وزیر علوم:

ایران فاقد قانون جامع مالکیت‌های ذهنی است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قانون جامع مالکیت‌های فکری که بستر زایش نوآوری است، در کشور وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۱۴۰۹۱
|
۲۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۲:۳۹ 17 April 2022
|
2929 بازدید
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر محمد علی زلفی گل ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۱ در آیین تودیع و معارفه رییس دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی اظهار کرد: نباید فراموش کرد که امنیت و استقلال کنونی کشور راحت به دست نیامده است و مسئولان باید بدانند این مسئولیت ثمره خون هزاران شهید است.

وی با بیان اینکه قطعا مدیران زمانی که ثمره کار خود را می‌بینند به این امر می‌رسند که عمر خود را ارزشمند طی کرده اند، گفت: استان مرکزی ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که به نظر می‌رسد تا کنون به خوبی استفاده نشده است، این استان مهد دانشمندان و علمای موثر در کشور بوده است که مهمترین آن‌ها امام راحل است که مدل جدیدی از مدیریت را عرضه کردند.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی جزو معدود کشور‌هایی است که استقلال کامل دارد و سیاست‌های خود را به تنهایی تنظیم می‌کند، افزود: علمدار جمهوری اسلامی از این استان برخاسته است و در کنار آن نیز بزرگان بسیاری تقدیم این خاک شده اند.

وی تصریح کرد: استان مرکزی از نظر صنعتی جزو استان‌های برتر است و انتظار می‌رود که دانشگاه‌های این استان خاصه دانشگاه مادر، جزو دانشگاه‌های برتر کشور باشند.

زلفی گل با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی اراک می‌تواند همسطح دانشگاه صنعتی امیرکبیر باشد، گفت: در این دوره باید با ایجاد وحدت، شهر و استان را آباد کرد، سود این صنایع در وهله اول باید به خود استان و دانشگاه‌ها برسد و قطعا این ثمره در زمان وحدت حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه از روسای دانشگاه‌ها انتظار می‌رود که آمال و آرزوی خود را برای آینده دانشگاه ترسیم کنند، افزود: آرمان هر جامعه بزرگترین سرمایه هر جامعه است و برای دانشگاه نیز باید آرمان داشت و برای تحقق ان نیز برنامه ریزی کرد.

زلفی گل با اشاره به اینکه نزدیکی استان مرکزی به پایتخت یک مزیت است، بیان کرد: سرریز دانشگاه‌ها می‌توانند استان صنعتی مرکزی را مقصد خود قرار دهند، دانشگاه صنعتی به کمک صنایع موجود در این استان می‌توانند الگویی برای دانشگاه‌های دیگر کشور باشند، البته ستاد وزارت علوم نیز باید کاملا نگاهی حمایت گرانه، بسترساز و هدایت گونه داشته باشد. مشکلاتی وجود دارد که باید درصدد رفع آن‌ها برآییم.

وی تصریح کرد: در قانون بودجه امسال بودجه‌های خوبی دیده شده است. روسای دانشگاه‌ها باید برنامه‌های خوبی جهت استفاده از این ردیف‌ها داشته باشند و وزارت علوم نیز باید جهت توسعه کیفی دانشگاه ها، پژوهش و تحقیقات اقدام کند.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه در کشور نظام ملی نوآوری نداریم، گفت: با درخواست از شورای عالی انقلاب فرهنگی این اجازه داده شد که سند نظام ملی نوآوری توسط وزارت علوم تدوین شود، به عنوان مثال بیمه پژوهش و قانون جامع مالکیت‌های فکری که بستر زایش نوآوری در کشور است وجود ندارد، در این شرایط یعنی خلاقیت و نوآوری را ذبح کرده ایم در حالی که در کشور‌های دیگر قانون مالکیت فکر با قدرت در حال اجراست و دانشگاه‌های بزرگ دنیا درآمد‌های بسیاری را از طریق مالکیت‌های فکری تامین می‌کنند.

وی اضافه کرد: در برخی از دانشگاه‌ها عضو هیات علمی باید در بازه زمانی مشخص ثبت اختراع داشته باشد، البته سابقه و قدمت دانشگاه‌ها در غرب به بیش از ۵۰۰ سال می‌رسد، اما اگر مسئولان عاقل و دانا باشند می‌توانند از تجربیات دنیا نهایت بهره برداری را داشته باشند و اگر از این تجربه استفاده شود می‌توانیم فاصله خود را با دنیا کاهش دهیم.

وزیر علوم با بیان اینکه تصمیمات به موقع خود یک هنر است و کشور در علم نانو اقدامی به موقع داشت و امروز در این عرصه جزو کشور‌های نام آور هستیم، افزود: دانشگاهیان با تحقیق و پژوهش می‌توانند به مسئولان خط بدهند. در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم و باید تا امروز تحلیل‌ها و تحقیقات بسیاری انجام گرفته باشد تا تصمیم سازی و تصمیم گیری دانش بنیان انجام گیرد، اما چنین اتفاقی را عملا در کشور شاهد نیستیم.

وی با بیان اینکه شعار امسال فرصتی برای جامعه دانشگاهی کشور است، گفت: دانش بنیان بودن نوآوری و فناوری مهم است چراکه از این طریق محصولات رقابت ناپذیر تولید می‌شود و اگر قانون مالکیت‌های فکری به تصویب برسد، قطعا تولید یک محصول با نوآوری، مختص یک فرد خواهد بود و زمانی می‌توانیم در دنیا جایگاه خود را داشته باشیم که دانش استفاده از مزیت‌های نسبی و دانش مزیت سازی را در اختیار داشته باشیم و تنها راه مزیت ساز، سرمایه گذاری در عرصه علم و فناوری است.

زلفی گل تاکید کرد: درصدد هستیم که آیین نامه ارتقا و ترفیع را بازنگری کنیم و پایه‌های تشویقی را به ۳۰ تا ۳۲ افزایش می‌دهیم، مسلما باید بین فردی که باعث رشد دانشگاه می‌شود با فردی که تلاش نمی‌کند تفاوت قایل شد و در جهت بالا بردن جایگاه اساتید و دانشجویان اهتمام خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، در این آیین از زحمات دکتر سعید حمیدی تجلیل و مجتبی ذوالفقاری به عنوان سرپرست دانشگاه اراک معرفی شد، همچنین از تلاش‌های دکتر آشیانی قدردانی و مجتبی گودرزی به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی اراک معارفه شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات