کاهش صادرات نفت روسیه دو برابر می‌شود

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش بینی کرد تاثیر کامل تحریم‌ها و خودداری خریداران از دریافت نفت روسیه، از ماه مه به بعد مشاهده خواهد شد.
کد خبر: ۱۱۱۳۷۰۷
|
۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰ 14 April 2022
|
14722 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی آمده است: فرض ما در حال حاضر این است که میزان افت عرضه روسیه در آوریل به ۱.۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد و از ماه مه به بعد، به سه میلیون بشکه در روز افزایش پیدا می کند زیرا تحریمهای دولت‌ها و تحریم خودخواسته علیه نفت روسیه به طور کامل تاثیر خواهد گذاشت.

با این حال افت عرضه روسیه بسیار آهسته‌تر از پیش بینی ماه گذشته آژانس بین‌المللی انرژی است که انتظار داشت صادرات نفت روسیه در آوریل سه میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

بر اساس گزارش رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد تقاضای کمتر برای نفت در بحبوحه افزایش آمار ابتلا به کووید ۱۹ در چین، افزایش تولید از سوی سایر تولیدکنندگان اوپک پلاس بعلاوه بزرگترین برداشت از ذخایر نفت استراتژیک آمریکا و هم پیمانانش در تاریخ، ممکن است از کمبود شدید عرضه جلوگیری کند.

قرنطینه‌هایی که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در چین وضع شده‌اند، به همراه تقاضای کمتر از میزان پیش بینی شده در سه ماهه نخست به خصوص در آمریکا، باعث شد آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی خود از تقاضای جهانی برای نفت را به میزان ۲۶۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد اما همچنان پیش بینی می کند تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری رشد کند.

آژانس بین‌المللی انرژی در پی دورنمای تقاضای ضعیفتر و برداشت عظیم نفت از ذخایر اضطراری اعضای این سازمان، اکنون تعادل عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی برای بیشتر اوقات سال را پیش بینی می‌کند. قیمتهای نفت بیشتر رشدی که از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین داشته اند را از دست داده اند و نزدیک ۱۰۰ دلار در هر بشکه معامله می‌شوند.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد قیمتها اکنون به سطح پیش از جنگ در اوکراین بازگشته اما بسیار بالا مانده اند و تهدید جدی برای دورنمای اقتصادی جهانی هستند. در حالی که بازار فعلا متوازن به نظر می رسد، این دورنما در ابهام فرو رفته است.

پوتین: روسیه بازارهای جدیدی برای نفت و گاز پیدا می‌کند

همزمان با امتناع مشتریان قدیمی از خرید محموله های روسی، ولادیمیر پوتین اعلام کرد روسیه خریداران جدیدی برای نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ در داخل و خارج پیدا خواهد کرد.

در حالی که اکثر کشورها فروش انرژی روسیه را به تلافی حمله نظامی به اوکراین، هدف تحریمهای مستقیم قرار نداده اند، اما صادرات روسیه به دلیل اجتناب خریداران از دریافت انرژی این کشور یا مشکلات لجستیکی، محدود شده است. رئیس جمهور روسیه در دیدار با دولت و مقامات شرکتها برای نخستین بار اذعان کرد روسیه مشکلات صادرات دارد که مستلزم یک راه حل هستند.

پوتین در این دیدار که از کانال تلویزیون دولتی روسیا ۲۴ پخش شد، اظهار کرد: برای نفت، گاز و زغال سنگ روسیه قادر خواهیم بود مصرف داخلی آنها را افزایش دهیم و عرضه انرژی به نقاط دیگر جهان را که واقعا به آن نیاز دارند، بالا ببریم.

بسیاری از خریداران قدیمی حاضر نیستند محموله های نفت روسیه را دریافت کنند یا متعهد شده اند بمحض انقضای قراردادهای فعلی، خرید و فروش نفت روسیه را متوقف کنند. این کشور توانسته است بخشی از جریان صادرات نفت خود را به آسیا تغییر دهد و خریداران آسیایی را با تخفیفهای چشمگیر جلب کرده است. آمریکا واردات نفت و فرآورده های نفتی روسیه را ممنوع کرده و انگلیس هم اعلام کرده است واردات روسیه را تا پایان سال ۲۰۲۲ متوقف می کند.

طبق محاسبات بلومبرگ که بر مبنای اطلاعات وزارت انرژی روسیه بوده است، در شش روز نخست آوریل، تولید نفت روسیه بیشترین کاهش را در دو سال گذشته داشت و به حدود ۱۰.۵۲ میلیون بشکه در روز رسید. کاهش ۵۰۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با سطح تولید مارس، به دلیل انباشته شدن نفت در میادین نفتی و پالایشگاههای روسیه بوده است. آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد تولید نفت روسیه در آوریل ۱.۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.

طبق گزارش رویترز، سخنگوی دولت آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد آلمان با ممنوعیت نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا مخالف است.

پوتین تهدید کرده است عرضه گاز را در صورتی که خریداران به روبل پول وارداتشان را پرداخت نکنند، قطع خواهد کرد. رئیس جمهور روسیه در واکنش به تحریمهای غربی علیه بانکها، شرکتها، تجار و متحدان کرملین، خواستار پرداخت پول واردات گاز به روبل شده است.

در این حال منابع آگاه به رویترز گفتند: شرکتهای بازرگانی جهانی بزرگ شامل ویتول و ترافیگورا قصد دارند خرید نفت و سوخت از شرکتهای دولتی روسیه را از ۱۵ ماه مه کاهش دهند تا هدف تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه قرار نگیرند.

طبق این گزارش، مصرف جهانی نفت امسال به میزان ۱.۹ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۹۹.۴ میلیون بشکه در روز می رسد. سیاست کرونا صفر چین، مانع رشد تقاضا می شود زیرا میلیونها نفر را در خانه‌هایشان نگه داشته و باعث کاهش واردات و کندی فعالیت تجاری در دومین اقتصاد بزرگ جهان شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی خاطرنشان کرد عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک حاضر نشدند تولیدشان را سریعتر افزایش دهند زیرا بر این باورند که بازار با کمبود عرضه واقعی روبرو نیست و همچنان خواهان حفظ اتحاد اوپک پلاس هستند که روسیه هم در آن حضور دارد.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، اعضای اوپک پلاس تنها ۱۰ درصد از افزایش عرضه برنامه ریزی شده برای مارس را محقق کردند. اعضای این گروه که متشکل از ۱۹ تولیدکننده است و از ابتدای شیوع پاندمی در پیمان محدودیت عرضه نفت مشارکت کرده‌اند، ۴۰ هزار بشکه در روز به تولیدشان اضافه کردند زیرا ظرفیت تولید در سراسر این گروه به دلیل عدم سرمایه گذاری کافی، محدود شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