جزئیات جالب توجه از پرونده سرقت از صندوقهای امانات بانک ملی
ارزش ۲۰۰ میلیارد تومانی محتویات یک صندوق/ برآورد ۲.۵ هزار میلیارد تومانی از محتویات صندوق ها/ صلح نامه امضا شده میان مال باختگان و بانک +سند
عمده محتویات ۱۶۹ صندوق مورد سرقت قرار گرفته، طلا، جواهر، ارز و سکه بوده است، به نحوی که مبلغ ریالی محاسبه شده اشیای سرقت شده از کل موجودی آن شعبه بانک بیشتر بوده و به عنوان مثال، فقط در ۲۰ صندوق بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان ارز نگهداری میشده است! محتویاتی که به اطلاع بانک نرسیده و در نتیجه جبران خسارت را با چالشهایی مواجه کرده که یک سند به کمک رفع آنها آمده است.
دزدی پر سر و صدا از صندوق امانات یکی از شعب بانک ملی، در نهایت با دستگیری ۱۳ سارق و رابطین و همراهان آنها در ترکیه و ایران (تهران و شمال کشور) پایان یافت؛ سرقتی که جزییات جالب توجهی دارد.
به گزارش «تابناک»، ساعاتی پیش خبری روی خروجی رسانهها رفت که حکایت از دستگیری یک باند سرقت داشت؛ باندی که اخیرا با سرقتی خاص از یکی از شعب بانک ملی در تهران، توجه همگان را به خود جلب کرده بودند، چراکه این سرقت نه از شعبهای معمولی و از گاوصندوق آن و حتی در ساعت کاری بانک، که شبانه و از صندوقهای امانات بانک صورت گرفته بود.
همین نکات کافی بود تا این سرقت به شدت در کانون توجه افکار عمومی و اقدامات همه جانبهای برای دستگیری سارقان در دستور کار قرار گیرد و دستمایه خبری گشت که امروز مخابره شد و حکایت از عملیات گسترده پلیسی داشت که به دستگیری ۱۳ تن منجر شده است؛ پروندهای که ابعادش از مرزهای کشورمان نیز فراتر رفته بود.
این را ظهر امروز رئیس پلیس پایتخت در نشست ویژه خبری در این خصوص بیان و تاکید کرد که تعدادی از سارقان و عوامل دخیل در این دزدی ظرف مدت ۴۸ ساعت دستگیر شده اند و با اطلاعات دریافتی از ایشان، دستگیری سه متهم متواری شده از کشور در دستور کار قرار گرفته که بامداد دیروز در کشور همسایه، ترکیه محقق و بعد از انتقال این افراد به تهران، خبر آن رسانهای شده است.
آن گونه که سردار رحیمی تاکید کرده، هیچ یک از کارکنان و عوامل بانک ملی ایران در این سرقت دخیل نبوده اند و تنها دو تن به دلیل اهمال در رعایت نکات امنیتی احضار و بازداشت شده اند تا در این خصوص پاسخگو باشند. پروندهای که حالا ابعادش تکمیلتر شده و به جز عوامل دخیل در شکل گیری آن، حاوی نکات جالب توجه و تامل برانگیز دیگر نیز هست.
این را میشود از تصاویر اموال کشف شده از سارقان نیز دریافت که نشان میدهد عمده محتویات ۱۶۹ صندوق مورد سرقت قرار گرفته، طلا، جواهر، ارز و سکه بوده است، به نحوی که مبلغ ریالی محاسبه شده اشیای سرقت شده از کل موجودی آن شعبه بانک بیشتر بوده و به عنوان مثال، فقط در ۲۰ صندوق بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان ارز نگهداری میشده است!
آن گونه که کشفیات نشان میدهد، در یکی از صندوقها جواهرات خانوادگی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان نگهداری میشده است؛ آن هم در شرایطی که ارزش این اموال به اطلاع شعبه نرسیده بود. نکتهای تامل برانگیز که اگر بدانیم مجموع ارزش طلا، جواهر، سکه و ارزی که در صندوق امانات این شعبه بانک نگهداری میشده و مورد دستبرد قرار گرفته است، بیش از ۲.۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، سوال آفرین خواهد بود!
