به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، علیرضا ناجی، با عنوان این مطلب که ویروس آبله میمون هیچ ربطی به میمون ندارد و این حیوان یک میزبان تصادفی این ویروس است، گفت: در سال ۱۹۷۰ اولین مورد آبله میمون در یک بچه شناسایی شد و بیشتر در مناطق آفریقای مرکزی و غربی مشاهده شده و افرادی هم بوده اند که سابقه مسافرت به آن مناطق را داشته اند.
وی افزود: شیوع جدید یک مقدار متفاوت است و دلیل آن نیز این است که اکثر افراد مبتلا، سابقه مسافرت به کشورهای آفریقایی را نداشته اند و به نظر میرسد انتقال درون جامعهای اتفاق میافتد.
ناجی در ارتباط با راههای انتقال این ویروس، گفت: در مورد انتقال انسان به انسان، به شکل تنفسی از طریق قطرات خیلی بزرگ اتفاق میافتد که به صورت چهره به چهره منتقل میشود.
وی همچنین به انتقال ویروس از طریق ارتباط جنسی اشاره کرد و افزود: احتمالاً ویروس یک راه جدید به دست آورده و مطالعهای که در انگلستان و آمریکا انجام شده، نشان میدهد در بیشتر افرادی که تماس جنسی داشته اند، ویروس منتقل شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید کرد: این ویروس دو سویه مختلف دارد که سویه آفریقای مرکزی تا ۱۰ درصد کشندگی دارد و سویه دیگر که آفریقای غربی است، ضعیفتر است و تا کنون کشته نداشته است. اما، اینکه بگوییم مرگ و میر ندارد، درست نیست و ممکن است کشته هم داشته باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.