بین الملل تابناک: اقدام ضد ایرانی مشترک آمریکا و کشورهای عربی، حمله جنگندههای اسرائیل به جنوب سوریه، خروج نماینده روسیه از نشست شورای امنیت به نشانه اعتراض، درخواست سازمان ملل برای کنترل گرسنگی در ۲۰ نقطه جهان و آزمایش موشک اتمی هند با برد ۴ هزار کیلومتر از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اقدام ضد ایرانی مشترک آمریکا و کشورهای عربی
روز دوشنبه سازمان امنیت کشور عربستان سعودی مدعی شد که افراد و گروه های مختلفی را در لیست تروریستی خود قرار داده است.
شبکه خبری الحدث گزارش داد، کشورهای عضو «مرکز مقابله با تأمین مالی تروریسم» که عربستان سعودی عضو آن است اسامی ۱۳ فرد و سه گروه را در لیست «تروریستی» قرار دادند.
به گزارش این شبکه، در این لیست، نام سه تن از کسانی که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط دارند، نیز در این لیست قرار دارد. دو نفر از این افراد تبعه ایران و یک نفر دیگر تبعه لبنان است.
یک تبعه افغانستانی، سه تبعه سوری و شش تبعه نیجریایی، دیگر کسانی هستند که در این فهرست قرار گرفتهاند. اتهام تبعههای نیجریه این است که «یک باند وابسته به گروه تروریستی بوکوحرام را ایجاد کردند تا برای اعضای این گروه که در نیجریه حضور دارند، کمک مالی جمع کنند.»
اتهام تبعههای سوری نیز این است که مؤسس شرکت سوری «القاطرجی» هستند و مرکز مذکور مدعی است که این شرکت، مسئول رساندن سوخت به گروه تروریستی داعش است.
الحدث همچنین گزارش داد، نام گروه های «سرایا الاشتر» و «سرایا المختار» که در بحرین حضور دارند و شرکت القاطرجی هم در این لیست دیده میشود. این دو گروه به دلیل ارتباط با سپاه در فهرست قرار داده شدهاند.
آمریکا و عربستان سعودی در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ با امضای یک توافقنامه، مرکز «مقابله با تامین مالی تروریسم» (Terrorist Financing Targeting Center) را تاسیس کردند. این مرکز تا کنون به زعم خود، طی شش مرحله، ۸۲ فرد و گروه را در لیست تحریمی خود قرار داده است.
با استناد به آییننامه مبارزه با جرایم تروریستی و تأمین مالی آن در عربستان، هر کسی که در این کشور متهم به حمایت از تروریسم شود، همه دارایی ها و اموالش بلوکه خواهد شد.
این ادعا در حالی از سوی عربستان سعودی مطرح میشود که این کشور به همراه آمریکا، یکی از حامیان اصلی تروریسم در منطقه خاورمیانه و سراسر جهان به شمار میروند.
حمله جنگنده های اسرائیل به جنوب سوریه
ارتش سوریه بامداد سهشنبه بیانیهای در مورد حمله رژیم صهیونیستی به جنوب دمشق منتشر و اعلام کرد که حمله دشمن از جولان اشغالی صورت گرفت.
یک مقام نظامی سوری به خبرگزاری رسمی این کشور(سانا) گفت: در ساعت ۲۳:۱۸ به وقت محلی روز دوشنبه مصادف با ۶ ژوئن ۲۰۲۲، دشمن اسرائیلی از سمت جولان اشغالی سوریه، به برخی نقاط در جنوب دمشق حمله کرد.
به گفته این مقام نظامی سوریه که به نامش هیچ اشارهای نشده است، پدافند هوایی سوریه با موشکهای متجاوز مقابله و اکثر آنها را سرنگون کرده است.
وی تنها خسارات وارده به مناطق مورد حمله را مادی اعلام کرد و افزود که این حمله تلفات جانی نداشته است.
منابع رسمی سوریه بامداد سهشنبه گزارش دادند که پدافند هوایی ارتش این کشور حملات رژیم صهیونیستی به جنوب دشمق را دفع کرده و رژیم صهیونیستی نیز این حمله را تایید کرده است،
پایگاه روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارونوت» در این باره از حمله اسرائیل به دمشق در سوریه خبر داد که سامانه پدافند هوایی دمشق را فعال کرده است.
این تجاوزات هوایی اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد این حملات را محکوم کرده و خواستار توقف آن شده است.
خروج نماینده روسیه از نشست شورای امنیت به نشانه اعتراض
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه در حالی که رئیس شورای اروپا در شورای امنیت اتهاماتی را علیه روسیه مطرح نمود، این نشست را به نشانه اعتراض ترک کرد.
شارلز میشل رئیس شورای اروپا، حمله روسیه به اوکراین را با بحران غذایی در جهان مرتبط دانست و سربازان روسیه را نیز به جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت متهم و با استناد با ادعاهای مربوط با خشونت جنسی، این اقدام را "یک تاکتیک شکنجه، ترور و سرکوب" از سوی روسیه توصیف کرد.
واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل در سخنان خود این اتهامات و هرگونه اتهام خشونت جنسی توسط سربازان روسی را قاطعانه رد کرد و دروغ دانست.
