اردوغان: ناتو قدر ترکیه را نمی‌داند

اردوغان گفت: اعتراض ترکیه به پذیرش سوئد و فنلاند در ناتو که تا زمان بروز تحولات اخیر بی‌طرف باقی ماندند، نشان‌دهنده گامی قاطع است که به نمایندگی از همه کشور‌هایی که تا به امروز هدف حملات سازمان‌های تروریستی قرار گرفته‌اند، برداشته شده است.
کد خبر: ۱۱۲۱۸۸۳
|
۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۲ 31 May 2022
|
12353 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، رئیس‌جمهوری ترکیه در مطلبی با تاکید بر اهمیت کشورش برای ناتو گفت که شرکای آنکارا در این ائتلاف، زمانی که هیچ تهدیدی برای امنیت ملی آن‌ها وجود نداشته باشد، کمک‌های آنکارا به ناتو را فراموش می‌کنند.

 «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه در مقاله‌ای اختصاصی که دوشنبه برای هفته‌نامه انگلیسی اکونومیست ارسال کرد، گفت که افزایش ظرفیت دفاعی کشورش به انعطاف‌پذیری و قدرت ائتلاف ناتو کمک کرده است.

او خاطر نشان کرد: در حالی که شرکای ما همیشه از مشارکت‌های ترکیه در ماموریت تامین امنیت دسته‌جمعی ناتو قدردانی کرده‌اند، اما وقتی هیچ تهدیدی برای امنیت ملی آن‌ها وجود نداشته باشد، به سرعت آن‌ها را به دست فراموش می‌سپارند. شرکای ما که اهمیت ترکیه را تنها موقع تلاطم‌ها مانند بحران بالکان به یاد می‌آورند، به اشتباه فکر کردند که ثبات درازمدت بدون ترکیه قابل دستیابی است. آن‌ها به دنبال رفع تهدید فوری، واقعیت‌های ژئوپلیتیکی و تهدیدات بالقوه را که ممکن است در منطقه بروز یابد، نادیده گرفتند. چنین امید‌های واهی در نتیجه بحران‌های بین‌المللی، کوتاه‌مدت از آب درآمدند.

اردوغان در ادامه این مطلب به این نکته اشاره کرد که تهدیدات علیه صلح و امنیت بین‌المللی در مدت اخیر تغییر کرده و بسیاری را به این باور رسانده که ناتو ائتلافی "منسوخ" است که اهداف خود را برآورده نمی‌کند. او اظهار کرد: امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه حتی در سال ۲۰۱۹ گفت که این ائتلاف دچار مرگ مغزی شده است. همین افراد نقش ترکیه در ناتو را زیر سوال بردند. این ترکیب افکار واهی خارق‌العاده و کوته‌بینی استراتژیک شدید، سال‌ها برای این ائتلاف هزینه داشته است.

اردوغان ادامه داد، با این وجود، ترکیه از این باور که نگرش‌های کوته‌بینانه و گا‌ها بی‌ملاحظه برخی از کشور‌های عضو ائتلاف منعکس‌کننده موضع ناتو به عنوان یک کلیت است، حذر کرده و افزود که کشورش بر اهمیت این ائتلاف تأکید دارد و از کشور‌های عضو خواسته اقدامات لازم را در قبال آن انجام دهند.

او بیان کرد: این درخواست با واکنش کشور ما به بی‌ثباتی در حال تشدید نظام بین‌المللی نیز مطابقت داشت.

این رهبر ترکیه استدلال کرد که ناتو - مانند همه سازمان‌های بین‌المللی دیگر - باید اصلاحات خاصی را برای مقابله با تهدیدات امنیتی در حال ظهور انجام دهد.

وی گفت: به‌ویژه در مورد تروریسم، مشاهده فقدان اقدام جمعی از سوی این ائتلاف به‌رغم رخداد حملات مستقیم علیه بسیاری از کشور‌های عضو، همکاری امنیتی را تضعیف کرد و به بی‌اعتمادی عمیق شهروندان کشور‌های ناتو نسبت به این سازمان دامن زد.

اردوغان در ادامه این مطلب نوشت: ترکیه این روند را در تمام اجلاس‌های ناتو برجسته ساخت و گفت که همکاری بین‌المللی برای دگرگونی مبارزه با تروریسم حیاتی است. ما می‌خواستیم که ناتو هنگام برخورد با سازمان‌های تروریستی، نه تنها در راستای جلوگیری از حملات تروریستی بلکه در راستای جلوگیری از تأمین مالی تروریسم و جذب نیروی آن‌ها در داخل مرز‌های ناتو، در زمینه‌های مسائل اطلاعاتی و نظامی بهتر همکاری کند. ما همچنان به این موضع خود متعهد هستیم.

اردوغان همچنین خاطرنشان کرد که با وقوع جنگ‌های داخلی متعدد در همسایگی ترکیه، این کشور خواسته‌هایی "مشروع و ضروری" را نزد ناتو برای تضمین امنیت مرزها، حریم هوایی و امنیت انسانی خود مطرح کرد.

او بیان کرد: کشور ما در حالی که عمدتاً تنها مانده بود، به تنهایی با تمام آن بحران‌ها کنار آمد و در طول این تلاش هزینه زیادی پرداخت. به شکلی مضحک هر گامی که زیر چتر ناتو برداشته می‌شد، می‌توانست این ائتلاف را برای درگیری‌ها و بحران‌های آینده در مرزهایش آماده کند.

