به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، حجت اله شهبازی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: ۳۵۰ هکتار از باغات استان همدان به کشت گل محمدی اختصاص دارد که سال گذشته از ۳۵۳ هکتار سطح زیرکشت ۶۳۹ تن گل محمدی برداشت شد.
او گفت:استان همدان به دلیل داشتن شرایط مناسب آب و هوایی و زمینهای مناسب، مستعد کشت گیاهان داروی بهویژه گل محمدی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در چند سال اخیر کشاورزان با حمایتهای جهاد کشاورزی نسبت کشت گل محمدی و گلابگیری در منطقه اقدام کرده اند.
شهبازی گفت: صنایع تبدیلی در زمینه گل محمدی در شهرستان ملایر و منطقه گنجتپه همدان فعال است.
او گفت: باید زیرساخت لازم برای کشت گیاهان دارویی و کمآببر در استان همدان نیز تقویت شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت:اکنون ۶۰۰ تن گلاب از ۲ کارخانه گلاب گیری ملایر و لالجین در این استان همدان تولید می شود.
به گفته او و بیشترین پراکنش کشت گلمحمدی استان همدان مربوط به شهرستان ملایر است.
شهبازی سطح زیر کشت گل محمدی شهرستان ملایر در سال گذشته را ۱۸۲ هکتار عنوان کرد و گفت: گلمحمدی تقریبا یکی از محصولات کم آب بر است که دارای توجیه اقتصادی بالایی برای بهره برداران این حوزه محسوب میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت:از محصول تولیدی گلمحمدی در سطح استان همدان بیشتر برای عرقیجات و خشک کردن به صورت سنتی استفاده میشود.
او گفت: در حال حاضر تعداد ۳۰۰ واحد کارگاه سنتی استان همدان در حوزه فرآوری گل محمدی و گلاب گیری فعالیت می کنند.
شهبازی تعداد صنایع تبدیلی صنعتی و مکانیزه در حوزه فرآوری گل محمدی و گلاب گیری استان همدان را ۲ واحد صنعتی برشمرد و گفت: این واحدهای صنعتی گلاب گیری و فرآوری گل محمدی در شهرستانهای ملایر و بهار واقع شدهاند.
گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد.
تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده می شود.
برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانههای عرق گیری انتقال داده شود.
گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای کشور محسوب می شود که نیازمند تجاری سازی است.