مقایسه قیمت ورق در بازار آهن

کد خبر: ۱۱۲۲۸۱۵
|
۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶ 06 June 2022
|
7412 بازدید

عوامل موثر بر قیمت ورق در بازار

مقایسه قیمت ورق در بازار آهن

تصویر شماره 1 – قیمت ورق

وقتی در مورد قیمت ورق آهنی صحبت می کنیم باید دقیقا مشخص کنیم منظورمان قیمت کدام یک از انواع ورق فولادی است. ورق سیاه، ورق روغنی، ورق گالوانیزه و ورق رنگی جزء مهمترین و پرکاربردترین ورق های موجود در سطح بازار هستند که در ادامه به قیمت هر یک از آن ها پرداخته و در انتها آن ها را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد. 

قیمت ورق فولاد مبارکه رول با ضخامت 2 میلیمتر و عرض 1 متر اکنون به 24 هزار و 100 تومان برای هر کیلوگرم رسیده است. اگر به نمودار قیمت ورق فولاد مبارکه که در زیر آمده است نگاهی بیاندازیم متوجه می شویم که قیمت ورق سیاه اکنون از اوج تاریخی خود که در اوایل شهریور سال 1400 رقم خورد بیش از 5 هزار تومان پایین‌تر است.

مقایسه قیمت ورق در بازار آهن

تصویر شماره 2- قیمت ورق فولاد مبارکه اصفهان

قیمت ورق فولاد مبارکه اصفهان در اوایل شهریور ماه سال 1400 تا 29 هزار و 700 تومان نیز بالا کشید و پس از آن به یکباره فرو ریخت. در حالی قیمت ورق مبارکه نسبت به سقف قیمتی خود در 9.5 ماه گذشته 18.5 درصد سقوط کرده که قیمت شمش فولادی نسبت به اوج تاریخی خود 5 درصد افت کرده و قیمت میلگرد نیز تنها یک درصد پایین‌تر از سقف قیمتی خود قرار گرفته است.

بنابراین می توان گفت قیمت ورق فولادی در حال حاضر به نسبت قیمت شمش فولادی و محصولات طویل فولادی مانند میلگرد سقوط بیشتری را در یک سال گذشته تجربه کرده است و در شرایط فعلی قیمت ورق برای خریداران آن که عمدتا صنعتگران هستند به نسبت سایر مقاطع آهنی مانند میلگرد مناسب تر است. اما چرا این اتفاق رخ داده و قیمت ورق به اندازه ی قیمت شمش و محصولات طویل فولادی رشد نکرده است؟

افزایش واردات ورق و عرضه ی آن ها در بورس کالا همراه با ورق فولادی ساخت داخل در قالب عرضه های تلفیقی بورس باعث شد که عرضه ی ورق در بورس افزایش یافته و انحصار فولاد مبارکه اصفهان تا حدودی بشکند. بر خلاف میلگرد که بازار آن مملو از رقابت است بازار ورق فولادی اینطور نیست چرا که فولاد مبارکه اصفهان به تنهایی درصد بالایی از ورق مورد نیاز کشور را تأمین می کند.

به همین علت که این کارخانه هیچ رقیب جدی در داخل کشور نداشت انگیزه ای برای افزایش تولید ورق خود و در نتیجه پایین آوردن قیمت ورق مبارکه نداشت. اما حالا که دولت تصمیم به عرضه ی ورق سیاه روسی در بورس کالا گرفته است کمی از انحصار فولاد مبارکه اصفهان در عرضه ی ورق کاسته شده و این کارخانه حالا باید با فولادسازان روسی در تولید ورق رقابت کند.

رقابت بیشتر در بازار ورق کشور در نهایت خود را به شکل قیمت مناسب ورق نشان داد بنابراین می توان نتیجه گرفت ایجاد رقابت در صنعت در نهایت به نفع خریدار تمام شده و رفاه مصرف کننده را افزایش می دهد. وزارت صمت از سال گذشته برای اولین بار ایده ی عرضه ی تلفیقی ورق در بازار فیزیکی بورس کالا را مطرح و اجرایی کرد که آثار مثبت آن بلافاصله اثر خود را بر روی بازار ورق گذاشته و قیمت ورق افول کرد.

تا اینجا به این مسئله پرداختیم که نوسان قیمت ورق در سال گذشته کمتر از سایر مقاطع طویل فولادی نظیر میلگرد بوده است. اما روند حرکت قیمت انواع ورق نیز با یکدیگر متفاوت بوده است.

