وحید شعبانی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای آواربرداری تاکنون، شیوه کار متفاوت شده و با ورود خودروها و لجستیک سنگین، کار آواربرداری سرعت بیشتری گرفته است. تلاش بر این بود که با توجه به حجم بسیار زیاد سازه، به زیرزمین ساختمان متروپل برسیم و در این راستا روز گذشته و امروز به ضلع شمالی زیرزمین رسیدیم و در این قسمت تخلیه به صورت کامل انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حرکت به سمت ضلع شرقی است، بیان کرد: تیمهای فنی ـ مهندسی تلاش میکنند تا در صورت ایجاد خلل در آورابرداری، به وسیله خودروها و لجستیک شرایط لازم را فراهم کنند تا عوامل امدادی جمعیت هلال احمر نسبت به رهاسازی و خروج پیکرها اقدام کنند.
صادق خلیلیان، استاندار خوزستان امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در دو روز نخست حادثه متروپل، به دلیل حضور خانوادههای جانباختگان و مردم در محل حادثه آواربردرای کُند پیش رفت. از سوی دیگر به دلیل ناپایدار بودن بخش باقی مانده سازه نمیتوانستیم دقت و احتیاط را فدای سرعت کنیم.
وی افزود: پس از چند روز آواربرداری و مقاوم سازی بخشی از باقی مانده سازه، عملیات شتاب بیشتری یافته است و اکنون بیشتر ماشین آلات سنگین عملیات آواربرداری را انجام میدهند و با ورود آنها احتمال خطر ریزش آور بروی گروههای امدادی کاهش یافته است.
استاندار خوزستان گفت: در ضلع جلوی سازه به زیرزمین برج متروپل دسترسی پیدا کرده و بامداد امروز چهار پیکر از زیر آوار خارج شد. تمرکز فعلی بر یافتن پیکرهای احتمالی افراد زیر آوار مانده است و گروهها تا یافتن آخرین جسد تلاش خود را خواهند کرد.
وی افزود: چند تیم کارشناسی نظر دادهاند که امکان سرپا نگه داشتن مابقی سازه متروپل وجود ندارد و احتمالا مابقی سازه از طبقات بالا تخریب خواهد شد. تلاش بر این است تا عملیات جستجوی اجساد احتمالی تا فردا به پایان برسد و در صورت اتمام عملیات جست و جوی جانباختگان، وارد فاز جدیدی از عملیات آواربرداری خواهیم شد.
صادق خلیلیان، استاندار خوزستان عصر امروز در حاشیه بازدید از ساختمان متروپل در خصوص آخرین وضعیت این ساختمان اظهار کرد:تاکنون در این حادثه 36 فوتی و 37 مجروح داریم. عمده مجروحان از بیمارستان ترخیص شدهاند.
وی ادامه داد: از ابتدای فرو ریختن ساختمان متروپل، تقسیم کار انجام شد. در ابتدا سعی بر نجات افرادی بود که در زیر آوار احتمال زنده ماندن آنها وجود داشت. همه مراحل کار حساس است و ما به انتهای مرحلهای رسیده ایم و برای پیدا کردن پیکرهای باقیمانده بر اساس اعلام خانوادهها در خصوص مفقودین، در تلاش هستیم تا این افراد را از زیر آوار خارج کنیم.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران، نحوه شناسایی «حسین عبدالباقی» را تشریح کرد و گفت: با طرح برخی شایعات و ابهامات درخصوص متوفی حسین عبدالباقی که هویت وی از طریق بررسیهای انجام شده و از جمله روشهای بیومتریک (اثر انگشت) به انجام رسیده بود، لزوم انجام آزمایش ژنتیک مطرح و اقدامات لازم انجام شد.
وی افزود: با بررسی پیکر و عدم مشاهده تخریب بافتی، نمونهگیری طبق دستورالعملهای موجود سازمان از بافتهای عمقی (عضله) انجام شد و با توجه به اولویت تعیین هویت متوفی، آزمایش به صورت خارج از نوبت انجام و پروفایل ژنتیکی استحصال و فرآیند مقایسه تطبیقی با پروفایل ژنتیکی مادر و ۳ فرزند وی توسط نرم افزار اختصاصی انجام شد. براساس محاسبات آماری، احتمال صحت روابط مذکور در هر ۴ مورد، بین متوفی با مادر بیولوژیک و فرزندانش، ۹۹.۹۹۹۷ % به دست آمد؛ لذا هرگونه شبههای در مورد صحت این پاسخ و احراز هویت متوفی رد میشود.
«وقتی قرار باشد پیکر زنی را خارج کنند، پرده میکشند!»؛ این شایعه تلخی است که اخیرا داغ شده و موجبات رنجش خانوادههای عزادار را فراهم آورده است. شایعهای عاری از حقیقت که نشان از ناآگاهی عمیق از فرآیند امداد و نجات دارد چراکه چندین روز از حادثه گذشته، پیکر جان باختگان زیر خروارها آوار مانده و شدت آسیب ها به حدی است که امدادگران با پوشاندن محل کشف پیکر میکوشند آن را از دیدگان عموم و دوربین ها دور نگه دارند.
