به گزارش «تابناک»، مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با نبض بازار، در پاسخ به این پرسش، برخی بر این باور هستند که اگر مذاکرات به نتیجه برسد قطع به یقین روی اقتصاد ما تاثیر خواهد داشت ولی زمان بر است و برخی بر این باور هستند که تاثیری به آن صورت ندارد چون اصل مدیریت است. گفت: اگر مذاکرات به نتیجه برسد در کوتاه مدت می تواند شوک کوچکی را در بازار ارز ایجاد کند که البته باز هم به دلیل اینکه دولت تجربه لازم را در اداره اقتصاد ندارد از همان موقعیت هم نمی تواند نهایت استفاده را به نفع اقتصاد ببرد چون اجازه نمی دهند که نرخ ارز پایین آید و از اینکه اجازه ندهد نرخ ارز پایین بیاید یعنی منفعتی که می توانسته در اقتصاد انجام بدهد، مانع آن شده است.
امریکا و اروپا به دنبال ساقط کردن اقتصاد ایران هستند
وی ادامه داد: اگر این مذاکرات به نتیجه برسد حتما ظرف یک یا دو سال آینده دوباره زیر آن میزنند و دوباره یک شوکی را به اقتصاد تحمیل می کنند. آمریکا و اروپا به دنبال ساقط کردن اقتصاد و حکومت ایران است و شما باید به این موضوع یقین حاصل کنید. برای همین از هر ابزاری که به دستش برسد استفاده می کند.
او افزود: برجام ثمره تحریم غرب بر ایران است. وقتی که ما تحریم شدیم برجام اتفاق افتاد تا غرب بتواند ثمره تحریمش را از اقتصاد ایران ببرد که برد. معتقدم اگر برجام هم انجام شود در کوتاه مدت می تواند آثار مثبتی داشته باشد اما در بلند مدت قطعا برای ما خسارت است و دولت به هیچ وجه من الوجوهی روی بحث برجام نباید حساب باز کند. به نظر من، اگر برجام هم اتفاق بیفتد در کوتاه مدت می تواند یک آثاری داشته باشد ولی دولت آن دانش و توان استفاده و بهره مندی را نمی تواند از آن ببرد.
عضو اتاق بازرگانی براین باور است: دولت باید سیاستهای درست اقتصادی را در پیش بگیرد. در حال حاضر بزرگترین خطای دولت این است که دارد سیاستهای دولت قبلی و دولت آقای احمدی نژاد را به غلط و به نادرستی جلو می برد در حالی که باید بسترهای اقتصادی را درست کند و آن نهادهایی که باعث می شوند تولید رونق گیرد را درست هدایت کند و بخش مولد اقتصاد را جذاب و بخش غیر مولد اقتصاد را از طریق کار کردن نظام مالیاتی و ایجاد بسترهای اطلاعاتی و اجرای درست قانون پولشویی غیرجذاب کند و باید روی اینها متمرکز شود نه اینکه روی افزایش قیمت ارز و نان و کالای اساسی مردم متمرکز باشد که این کار اشتباه محض دولت است.
دولت بخش غیرمولد را جذاب می کند
دانشمند در پاسخ به این پرسش، آیا شاهد رونق در تولید هستیم؟ گفت: با این اتفاقاتی که دارد می افتد خیر. در حال حاضر سرمایه گذاری در دهه ۹۰ منفی بوده همچینین سال قبل هم تقریبا منفی بوده است. افزایش قیمت و تورم رونق تولید را ایجاد نمی کند، تورمهای بالا همیشه آثار منفی روی سرمایه گذاری و تولید می گذارند و به نفع سفته بازی و دلالی است. دولت با این افزایشهایی که ایجاد می کند به نظر من، بیشتر دارد به نفع سفته بازی عمل می کند تا به نفع تولید که آثار منفی آن را هم جامعه می بیند. دولت به جای اینکه بیاید و بخش مولد را جذاب و بخش غیر مولد را غیر جذاب کند دارد برعکس عمل می کند.