فلسطین، مقاومت، همه پرسی

محسن پاک‌آیین
کد خبر: ۱۱۱۵۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶ 27 April 2022

شعارِ"امروز ایران، فردا فلسطین" یکی از شعارهای اصلی جمهوری اسلامی ایران در زمان پیروزی انقلاب اسلامی بود که جهت گیری اصولی این انقلاب را مشخص می ساخت.

معنای این شعار این بود که انقلاب اسلامی در مسیر تکاملی خود، آزادی فلسطین و قدس شریف را به عنوان یکی از ملزومات ایجاد تمدن نوین اسلامی، تا حصول نتیجه دنبال خواهد کرد.

حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، اهداف بلند مدتی در خصوص آزادی قدس شریف ترسیم کرده بودند، در سال 1358 با ابتکار خود مبنی بر تعیین روز جهانی قدس، همه دنیا و جهان اسلام را متحیر کردند. سیاست رژیم صهیونیستی در آن مقطع این بود که با تثبیت اشغالگری در فلسطین، مسئله مسجد الاقصی و قدس را به فراموشی سپرده و به نام مذاکرات صلح، رهبران فلسطینی را ساکت و از صحنه مبارزه خارج نماید. حضرت امام خمینی (ره) با تعیین روز قدس، این دسیسه رژیم اشغالگر را خنثی کرده و مسئله فلسطین را به موضوع اول مسلمانان جهان تبدیل کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب نیز با تاسی از امام بزرگوار، همواره بر اهمیت روز قدس و لزوم حمایت از مردم مظلوم فلسطین تاکید و پافشاری کرده و با رهنمودهای خود، نقشه راه مسلمانان در مسیر یاری رساندن به ساکنان مظلوم فلسطین و اهمیت همبستگی جهانیان با ملت بی‌دفاع این سرزمین را یادآور شده اند.

بحمدلله تدبیر و دور اندیشی امام خمینی (ره) و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری نتیجه داد و روز جهانی قدس، نماد بیداری جهان اسلام شد. امروز موضوع آزادی قدس یک آرمان برای مردم ایران، مسلمانان جهان و حتی بسیاری دیگر از ادیان مختلف است که از آرمان آزادی خواهی فلسطین حمایت می‌کنند و معتقدند تا زمانی که فلسطین آزاد نشود، یکی از اهداف مهم جهان اسلام و انقلاب اسلامی عملی نشده است.

اما امسال با نزدیک شدن روز قدس، شاهد این هستیم که جنایات گسترده‌ای از سوی رژیم صهیونیستی علیه مردم مسلمان و مظلوم فلسطین رخ می دهد که نمونه بارز آن یورش نظامیان اشغالگر به مسجد الاقصی است. این جنایات البته با واکنش منفی ملت ها و کشورهای مسلمان و حتی نهادهای بین المللی مواجه شده و پیامدهای بسیار مهمی را در پی داشته که نسبت به گذشته کم سابقه بوده است. ناگفته پیداست که جنایات اسرائیل و یورش رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی نشانگر این است که رژیم منحوس در مسیر زوال قرار گرفته است.

این روزها، رژیم اشغالگر قدس در داخل خود دچار مشکلات فروانی است، بی ثباتی در کابینه، سوء مدیریت در ارگانهای حاکمیتی، ناتوانی در مقابله با شیوع ویروس کرونا و اختلافات داخلی میان احزاب، علت اصلی بی ثباتی و بلاتکلیفی و عدم روشن بودن آینده رژیم صهیونیستی است.

در زمینه نظامی، اسرائیل که با تبلیغات وسیع و دامنه دار خود را به عنوان قدرتمند ترین عنصر نظامی در منطقه معرفی و به جهان القاء و معرفی کرده بود، امروز از جهات مختلف محاصره شده و در مقابل موشکباران های فلسطینی ها و محور مقاومت، ناتوان است و آن گنبد آهنین، کاملا ناکارآمد شده است.

در عرصه روابط خارجی، رژیم صهیونیستی دوستان خود از جمله روسیه را از دست داده است و حتی روابط این رژیم با حامی اصلی خود یعنی آمریکا نیز شرایط سابق را ندارد. مردم آمریکا بخصوص یهودیان این کشور هم مانند گذشته حامی اسرائیل نیستند و شکلگیری جنبش ها و نهضت های ضد اسرائیلی در داخل آمریکا، نشان از انزوای این رژیم در میان یهودیان آمریکا و جهان دارد.

اقدامات نژاد پرستانه رژیم اشغالگر علیه عرب تباران در سرزمین‌های اشغالی که معمولا مورد سانسورهای خبری قرار می‌گرفت، در دوسال گذشته برجسته شده تا حدی که نهادهای حقوق بشری و سازمان عفو بین الملل که نهادی غربگرا و متمایل به آمریکا و رژیم صهیونیستی است نیز اعتراف کرد که آپارتاید به صورت سیستماتیک در اسرائیل وجود دارد.

شواهد حاکی از آن است که مشکلات داخلی و خارجی و تداوم مقاومت و مبارزات مردم فلسطین و افشای رویکرد نژاد پرستانه رژیم صهیونیستی، همه از جمله مواردی است که زوال این رژیم را تسریع کرده و دیری نخواهد پائید که اسرائیل هم مانند رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی از بین رفته و جهان شاهد آزادی فلسطین خواهد بود.

رژیم نژادپرست آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید، تحت آمریکا ،انگلیس، کانادا، استرالیا و بخشی از اروپا به حیات خود ادامه می داد و فروپاشی آپارتاید و پیروزی سیاهپوستان، امری دور از انتظار تلقی می شد. اما با تداوم مقاومت و مبارزات ضدآپارتایدی و حمایت جامعه جهانی از همه پرسی برای تعیین نظام آینده کشور، شکست نژادپرستان رقم خورد و سیاهپوستان و سفیدپوستان با رای به فروپاشی رژیم آپارتاید، زندگی تازه ای را آغاز کردند.

امروز به دنبال مقاومت و مبارزات مردم فلسطین، بتدریج شرایط برای اجرایی شدن طرح جمهوری اسلامی ایران در سرزمین های اشغالی آماده می شود. طرح جمهوری اسلامی ایران که توسط حضرت آیت الله خامنه ای در نهم شهریور سال ۱۳۹۱ در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران، رونمایی شد، در سازمان ملل هم ثبت شده و در میان نخبگان دنیا، طرفداران زیادی پیدا کرده است.

این طرح، متکی بر مردم سالاری است و پیشنهاد می دهد که در یک اقدام دموکراتیک و براساس آراء عمومی، تمام مردم سرزمین‌های اشغالی اعم از مسلمان، مسیحی، یهودی و آوارگانی که در کشورهای دیگر مانند اردن حضور دارند در یک همه پرسی شرکت و نظام آینده حاکم بر سرزمین‌های اشغالی را تعیین کنند. طبعا برای رسیدن به مرحله همه پرسی، ایستادگی و مقاومت مردم فلسطین و حمایت کشورهای اسلامی از محور مقاومت، اولویت و ضرورت دارد. به عبارت دیگر تداوم مقاومت، زمینه ساز همه پرسی خواهد شد.

متقاعد شدن نهادهای غربی همچون سازمان دیدبان حقوق بشر به نهادینه شدن آپارتاید در سرزمین های اشغالی، نشانه ای بارز از سرنوشت مشترک رژیم صهیونیستی با رژیم آپارتاید درآفریقای جنوبی است. تردیدی نیست که رژیم آپارتاید دراسرائیل نیز همان مسیر نژادپرستان آفریقای جنوبی را طی می کند و مبارزات و ایستادگی مردم فلسطین با حمایت محور مقاومت، فروپاشی صهیونیسم را ممکن خواهد ساخت.

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # مسعود پزشکیان # سعید جلیلی # دور دوم انتخابات