اقدامی در راستای حفظ حقوق خانواده های داغدار و حرمت پیکرهای جان باختگان که هیچ ارتباطی به زن و مرد بودن و حتی کودک یا مسن بودن ایشان ندارد اما برخی با تدارک شایعههای تلخ، میکوشند آن را به گونه دیگری جلوه دهند و بعضی از مردم هم متاسفانه فریب ایشان را میخورند!
وحید شعبانی مدیر هلال احمر خوزستان گفت: کارشناسان تخصصی با رصد لحظه ای رفتار بقایای ساختمان ریزش کرده متروپل آبادان در خصوص افزایش ناپایداری آن در ضلع های شمالی و شرقی آن هشدار داده اند. با وجود احتمال ریزش ساختمان امدادگران همچنان در حال آواربرداری و انجام عملیات جست و جوی مفقودشدگان هستند.
وی افزود: شهروندان برای سرعت بخشی و جلوگیری از تلفات بیشتر به روند این عملیات در حوزه استحفاظی متروپل حاضر نشوند. برای افراد غیربومی و دارای فرد مفقود شده سازه هایی برای استراحت ایجاد و در نظر گرفته شده است و توسط گروهی از روانشناسان، روانپزشکان و مشاوران برای ایجاد ثبات آرامشی آن ها تلاش می شود.
در حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان پنج دانشآموز خوزستانی و یک فرهنگی بازنشسته جان خود را از دست دادهاند؛ ملیکا و میترا صالحیانپور و مسیح صادقی از خرمشهر و آرین و حمیدرضا جلیلیان از آبادان، دانشآموزان خوزستانی هستند که در این حادثه جان خود را از دست دادهاند.
سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان در پیامهای جداگانه درگذشت دانشآموزان آبادانی و خرمشهری در حادثه متروپل را تسلیت گفت.
مسعود حمیدینژاد امروز در پیامی درگذشت ملیکا و میترا صالحیانپور و مسیح صادقی از دانشآموزان آموزش و پرورش خرمشهر را تسلیت گفت.
در پیام سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان آمده است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
«إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ»
خبر تاسف بار درگذشت دانش آموزان ملیکا و میترا صالحیان پور و مسیح صادقی از آموزش و پرورش خرمشهر در حادثه ریزش ساختمان متروپل موجب تاثر و تالم مجموعه تعلیم و تربیت در استان خوزستان شد.
اینجانب به نیابت از فرهنگیان استان فقدان این سه دانش آموز بزرگوار را به خانواده محترم ایشان و دانش آموزان و فرهنگیان فرهیخته آموزش و پرورش خرمشهر تسلیت عرض می نمایم.
خداوند آن سه عزیز سفر کرده را در جوار رحمت خویش قرین آمرزش و آرامش قرار دهد و به بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل عنایت فرماید.
مسعود حمیدی نژاد
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان"
وی همچنین در پیامی درگذشت آرین و حمیدرضا جلیلیان از آموزش و پرورش آبادان را تسلیت گفت. در این پیام آمده است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
«إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ»
خبر تاسف بار درگذشت دانش آموز آرین و حمیدرضا جلیلیان از آموزش و پرورش آبادان در حادثه ریزش ساختمان متروپل موجب تاثر و تالم مجموعه تعلیم و تربیت در استان خوزستان شد.
اینجانب به نیابت از فرهنگیان استان فقدان این دانش آموز بزرگوار را به خانواده محترم ایشان و دانش آموزان و فرهنگیان فرهیخته آموزش و پرورش آبادان تسلیت عرض می نمایم.
خداوند آن عزیز سفر کرده را در جوار رحمت خویش قرین آمرزش و آرامش قرار دهد و به بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل عنایت فرماید.
مسعود حمیدی نژاد
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان"
به گزارش ایسنا، در این حادثه حسن سیداوی از فرهنگیان بازنشسته آموزش و پرورش آبادان نیز جان باخت. حمیدینژاد در پیامی درگذشت این فرهنگی بازنشسته را تسلیت گفت. در این پیام آمده است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
«إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ»
خبر تاسف بار درگذشت همکار ارجمند مرحوم حسن سیداوی موجب تاثر و تالم مجموعه تعلیم و تربیت در استان خوزستان شد.
اینجانب به نیابت از فرهنگیان استان فقدان این همکار بزرگوار را به خانواده محترم ایشان و فرهنگیان فرهیخته آموزش و پرورش شهرستان آبادان تسلیت عرض می نمایم.
خداوند آن فقید سفر کرده را در جوار رحمت خویش قرین آمرزش و آرامش قرار دهد و به بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل عنایت فرماید.
مسعود حمیدی نژاد
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان"
روز گذشته مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان در خبری اعلام کرد که با برداشته شدن حجم زیادی از آوار ساختمان متروپل، امداد گران و گروههای نجات به طبقه همکف و زیرزمین ساختمان متروپل دسترسی پیدا کردند. پس از آن نیز فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان دهنده آبگرفتگی قسمتی از متروپل بود و این فیلم همانند روزهای گذشته بازار شایعات و اظهار نظرهای بیپایه و اساس را داغ کرد.
