وام فرزندآوری به همه نمی‌رسد!

کد خبر: ۱۱۱۶۱۲۹
|
۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۰ 28 April 2022
|
4493 بازدید

براساس قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، یک شرط مهم برای دریافت تسهیلات فرزندآوری این است که نرخ باروری زادگاه پدر یا فرزند، بالای ۲.۵ نباشد. بنابراین، برخی از متقاضیان که در این شهرها متولد شده‌اند، از فهرست دریافت‌کنندگان این وام حذف می‌شوند.

به گزارش ایسنا، در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بانک‌ها مکلف به پرداخت تسهیلات فرزندآوری شدند که براساس اعلام بانک مرکزی از روز گذشته پرداخت این وام آغاز شده است.  

این وام برای افرادی است که فرزند یا فرزندان آن‌ها از سال ۱۴۰۰ به بعد متولد شده باشند اما در بند (ت) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، شرطی برای دریافت وام فرزندآوری آمده که مشمولان این تسهیلات را به کسانی که در شهرهای با نرخ باروری بالای ۲.۵ متولد شده‌اند، محروم کرده است.  

در این زمینه، متقاضیان وام فرزندآوری برای اطلاع از نرخ باروری شهرستان خود و فرزندشان می‌توانند این نرخ را در سامانه و حسب اعلام مرکز آمار مشاهده کنند.

در ادامه، تصویر پیام ارسالی سامانه وام فرزندآوری به یکی از متقاضیان این تسهیلات که موفق به دریافت وام به دلیل نرخ باروری بالا شهر تولد پدر نشده است، را مشاهده می‌کنید.

وام فرزندآوری به همه نمی‌رسد!

این شرط قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای دریافت وام فرزندآوری با واکنش‌ و انتقاداتی مواجه شد.  

از سوی دیگر، با توجه به اینکه طبق این شرط، شهرهای با نرخ باروری بالا نمی‌توانند تسهیلات فرزند آوری دریافت کنند، آخرین اعلام مرکز آمار از نرخ باروری در کشور و استان‌ها حاکی از آن است که استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خوزستان و یزد، چهار استان با میزان باروری «بالاتر از سطح جانشینی» در سال ۹۹ بوده‌اند.

متولدین چه استان‌هایی می‌توانند وام فرزندآوری بگیرند؟

به نوعی می‌توان گفت که متولدین این استان‌ها در صورتی که نرخ باروری آن‌ها بالای ۲.۵ باشد، از دریافت وام فرزندآوری محروم می‌شوند.

به عنوان مثال، سیستان و بلوچستان به عنوان یک استان با نرخ باروری ۲.۷ در سال ۱۳۹۹، از جمله استان‌های محروم از نظر اقتصادی کشور است که از تسهیلات فرزندآوری محروم شده است.

همچنین، استان‌های تهران به همراه سمنان، البرز، مازندران و گیلان پنج استان با میزان باروری «بسیار پایین» بوده‌اند و ۵۸ درصد از استان‌ها در سال ۹۹ «باروری کمتر از سطح جانشینی» یعنی بین ۱.۵ تا ۲.۱ فرزند، ۱۶ درصد از استان‌ها «باروری بسیار پایین» یعنی ۱.۳ فرزند و کمتر از آن، ۱۳ درصد از استان‌ها «باروری پایین» یعنی ۱.۵ فرزند و کمتر از آن و ۱۳ درصد از استان‌ها «باروری بالاتر از سطح جانشینی» یعنی بیشتر از ۲.۱ فرزند داشته‌اند.

بنابراین، استان‌های ذکر شده که نرخ باروری پایینی در سال‌های اخیر داشته‌اند، می‌توانند تسهیلات فرزندآوری را دریافت کنند.

طبق این گزارش،  مبلغ تسهیلات فرزندآوری  به ازای فرزند اول ۲۰ میلیون تومان و به ازای فرزند دوم ۴۰ میلیون تومان و به ازای فرزند سوم ۶۰ میلیون تومان و به ازای فرزند چهارم ۸۰ میلیون تومان و به ازای فرزند پنج به بعد ۱۰۰ میلیون تومان است.

دوره بازپرداخت هر یک از این تسهیلات نیز به ترتیب ۳۶، ۴۸، ۶۰، ۷۲ و ۸۴ ماهه است.  

همچنین،  کارمزد تسهیلات فرزندآوری حداکثر ۴ درصد به صورت سالانه است و  پرداخت آن مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