ناگفته پیداست که به دلیل مشخص نبودن ارزش داراییهایی نگهداری شده در این صندوق ها، امکان حساب کردن روی بیمه نیز وجود نداشته و در نهایت نسخه مرضی الطرفین مالکان این اموال و بانک بعد از سرقت، امضای صلح نامهای میان ایشان و بانک بوده که بر اساس آن بتوانند تا ۵۰ درصد ارزش کالا و اعدادی که به اطلاع بانک نرسیده را با رعایت شروطی دریافت کنند، که از جمله این شروط، نقش مقام قضایی در پرونده خواهد بود.
از دیگر شروط مورد توافق طرفین، تعیین روز شنبه، ۲۱ خرداد به عنوان روز محاسبه و پرداخت این مبلغ است که قرار شده مسدود شود و مبنای محاسبه آن، قیمت روز بازار آزاد باشد، پرداخت ۵۰ درصدی الباقی یا نظر مقام قضایی باشد، همان گونه که برداشت مبالغ مسدودی نیازمند اذن ایشان خواهد بود و نکات دیگری که با توجه به اتفاقات رقم خورده در پرونده، احتمالا اجرای آنها تسریع خواهد شد و در دستور کار قرار خواهد گرفت.
فرجام پروندهای که میتواند از چند منظر تامل برانگیز و حکم تلنگری جدی را داشته باشد، از جمله از این منظر که نشان داد چه حجمی از دارایی به جای ورود به چرخه اقتصاد و صنعت کشور، در صندوقهای امانات، گاو صندوق ها، گوشه و کنار خانهها و مغازهها راکد مانده که میتواند به وسوسهای برای سارقان تبدیل شده و بالغ بر ده تن را برای ربودن آنها جمع نماید، در حالی که با ورود آنها به امور مختلف اقتصادی، میشود کارهای زیادی را به انجام رساند و منفعتی بزرگ برای صاحیان این اموال و کشور رقم زد.
خدا را شکر درزدها پیدا شدند و مردم متضرر نشدند. ولی این وسط بانک ملی بدجور چهره خودش را خراب کرد و اعتماد مردم را از دست داد. اینکه بعد از سرقت بانک ملی استناد کرد به بندهای مختلف قرارداد صندوق و سعی کرد از زیر بار مسئولیت و جبران خسارت تا جایی که میشد شانه خالی کند واقعا زشت بود و عبرتی شد برای همه مردم که با دقت بیشتری با بانک ها تعامل کنند.
بی عدالتی داره بیداد میکنه. ۲۰۰ میلیاردو از کجا اورده. چرا من بیچاره با ۱۸ سال درس خودن لنگ چند میلیون تومنم
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۱
برادر من شما فرق عدالت با تساوی رو نمی دونید هنوز ، انچیزی که شما ادعا می کنید اسمش مساوات هست نه عدالت . ولی اگر اون فرد 200 میلیارد رو از راه مشروع بدست نیاورده است و مالیات آنرا نداده است بایستی به دادگاه احضار شود در عدالت در جرم اجرا شود.
حجم امانات داخل صندوق ها اگر ارقام درست باشد شاخص نا امنی اقتصادی در کشور است . اگر امنیت سرمایه گذاری بود این سرمایه ها باید در خدمت تولید و اشتغال میبود؟
بهترین روش برای ما امن کردن صندوق امانات بانکی و خروج پول و ارز و طلاجات از آنها و در نتیجه گرفتن مالیات توسط دولت خدمتگزار هست...
این سیاه بازی های دولت و رسانه دیگه جواب نمیده و ذهن و فکر مردم به کارهای شما کاملا روشن است....
خوب تقصیر خود دولت و سیستمه یه زمانی بود حساب ارزی باز میکردی دلار میدادی به بانک یک دفعه قیمت ارز دو نرخی شد ملت که رفتن دلار بگیرن گفتن که ما ریال تقدیم میکنیم اونم با توجه به قیمت دلار دولتی این هم میشه عاقبتش