قیمت ورق اکسین از آبان 96 تا خرداد 1401

نمودار زیر قیمت ورق سیاه شیت با ضخامت 10 میلیمتر و ابعاد 2 در 6 متر که توسط کارخانه ی فولاد اکسین تولید شده را نمایش می دهد.

مقایسه قیمت ورق در بازار آهن

تصویر شماره 3- نمودار قیمت ورق اکسین

اگر دقیق تر به این نمودار نگاه کنیم متوجه می شویم قیمت ورق اکسین در آبان سال 96 حدود 2 هزار و 400 تومان بوده اما اکنون به 26 هزار و 900 تومان رسیده است که به معنای رشد بیش از هزار درصدی قیمت ورق در 4.5 سال گذشته است. در آبان سال 96 قیمت دلار حدود 4 هزار تومان بود و حالا به مرز 31 هزار تومان رسیده پس نرخ ارز در این بازه ی زمانی کمی کمتر از 700 درصد رشد کرده است که نشان می دهد در 54 ماه گذشته قیمت ورق اکسین حداقل 300 درصد بیشتر از قیمت دلار رشد کرده است. اما علت رشد بیشتر قیمت ورق سیاه نسبت به دلار چه بوده است؟

پاسخ این سؤال را باید در صعود قیمت های جهانی در 4.5 سال پیش یافت. قیمت ورق گرم فوب دریای سیاه در این مدت 36 درصد گران شده و از حدود 550 دلار به ازای هر تن به حدود 750 دلار رسیده است. بنابراین 11 برابر شدن قیمت ورق اکسین دو قسم داشته است. اولی به 7.75 برابر شدن قیمت دلار و دومی به 1.36 برابر شدن قیمت جهانی ورق باز می گردد. با توجه به اینکه طی 4.5 سال گذشته تورم قیمت تمام کالاها و خدمات موجود در اقتصاد کشور را به طور میانگین 4 برابر کرده است می توان گفت رشد قیمت ورق سیاه از سال 96 تا کنون به مراتب بیشتر از تورم موجود در سطح جامعه بوده است.

قیمت ورق کاویان

قیمت ورق کاویان به عنوان نوعی ورق سیاه در آبان سال 96 حدود 2 هزار و 400 تومان بوده است که حالا امروز پس از گذشت تقریبا 4.5 سال به 24 هزار و 800 تومان رسیده و همچون قیمت ورق مبارکه و ورق اکسین بیش از 10 برابر شده است.

معرفی ورق تاراز و کاربرد آن

ورق گالوانیزه ی شهرکرد که در بازار به ورق تاراز نیز شناخته می شود یکی از خوشنام ترین و مرغوب ترین ورق های گالوانیزه ی موجود در بازار است که طرفداران زیادی نیز دارد. کارخانه ی فولاد تاراز شهرکرد به عنوان تولیدکننده ی این ورق گالوانیزه از سال 94 کار خود را آغاز کرد و اکنون به یکی از غول های تولیدکننده ی ورق گالوانیزه در کشور تبدیل شده است.

ورق گالوانیزه نوعی ورق فولادی است که با پوششی از فلز روی پوشانده شده و اصطلاحا گالوانیک شده باشد. پوشش گالوانیزه ی این ورق باعث می شود تا مقاومت آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی بالا برود. با توجه به قیمت بالاتر ورق گالوانیزه تاراز نسبت به ورق سیاه استفاده از این ورق تنها در صنایعی که به مقاومت بالای آن نیاز است مانند خودروسازی و لوازم خانگی مقرون به صرفه خواهد بود و استفاده از آن در صنایعی که نه مقاومت و نه ظرافت اهمیت دارد توجیه اقتصادی ندارد. یکی از کاربردهای استفاده از ورق گالوانیزه ی تاراز استفاده از آن ها در محیط های مرطوب مانند ساخت کانال های هوا و همینطور مخازن ذخیره ی آب است.

قیمت ورق تاراز شهرکرد

قیمت ورق تاراز نیز همچون قیمت سایر محصولات تخت و طویل فولادی به عوامل زیادی مانند نرخ ارز، قیمت های جهانی، تورم و سایر پارامترهای اقتصاد کلان کشور بستگی دارد. قیمت ورق شهرکرد همینطور به رکودی بودن بازار صنایعی همچون صنایع خودروسازی و لوازم خانگی و یا رونق آن ها نیز وابسته است. روشن است که وقتی تیراژ تولید خودرو و یا لوازم خانگی افزایش داشته باشد تقاضا برای ورق گالوانیزه نیز افزایش یافته و در نتیجه پتانسیل افزایش قیمت ورق تاراز نیز ایجاد خواهد شد.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/ 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات