سجاد مهدیخانی- چهارمین روز آواربرداری از متروپل در حالی آغاز شد که دقایقی از نیمه شب گذشته، خبر مصدومیت شماری از امدادگران در پی هجوم مردم حاضر در محل حادثه مخابره گردید!
به گزارش «تابناک»، در پی این رویداد، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی آبادان که مرجع اطلاع رسانی در خصوص این حادثه شده، اطلاعیه ای بدین شرح صادر کرد: «مقارن با ساعت ۰۰:۱۵ بامداد پنجشنبه ۵ خرداد با اعلام درخواست حضور آمبولانس در محل آواربرداری و هجوم مردم به سمت محل برای مشاهده، فریادهای یکی از افراد مبنی بر ریزش ساختمان موجب شد تا به دلیل ازدحام جمعیت و هجوم افراد در صحنه تعدادی از امدادگران در حین فرار دچار صدمه شوند.
با حضور کارکنان فوریتهای پزشکی حاضر در منطقه این افراد به صورت سرپایی مداوا شدند و چند نفر نیز برای مداوای بیشتر به بیمارستانهای شهیدبهشتی و ۱۷ شهریور اعزام شدند. بنابراین از شهروندان عزیز عاجزانه تقاضا میشود تا به منظور حفظ سلامت خود و عدم اختلال در روند آواربرداری و خدمات امدادگران از حضور در صحنه حادثه به صورت جدی خودداری کنند.»
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در حاشیه حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس در محل ساختمان متروپل در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اولویت اول در ساختمان متروپل، آواربرداری با سرعت بالا است تا هرچه سریعتر آوار برداری به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه پایدارسازی سازه برای حفظ جان افرادی که در حال امدارسانی هستند بسیار مهم است، افزود: آواربرداری باید به انجام برسد تا اگر جنازهای در زیر آوار مدفون است بتوان آن را خارج کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: بحثهای فنی حادثه متروپل در حال بررسی است و نتایج آن را به اطلاع خواهیم رساند.
سردار احمد خادم سیدالشهدا در گفتوگو با ایسنا، در خصوص احتمال ریزش ساختمان متروپل اظهار کرد: بخشهای اعظمی از ساختمان متروپل در حادثه ریزش کرده است و اکنون احتمال صددرصدی وجود دارد که بخشهای باقیمانده این ساختمان نیز ریزش کند.
فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب افزود: بر اساس تایید کارشناسان هر لحظه احتمال جابهجایی سازه و ریزش باقیمانده ساختمان متروپل وجود دارد و هیچکس نباید در زیر و اطراف آن باشد. مهندسان مستقر در منطقه با کمک لیزر، جابهجاییهای ساختمان را بررسی و شرایط را مدیریت میکنند تا جابهجایی بخشهای باقیمانده متروپل باعث ریزش نشود.
رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: در حال حاضر ۵۲ تیم عملیاتی شامل ۲۲۱ امدادگر و نجاتگر هلالاحمر در عملیات امدادی ساختمان متروپل مشارکت دارند. همچنین ۴۶ خودروی عملیاتی شامل ۳۸ دستگاه خودرو از خوزستان و ۸ دستگاه از استان های معین (۹ دستگاه آمبولانس، ۴ دستگاه خودرو نجات، ۲۱ دستگاه خودرو پشتیبانی، ۲ دستگاه خودرو ارتباطات، یک دستگاه خودرو فرماندهی، یک دستگاه اتوبوسآمبولانس و ...) در این عملیات بهکارگیری شده است.
دکتر پیرحسین کولیوند افزود: تاکنون (ساعت ۱۴ امروز؛ پنجم خردادماه)، ۵۶ نفر در متروپل دچار حادثه شدهاند که بنابر گزارش سازمان اورژانس کشور، ۳۷ نفر مصدوم شده و براساس گزارش وزارت کشور، ۱۹ نفر جان خود را در این حادثه از دست دادهاند. همچنین هفت نفر توسط سگهای آنست (جستوجو و نجات) و دستگاه های الکترونیکی زنده یاب نجات یافتند اما از آنجایی که سگهای جستوجوگر پس از مدتی از انجام عملیات نیاز به جایگزین دارند، امروز تیم های سگ های جستوجو و نجات هلالاحمر از استان های فارس، اصفهان و کرمانشاه در محل حادثه حاضر شدهاند و برای جایگزینی نیروهای امدادی و به کارگیری نیروهای تازه نفس نیز، تیم های تخصصی جستوجو در آوار از استان های کرمان و ایلام به آبادان رسیدهاند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان گفت: هویت جسد حسین عبدالباقی متهم اصلی و مالک و پیمانکار ساختمان متروپل آبادان از طریق بررسی ژنتیک (DNA) توسط پزشکی قانونی نیز تایید شد. اجساد سایر جانباختگان حادثه نیز جهت بررسی و تایید هویت به پزشکی قانونی انتقال داده شد و اقدامات قانونی در این خصوص انجام شده است.
