به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، رسانههای لبنانی گزارش دادند که 10 روز مانده به تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور به نظر میرسد که سنیهای لبنان بعد از سردرگمی به وجود آمده میان آنها به دنبال تصمیم «سعد حریری» نخست وزیر پیشین این کشور در کناره گیری از انتخابات و تعلیق فعالیتهای سیاسی، تمایل به تحریم انتخابات دارند.
منابع آگاه لبنانی در این زمینه گزارش دادند، اما بعد از فراخوان شیخ «عبداللطیف دریان» مفتی اهل سنت لبنان در خطبه نماز عید سعید فطر برای مشارکت گسترده مردمی در انتخابات پارلمانی، افکار عمومی سنیها به این فراخوان واکنش مثبت نشان داده و به نظر میرسد که تصمیم دارند از تحریم انتخابات عقبنشینی کنند.
منابع در عین حال گزارش دادند که روحیه مولفه اهل سنت لبنان در آستانه انتخابات پارلمانی و درخواستهای مستمر برای تحریم یا عدم تحریم این انتخابات روز به روز تغییر میکند و فراخوان شیخ عبداللطیف دریان برای مشارکت مردمی در انتخابات به ویژه سنیهای لبنان در نوع خود اولین نیست و درخواستهای مکرر در این زمینه انجام شده است.
در انتخابات سال 2018 حدود 49 درصد از سنیهای لبنان در انتخابات مشارکت کردند و 27 نماینده در پارلمان داشتند که 15 تن از آنها متعلق به فراکسیون جریان المستقبل بود. در حالی که این جریان انتخابات کنونی را تحریم کرده و همین مسئله تاثیر زیادی بر سطح نمایندگی سنیها در پارلمان آینده خواهد داشت.
روزنامه الاخبار لبنان در این زمینه گزارش داد، با وجود شعارهایی که دشمنان مقاومت درباره سلاح حزب الله سر میدهند و به دنبال تخریب چهره مقاومت در آستانه انتخابات پارلمانی هستند، اما جنگ داخلی میان سعد حریری و متحدان سابق وی این روزها یکی از برجسته ترین عناوین نبرد انتخاباتی در لبنان است. این اختلافات همچنین به شکل فزاینده مربوط به پیامدهای مداخله علنی عربستان در انتخابات لبنان میشود و هدف سعودیها بالا بردن درصد مشارکت سنیها در این انتخابات است.
منابع افزودند که در حال حاضر سعد حریری قصد دارد از سلاح تحریم انتخابات برای تجدید بیعت با طرفداران خود که همچنان وی را رهبر سنیهای لبنان میدانند استفاده کند. در این زمینه متحدان پیشین سعد حریری یعنی «فواد سنیوره» نخست وزیر اسبق لبنان و «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی در هماهنگی با دستورات عربستانسعودی عمل میکنند و به نوعی قصد دارند سعد حریری را به دلیل ناتوانی در مقابله با حزب الله مجازات کنند و به زندگی سیاسی وی پایان دهند.
در این میان حریری همچنان از ترس خشم عربستان پایبند به تصمیم خود در کناره گیری از انتخابات پارلمانی است. در واقع سعد حریری با وجود کنارهگیری از انتخابات اما امروز فعال ترین بازیگر در بسیاری از محافل لبنانی در زمینه انتخابات محسوب میشود و قصد دارد دامنه تحریم انتخابات را در لبنان گسترده تر کند. از طرف دیگر نفوذ «ولید البخاری» سفیر عربستان سعودی در لبنان در عرصه انتخابات پارلمانی این کشور نیز به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.
الاخبار به نقل از منابع موثق اعلام کرد که فراخوان شیخ عبداللطیف دریان برای مشارکت گسترده سنیها در انتخابات، به درخواست ولید البخاری انجام شد و این فراخوان در حالی صورت گرفت که دارالفتوی لبنان پیش از این اعلام کرده بود که در انتخابات بیطرف است.
این فراخوان عبداللطیف دریان هم زمان با هجمه برخی شخصیتهای نزدیک به عربستان علیه سعد حریری بود. از طرف دیگر کمپین سنیوره علیرغم هزینههای انتخاباتی فراوان که بودجه آن توسط عربستان سعودی تامین شده، پیشرفتی در جلب نظر و حمایت مردمی نداشته است. حتی کسانی که در این کمپین فعالیت میکنند با هدف دستیابی به سود مالی در آنجا حضور دارند و در واقع هدفشان پیروی از خواسته عربستان نیست.
همین مسئله موجب شده تا ولید البخاری تصمیم به مداخله مستقیم و علنی در انتخابات پارلمانی لبنان بگیرد. بر این اساس سفیر عربستان از طریق دوستان و آشنایان پیامهایی برای سعد حریری ارسال کرده و به او دستور داده تا خواستار حضور گسترده سنیها در انتخابات پارلمانی شود؛ اما حریری هنوز پاسخی به این درخواست نداده است.
پیشتر نیز شخصیتهای نزدیک به ریاض در لبنان اعلام کردند که اگر حریری مجدداً خواستار تحریم انتخابات شود نارضایتی عربستان از وی افزایش خواهد یافت. از طرف دیگر منابع آگاه گزارش دادند که چند روز بعد از دیدار شخصیتهای لبنانی با سفیر عربستان، البخاری سخنان خود را به شکل واضح تری تکرار و اعلام کرد احتمال دارد عربستان از امارات بخواهد به حریری اطلاع دهد تا قبل از انتخابات بیانیهای مبنی بر لزوم مشارکت گسترده طرفدارانش در انتخابات منتشر کند. اما نکته مضحک ماجرا اینجاست که طرفداران سعد حریری چند روز بعد از این سخنان ولید البخاری تصاویر نامزدهای سنی در بیروت را پاره کردند.