در این بین نیز عباس عبدی در صفحه اجتماعی خود نوشت: چند ساعت پیش به طبقات منفی متروپل دسترسی پیدا کردند در حالی که همه زیر آب بودند. کسی که مجوز احداث این طبقات را داده قطعا مسئولیت جنایی دارد. چون روشن بود با کوچکترین حادثهای آب به تمام این طبقات نفوذ خواهد کرد و کسی را زنده نخواهد گذاشت.
مهدی عرفانی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت درباره ویدئو آبگرفتگی متروپل و پاسخ به عباس عبدی، اعلام کرد: آبگرفتگی مربوط به محلی است که روز اول دسترسی کامل وجود داشته و بطور کامل بررسی شده و هیچ جسدی مشاهده نشده است. این فیلم را خودم از محل آبگرفتگی گرفتم، آقای عبدی! شما در حالی که در دفتر کارتان در تهران نشستهاید و اطلاعات میدانی مخدوش به مخاطبانتان میدهید، قطعا مرتکب یک اقدام غیراخلاقی شدهاید.
فرماندار ویژه شهرستان آبادان گفت: با بیرون آوردن یک پیکر دیگر از زیر آوارهای متروپل آبادان، مجموع جانباختگان این حادثه به ۳۴ نفر رسید.
احسان عباسپور فرماندار ویژه شهرستان آبادان به فارس گفت: در ادامه عملیات آوار برداری متروپل یک پیکر دیگر از زیر آوارهای متروپل آبادان خارج شد تا مجموع جان باختگان این حادثه تاکنون به ۳۴ نفر برسد.
علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: به مردم شریف استان خوزستان به خصوص مردم عزیز آبادان و خرمشهر اطمینان میدهیم که حسب دستور مقام معظم رهبری و ریاست محترم قوه قضائیه در حداقل زمان ممکن جهت بررسی کلیه ابعاد موضوع حادثه آبادان اقدام نموده و به پرونده همه کسانی که در این حادثه نقش داشته اند، اعم از کسانی که ترک فعل کرده و یا مرتکب جرم شده اند با کمال دقت و قاطعیت و سرعت رسیدگی می شود.
وی افزود: آنچه امروز مورد مطالبه مردم است این است که دستگاه عدلیه با تاکید مقام معظم رهبری و ریاست مکرم قوه قضائیه به موضوع حادثه آبادان با سرعت و دقت رسیدگی کند که این مطالبه عمومی در راس اولویت کاری دادگستری خوزستان است. کارگروه ویژه ای با حضور کارشناسان زبده حقوقی استان خوزستان تشکیل شده که ابعاد مختلف قضایی و حقوقی موضوع حادثه متروپل را بررسی و نتیجه تحقیقات خود را به دادگستری استان ارائه کنند.
دهقانی در ادامه گفت: تاکنون تعداد ۱۳ نفر از عاملان و مسببان که در حادثه متروپل آبادان نقش داشته اند، دستگیر و دستور انجام تحقیقات کارشناسی فنی و همه جانبه برای بررسی همه جانبه ابعاداین حادثه صادر و شعبه ویژه ای نیز برای رسیدگی به این پرونده تشکیل گردیده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان خوزستان درخصوص آخرین تصمیم ستاد فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان درباره بقایای ساختمان متروپل گفت: برای تعیین تکلیف بخش باقیمانده سازه از نظرات کارشناسان دستگاههای مختلف استفاده و درنهایت، تخریب باقیمانده سازه قطعی شد.
کوروش خواجوی افزود: کارشناسان اعتقاد دارند بخش باقیمانده ساختمان متروپل به هیچ عنوان قابلیت نگهداری ندارد. مشخص نیست شرایط ساختمان تا چه زمانی پایدار باقی میماند لذا ستاد فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان به صورت جدی پیگیر اجرای ایمن روند تخریب باقیمانده ساختمان متروپل است.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان خوزستان درخصوص زمان آغاز تخریب باقیمانده سازه گفت: اولویت نخست ما آواربرداری به شکل امن برای یافتن اجساد احتمالی دیگر است و امیدواریم با مراقبت همه نیروها در روزهای باقی مانده نیز همانند روزهای گذشته اتفاق خاصی برای نیروهای امدادگر و عملیاتی رخ ندهد.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان خوزستان در این باره میگوید: کمیته فنی به صورت مستمر توسط چهار دوربین نقشه برداری و کشیک سازهای طی شیفتهای مختلف تغییر شکلها را پایش میکند و تغییر بیش از هشت میلیمتر سازه را به سرعت به عوامل اجرایی و مدیریت بحران اطلاع میدهد که در چنین مواقعی عملیات آواربرداری به طور موقت برای مدت ۳۰ دقیقه متوقف و براساس شرایط جدید سازه تصمیم گیری میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.