماني و فصلي كشور و شهرداري تهران در خصوص تامين آتيه دستفرشان و كارگران ساختماني فعال در تهران از طريق ارائه خدماتي مثل بيمه اجتماعي در راستاي خدمت ماندگار هم قدم برخواهند داشت يا خير؟
بايد ديد شهرداري تهران و اتحاديه صنفي كارگران ساختماني و فصلي كشور درباره اين سوالات مطرح شده جوابي دارند ؟