رئیس جمهوری ترکیه اظهار کرد: وضعیت جدید امور که پس از جنگ در اوکراین به وجود آمد، ثابت می‌کند که انتظارات و درخواست‌های ترکیه درست بودند. برخی از کشور‌های عضو که به ناگهان با وقوع اخلال‌های گسترده در نتیجه این درگیری، از موقعیت ژئوپلیتیک ترکیه قدردانی کردند، دیدند که ملت ما در گذشته کاری درست در اتخاذ یک سری گام‌های خاص انجام داده است. ترکیه حق داشت که از اعضای ناتو بخواهد برای چالش‌های ژئوپلیتیکی آینده آماده شوند و به‌رغم کسانی که استدلال می‌کردند که ناتو بی‌اعتبار شده، ترکیه کاملاً حق داشت که اعلام کند این سازمان اهمیت فزاینده‌ای پیدا خواهد کرد.

وی افزود: مایه تاسف است که برخی از اعضای ناتو در حالی که همه متحدان ناتو اهمیت حیاتی این کشور را برای این ائتلاف می‌پذیرند، کاملا در توجه کردن به برخی تهدیدات علیه ترکیه کوتاهی کردند.

اردوغان تاکید کرد: ترکیه معتقد است که پذیرش سوئد و فنلاند در ناتو در بر دارنده خطراتی برای امنیت خود و آینده سازمان است. ما کاملاً حق داریم انتظار داشته باشیم که کشور‌هایی که قرار است انتظار دفاع دومین ارتش بزرگ ناتو بر اساس ماده ۵ ائتلاف از خود را داشته باشند، با جذب نیرو، جمع‌آوری کمک‌های مالی و فعالیت‌های پروپاگاندای پ. ک. ک که اتحادیه اروپا و آمریکا آن را یک نهاد تروریستی می‌دانند، مقابله کنند.

اردوغان با تاکید بر درخواست کشورش مبنی بر اینکه کشور‌های نامزد عضویت در ناتو باید از فعالیت‌های همه سازمان‌های "تروریستی" جلوگیری کرده و اعضای آن‌ها را استرداد کنند، گفت: ما شواهد روشنی را به مقامات این کشور‌ها ارائه کردیم و منتظر اقدام آن‌ها بودیم. همچنین ترکیه از این کشور‌ها می‌خواهد که از عملیات‌های ضد تروریستی اعضای ناتو حمایت کنند. تروریسم تهدیدی برای همه اعضاست و کشور‌های نامزد عضویت در ائتلاف باید قبل از پیوستن به آن به این واقعیت پی ببرند. تا زمانی که اقدامات لازم را انجام ندهند، ترکیه موضع خود را در این زمینه تغییر نخواهد داد.

اردوغان همچنین تاکید کرد که همه اشکال تحریم‌های تسلیحاتی با روح مشارکت نظامی تحت ناتو "ناسازگار" هستند.

او بیان کرد: چنین محدودیت‌هایی نه تنها امنیت ملی ما را تضعیف می‌کنند، بلکه به هویت خود ناتو نیز آسیب می‌رسانند. اصرار سازش‌ناپذیر سوئد و فنلاند برای پیوستن به این ائتلاف، یک مورد غیر ضروری را به دستور کار ناتو اضافه کرده است.

این رئیس جمهوری ترکیه در ادامه مقاله‌اش برای اکونومیست نوشت: اعتراض ترکیه به پذیرش سوئد و فنلاند در ناتو که تا زمان بروز تحولات اخیر بی‌طرف باقی ماندند، نشان‌دهنده گامی قاطع است که به نمایندگی از همه کشور‌هایی که تا به امروز هدف حملات سازمان‌های تروریستی قرار گرفته‌اند، برداشته شده است. در نهایت، تروریسم دین، ملت و رنگ نمی‌شناسد. یکی از اهداف اصلی ناتو این است که هر کشور عضو قاطعانه در مقابل هر سازمانی که هدفش آسیب رساندن به جمعیت غیرنظامی است، بایستد. هیچ کشوری در این زمینه از هیچ امتیازی برخوردار نیست.

اردوغان تاکید کرد که موضع استکهلم و هلسینکی در مورد نگرانی‌های مربوط به امنیت ملی و ملاحظات سایر کشور‌هایی که آن‌ها به دنبال ائتلاف با آن‌ها هستند، تعیین خواهد کرد که آنکارا تا چه حد میل به ائتلاف با این کشور‌ها پیدا خواهد کرد.

او در پایان خاطر نشان کرد: جهل و مزاحمت کسانی که جرأت می‌کنند رابطه ترکیه‌ای که رویکرد مثبت و سازنده در قبال گسترش ناتو در گذشته اتخاذ کرده را با این ائتلاف زیر سوال ببرند، موضع ما را تغییر نمی‌دهد. کشور ما که پذیرای همه اشکال دیپلماسی و گفت‌وگوست، اکیداً توصیه می‌کند که تمرکز صرف متقاعد کردن نامزد‌ها برای تغییر مواضعشان باشد.

اردوغان گفت: هیچ مقامی در آنکارا وجود ندارد که یک کشور در جهان که تمایلی به مبارزه با تروریسم ندارد، بتواند به او بگوید چه کار باید بکند. ما معتقدیم که اگر اعضای ناتو از استاندارد‌های دوگانه در زمینه مبارزه با تروریسم پیروی کنند، شهرت و اعتبار ائتلاف به خطر خواهد افتاد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