پیش بینی بورس هفته جاری از نگاه کارشناسان بازار سرمایه

با توجه به روندی که در هفته گذشته در بازار سرمایه شکل گرفت شاهد دستیابی شاخص کل، به مقاومت ۱،۶۰۰،۰۰۰ واحدی بودیم. هرچند که شاهد ثبات معاملات در این نقطه نبودیم. این هفته از منظر ۴ کارشناس بازار سرمایه چطور پیش بینی می‌شود؟
کد خبر: ۱۱۱۹۹۸۶
|
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۷ 21 May 2022
|
3674 بازدید

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، شاخص کل بورس تهران در هفته جاری و طی ۵ روز معاملاتی، بیش از ۳۰ هزار واحد رشد کرده که معادل ۱.۹۵ درصد می‌شود. اما شاخص هم وزن بیش از ۴ هزار واحد، معادل ۹۶ صدم درصد رشد کرده است. این هفته شاخص کل حتی توانست نفوذی موقتی هم به کانال ۱.۶ میلیون واحد داشته باشد، اما این نفوذ به طور موقت بود و تنها یک روز دوام داشت چراکه در معاملات روز چهارشنبه ورق برگشت و با افت بازار، شاخص کل هم دوباره وارد کانال ۱.۵ میلیون واحد شد.

همچنین در هفته اخیر شاهد افزایش ارزش معاملات خرد بورس بودیم. میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۷ هزار و ۴۸۶ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۶ هزار و ۵۳۹ میلیاردی هفته پیشین، رشد ۱۴ درصدی داشته است. با توجه به روندی که در هفته گذشته در بازار سرمایه شکل گرفت این هفته از منظر ۴ کارشناس بازار سرمایه چطور پیش بینی می‌شود؟

محمدرضا چراغی، کارشناس بازارسرمایه

با توجه به روندی که در هفته گذشته در بازار سرمایه شکل گرفت و شاخص کل نیز بعد از مدت‌ها قله ۱.۶۰۰ هزار واحدی را فتح کرد، تعدادی از فعالان بازار سرمایه به روند مثبت بازار سرمایه در میان مدت امیدوار شدند، اما روند مثبت یا منفی بازار معلول شرایطی متفاوتی است که بدون تجزیه و تحلیل تک تک این شرایط نمیتوان یک حکم کلی برای سمت و سوی بازار داد.

هر چند شاخص کل این هفته در قیاس با هفته گذشته ۲ درصد رشد داشته، اما همچنان شاهد عرضه‌هایی در بازار بودیم بنابراین پیش بینی می‌شود در ادامه روند معاملات هفته گذشته در برخی صنایع شاهد غلبه فروشندگان بر خریداران باشیم. اما این روند نمی‌تواند نگرانی بابت روند بازار برای اهالی بازار سرمایه ایجاد کند، زیرا منفی‌های بازار نیز خریدار خود را دارند و اگر شاهد اتفاقات و تصمیماتی در بازار سرمایه نباشیم می‌توان گفت انتظار اصلاح زمانی کوتاه مدت را برای بازار پیش بینی میکنم، با توجه به روند شاخص کل و هم وزن این اصلاح زمانی میتواند به نفع بازار باشد.

نزدیکی به فصل مجامع یکی از اتفاقات مهم بازار است که می‌تواند در تصمیم گیری سهامداران برای نگهداری یا فروش سهم‌ها موثر باشد، اما در این میان شرکت‌هایی که برنامه‌ای برای افزایش سرمایه دارند دارند میتوانند شانس بیشتری برای صعود داشته باشند.

صنایع غذایی و دارویی با توجه به افزایش قیمت‌هایی که داشتند و در پی آن با توجه به کاهش قدرت خرید مردم ممکن است با کاهش فروش مواجه شوند و تاثیر این کاهش فروش با گذشت زمان بر روی گزارش عملکرد‌های ماهانه آنان پدیدار شود.
صنایع خودرویی و بانکی نیز همانند گذشته چشم انتظار اخبار برجامی هستند که اگر اخبار خوبی در خصوص این صنایع منتشر شود میتوانیم شاهد روند خوبی در این دو صنعت نیز باشیم، اما در این میان گزارش‌های پالایشی‌ها بر خلاف انتظارات گزارش‌های خوبی نبود و به نظر میرسد برخی فشار‌ها منجر شده تا پالایشی‌ها دیگر همانند گذشته رغبتی برای شفاف سازی در خصوص سوداوری شرکت نداشته باشند بنابراین ممکن است این اتفاق نیز به افزایش عرضه‌ها دامن بزند، اما در نهایت با توجه به اصلاح زمانی که پیش بینی میشود میتوانیم منتظر بهبود وضعیت در روند کلی بازار باشیم.

مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه

هفته‌ی گذشته شاهد دستیابی شاخص کل، به مقاومت ۱،۶۰۰،۰۰۰ واحدی بودیم. هرچند شاهد ثبات معاملات در این نقطه نبودیم ولیکن این حرکت نموداری از منظر تحلیلگران تکنیکال، مثبت ارزیابی میشود.
در بخش بنیادی بازار نیز شاهد انتشار گزارش‌های نسبتا خوب، ولی نه چندان مطلوب شرکت‌ها بودیم. ادامه دار بودن روند افزایشی تورم در جهان و ایران، کاهش عرضه در کالا‌های اساسی علی الخصوص گروه فلزات اساسی و انرژی و همچنین افزایش قیمت دلار از جمله مواردیست که برای بازا بورس مثبت ارزیابی میشود.
در کنار این عوامل، همچنان شاهد رفتار‌های شکننده‌ی خریداران و ترس ایشان از ورود به بازار هستیم؛ بنابراین پیش بینی میشود هفته‌ی آینده، هفته‌ی تقابل خریداران و فروشندگان بازار باشد و بازار در محدوده‌های فعلی تثبیت شود. ورود پول حقیقی به بازار و افزایش حجم معاملات میتواند چشم اندازی مثبت را به بازار هدیه دهد. افزایش احتمالی نرخ بهره بانکی از جمله مواردیست که میتواند باعث غلبه‌ی فروشندگان به بازار شود.

محمد پورتدین، کارشناس ارشد بازار سرمایه

در آخرین روز هفته گذشته، بازار با توجه به قرار داشتن شاخص کل در سطوح مهم مقاومتی روانی، اکثرا متعادل با گرایشی منفی در همه صنایع دنبال شد و خریداران با چاشنی احتیاط، وسواس قیمتی و تمرکز خرید در قیمت‌های پایین‌تر سپری شد و به جز صنایع خودروی، شوینده، معدنی و عرضه‌های اولیه که به ترتیب به دلایل انتشار رسمی خبر عرضه بلوکی، افزایش مجدد نرخ محصولات، داشتن سهامداران عمده فعال و قوی با ورود نقدینگی مواجه بودند، سایر صنایع با برتری فروشندگان و عمدتا نوسانات منفی به کار خود پایان دادند که در این بین فشار فروش و معاملات منفی گروه پالایشگاهی، به دلیل مشخص شدن گزارشات حسابرسی نشده کمتر از انتظار آن‌ها قبل از درج اطلاعات رسمی در قبرستان اطلاعات سوخته (کدال)، نمایان‌تر از سایر صنایع بود، ارزش معاملات خرد نیز با افت محسوسی در محدوده ۶ همت سپری شد، تا بیش از پیش از احتیاط و تامل اهالی بازار سرمایه در هفته پیشرو حکایت داشته باشد. با توجه به موارد گفته شده، پیش بینی می‌شود این هفته صنعت پالایشگاهی تا انتشار گزارشات حسابرسی شده با فشار فروش و معاملاتی منفی مواجه باشند، سایر صنایع نیز نحوه دادوستدی همانند چهارشنبه گذشته (متعادل با گرایشی منفی) را تجربه نمایند و چاشنی تامل، وسواس و احتیاط در معاملات، ادامه داشته باشد، در این میان مشخص شدن تکلیف بلوک‌های خودرویی، انتشار اخبار مثبت رسمی برجامی، رشد محسوس نرخ ارز و از همه مهمتر، ادامه انتشار گزارشات فصلی و ۱۲ ماه شرکت ها، کفه ترازو را به سمت خریداران یا فروشندگان هدایت خواهد کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