رئیس شورای اروپا در سخنانش خطاب به سفیر روسیه، مسکو را متهم کرد از صادرات مواد غذایی به عنوان موشکی رادارگریز علیه کشورهای در حال توسعه استفاده می کند و تنها روسیه را مسئول این بحران غذایی در جهان دانست.
سفیر روسیه در سازمان ملل، هنگام خروج از شورای امنیت به خبرنگاران گفت، به دلیل این دروغ ها نتوانست در این نشست بماند.
درخواست سازمان ملل برای کنترل گرسنگی در ۲۰ نقطه جهان
برنامه جهانی غذا و سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) خواستار اقدام فوری بشردوستانه برای کنترل گرسنگی در ۲۰ نقطه جهان شدند.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد، روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد، برنامه جهانی غذا و سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) خواستار اقدام فوری بشردوستانه برای کنترل گرسنگی در ۲۰ نقطه جهان شدند و گفتند احتمال دارد در این مناطق ناامنی غذایی در سه ماه آینده بدتر شود.
وی تصریح کرد به گفته این نهادها، اتیوپی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن دارای بیشترین شرایط فاجعه بار از نظر گرسنگی هستند. افغانستان و سومالی نیز به این گروه نگران کننده خواهند پیوست، به این معنی که بخشی از جمعیت این کشورها با ناامنی غذایی فاجعه بار مواجه یا در خطر وخامت شرایط از این نظر هستند.
به گفته وی، در حال حاضر ۷۵۰ هزار مرد، زن و کودک در اتیوپی، یمن، سودان جنوبی، سومالی و افغانستان با گرسنگی و مرگ مواجه هستند.
جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، منطقه ساحل، سودان و سوریه همچنان «کشورهای بسیار نگران کننده» با شرایط رو به وخامت از نظر امنیت غذایی هستند. کنیا نیز اخیرا به این فهرست اضافه شده است.
دوجاریک ادامه داد: درگیری در اوکراین در حال تشدید وضعیت وخیم گرسنگی در سال جاری است. این گزارش همچنین نشان میدهد در کنار درگیریها، شوکهای اقلیمی در سه ماه آینده گرسنگی را افزایش خواهند داد.
وی اضافه کرد که سریلانکا، کشورهای ساحلی غرب آفریقا مانند بنین و گینه، اوکراین و زیمبابوه به فهرست کشورهای در کانون گرسنگی اضافه شده اند.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل گفت که آنگولا، لبنان، ماداگاسکار و موزامبیک پیش از این در این فهرست حضور داشتند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، جنگ در اوکراین موجب شده است قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح برسد. یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن در جهان که یک سوم آنها زیر خط فقر به سر میبرند، به شدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستمهای مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر میشود.
۳۶ کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود بر روی روسیه و اوکراین حساب میکنند. این کشورها شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند.
به گفته دبیر کل سازمان ملل، در سراسر جهان، ۴۹ میلیون نفر در ۴۳ کشور در سطح اضطراری گرسنگی هستند و جنگ در اوکراین اکنون جنبه وحشتناک جدیدی به گرسنگی جهانی داده است.
آزمایش موشک اتمی هند با برد ۴هزار کیلومتر
منابع رسانهای روز دوشنبه از آزمایش موفق یک موشک اتمی میان برد از سوی هند خبر دادند.
به گزارش وبگاه «ایندیا تودی» موشک بالستیک «آگنی-۴» با قابلیت حمل کلاهک اتمی روز دوشنبه تحت فرماندهی نیروهای راهبردی هند با موفقیت آزمایش شد. برد این موشک بالستیک ۴۰۰۰ کیلومتر است.
وزارت دفاع هند در بیانیهای رسمی اعلام کرد، پرتاب موفقیتآمیز یک موشک بالستیک آگنی در ششم ژوئن ۲۰۲۲ (دوشنبه ۱۶ خرداد) در جزیره «عبدالکلام» در منطقه «اودیشا» با موفقیت انجام شد.
وزارت دفاع هند اعلام کرد که این آزمایش موفقیت آمیز در پرتاب این موشک تاییدی بر قابلیت امنیتی هند و سیاست بازدارندگی دهلی نو است. هند مدعی عدم استفاده اولیه از سلاح اتمی است.
در ماه اوت، هند موشک کروز فناوری بومی را در سواحل اودیشا با موفقیت آزمایش کرد. این یک سامانه دفاع موشکی سطح به هواست که از اودیشا پرتاب شد. گفته میشود که این موشک اهدافی را در فاصله ۶۰ کیلومتری هدف قرار می دهد.
منابع مطلع چندی قبل نیز از استقرار موشکهای سطح به سطح و برد بلند «نربهی» هند در منطقه «لاداخ» هند برای مقابله با حمله محتمل چین خبر دادند.
این منابع هندی اعلام کردند شماری از این موشکها در منطقه مرزی لاداخ برای افزایش قدرت تدافعی نیروهای مسلح این کشور برای مقابله با حمله محتمل چین مستقر شدهاند. این موشک بردی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر دارد و اهداف تا منطقه تبت را در هدف قرار میدهد. تصاویر ماهوارهای افزایش استقرار موشکهای سطح به هوای چین در مناطق جدید در تبت در مرز با هند را نشان دادند.