صادق جعفری چگنی با اعلام این خبر افزود: پیش از این نیز جسد توسط خانواده متوفی شناسایی و اداره تشخیص هویت پلیس آگاهی استان از طریق انگشتنگاری، هویت وی را تایید کرده بود اما با توجه به اینکه آزمایش DNA یک از معتبرترین روشهای تشحیص هویت افراد است، جسد برای آزمایش ژنتیک به پزشکی قانونی تحویل و نتیجه آزمایش امروز اعلام شد.
محمدرضا رضایی کوچی در جلسه مرکز فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در آبادان، گفت: به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی و به دستور رئیس مجلس برای بازدید و تهیه گزارش از ساختمان متروپل حضور پیدا کردهایم. این گزارش به صحن علنی مجلس انتقال داده خواهد شد و دستگاههایی که خطا کردهاند نیز معرفی میشوند. همه عواملی که در این حادثه دخیل بودند و جزئیات کامل از طراحی، نقشه تا صدور مجوزها و مجوزها و نظارتها را بررسی خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نحوه آواربرداری ساختمان متروپل باید طراحی شود، گفت: بدون برنامه به سازه دست نزنیم تا باعث ریزش نشود. سرعت عمل، شکل اجرای آن و طراحی آواربرداری از مسائل مهم است.
احمد وحیدی در جلسه مرکز فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در آبادان، گفت: باید در مدیریت بحران از تجربیات حوادث گذشته استفاده کرد تا بتوانیم موفق عمل کنیم. در چهارمین روز از عملیات آواربرداری از ساختمان تجاری متروپل همچنان تیمهای امداد و نجات و سایر گروههای خدمترسان و امدادگر در صحنه هستند و برای نجات جان مصدومان احتمالی همواره تلاش میکنند.
وزیر کشور افزود: عملیات آواربرداری با حساسیت خاصی همچنان ادامه دارد و تا زمانی که احتمال زنده ماندن حتی یک نفر در متروپل وجود دارد آواربرداری انجام میشود.
انتهای پیام
خوزستان فرماندار آبادان گفت: تعداد جانباختگان حادثه متروپل به ۱۹ نفر رسید.
احسان عباسپور در گفت و گو با ایسنا افزود: عملیات جستجو، آواربرداری و امداد رسانی برای نجات شهروندان زیر آوار مانده حادثه مترول ادامه دارد. در حال حاضر تعداد جانباختگان این حادثه تا این لحظه به ۱۹ نفر رسیده است. همچنان تعداد مصدومان حادثه ۳۷ نفر است که ۳۴ نفر از آنها مرخص شدهاند.
فرماندار آبادان از افزایش تعداد جانباختگان حادثه متروپل به ۱۸ نفر خبر داد.
احسان عباسپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عملیات جستجو، آواربرداری و امدادرسانی برای نجات شهروندان زیر آوار مانده حادثه مترول ادامه دارد.
وی افزود: تعداد جانباختگان در این حادثه تا این لحظه ۱۸ نفر و تعداد مصدومانی که از زیر آوار بیرون کشیده شدهاند ۳۷ نفر است.
محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در محل ساختمان متروپل از آخرین وضعیت آواربرداری مطلع شدند.
به گزارش ایسنا، در این بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس با مردم و تیمهای امدادی و خدماترسان در منطقه گفتوگو و راهکارهای سرعتبخشی به روند آواربرداری را بررسی کردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: همکاران اورژانس از دقایق ابتدایی وقوع حادثه در محل حضور داشتند و مصدومان را به نزدیکترین بیمارستانها یعنی شهید بهشتی، امام خمینی (ره) و ۱۷ شهریور منتقل کردند. در حاضر ۵۰ آمبولانس، ۴ اتوبوس آمبولانس و ۲ بالگرد در منطقه در حال خدماترسانی هستند.
به گزارش مهر، سیدمحمد محمدی افزود: در حال حاضر تنها ۳ مصدوم در بیمارستان هستند که ۲ نفرشان با حال خوب در بخش حضور دارند و یک نفر دیگر نیز بعد از عمل جراحی هم اکنون در وضعیت پایداری در بخش مراقبتهای ویژه قلب بستری است و شرایطش نیز توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه و سرویسهای مختلف مدیریت میشود.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر از اعزام تیمهای «سحر» (ساماندهی حمایتهای روانی اجتماعی و فرهنگی) این سازمان خبر داد و گفت: در حال حاضر دو تیم ۱۴ نفره (مجموعا ۲۸ نفر) از اعضای تیمهای سحر در منطقه و در کنار خانواده بازماندگان حضور دارند.
دکتر محمد گلفشان افزود: با توجه به اینکه سازههای اطراف ساختمان متروپل ناپایدار است به خانواده بازماندگان در نزدیکترین منطقه به آوار برداری چادر اسکان داده شده تا از دور شاهد آواربرداری باشند. انجام مداخلات روانشناسی و مشاوره با خانواده بازماندگان از مهمترین اقدامات تیمهای سحر است.