چرا مولوی مهدی از طالبان بُرید؟

اختلاف این فرمانده هزاره‌تبار با مقام‌های محلی طالبان در بلخاب باعث ایجاد نگرانی‌های جدی در میان مقام‌های طالبان شده است.
کد خبر: ۱۱۲۴۵۰۴
|
۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۳ 14 June 2022
|
13098 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از آماج نیوز، مولوی مهدی مجاهد که تنها فرمانده‌ مطرح نظامی طالبان از قوم هزاره بود، از بدنه‌ حکومت طالبان جدا شد.

 او که با آغاز حکومت طالبان به‌ سمت رییس استخبارات ولایت بامیان منصوب شده بود پس از پنج ماه از مقامش برکنار شد و اکنون فاقد صلاحیت در حکومت طالبان است.

مهدی پس از برکناری از مقام ریاست استخبارات بامیان، به زادگاهش در ولسوالی بلخاب ولایت سرپل رفت و به مسلح‌سازی مردم در آن‌جا پرداخت.

چندی‌قبل نیز گزارش‌های از درگیری مولوی مهدی با فرماندار ولسوالی بلخاب منتشر شد.

اختلاف این فرمانده هزاره‌تبار با مقام‌های محلی طالبان در بلخاب باعث ایجاد نگرانی‌های جدی در میان مقام‌های طالبان شده است.

یک هیئت بلندپایه طالبان به رهبری انعام‌الله سمنگانی، معاون سخن‌گوی حکومت طالبان چند روز پیش برای حل این اختلاف‌ها، وارد بلخاب شد.

این‌که خواست مولوی مهدی از حکومت طالبان به‌طور مشخص چیست، دقیق معلوم نیست؛ اما او دلیل جدایی از حکومت طالبان را کم توجهی مقام‌های طالبان نسبت به خودش عنوان کرده است.

مولوی مهدی مجاهد پس از برکناری‌اش از ریاست استخبارات بامیان به کابل رفته بود و قرار بود به‌ سمت معاون شورای حل منازعات در ریاست عمومی استخبارات طالبان منصوب شود؛ اما پس از ماه‌ها انتظار سرانجام ناامیدانه به زادگاهش برگشت.

طبق گزارش‌ها گروه حقانی مخالف تعیینی مولوی مهدی مجاهد در این مقام بوده است.

گفتنی‌ست که مجاهد از افراد نزدیک به ملا عبدالغنی برادر بوده و اختلاف‌های درونی طالبان قندهاری با گروه حقانی باعث شده تا حقانی‌ها به غیر مسلح‌سازی این فرمانده هزاره‌تبار بپردازند؛ اما تعدادی هم برکناری او را به هزاره بودنش نسبت می‌دهند.

البته این نخستین مخالفت حکومت طالبان با فرمانده‌هان غیرپشتون نیست؛ قبل از این نیز آنان قاری صلاح‌الدین ایوبی، یکی از فرماندهان مطرح ازبک تبار را برکنار کرده و مخدوم عالم و مولوی عطاالله عمری را نیز خلع سلاح کردند.

ژنرال مبین، سخنگوی پیشین فرماندهی امنیه‌ی طالبان در ولایت کابل در واکنش تلویحی به جدایی مولوی مهدی در توییترش نوشت : «این‌جا دولت مرکزی وجود دارد. زورگویی نکنید وگرنه سخت ضرر خواهید کرد.»

مبین به شکل تلویحی افزوده است: «آن وقت‌ها گذشت که شما به سر مردم میخ ها را می‌کوبیدید.»

از سوی دیگر منابع به آماج می‌گویند که مجاهد چندی‌پیش مسموم شده بود؛ اما جزییات بیش‌تری از وقوع این حادثه در دست نیست.

هم‌چنان منابع دیگری از جابه‌جایی واحدهای نظامی طالبان در قسمت‌هایی از ولسوالی بلخاب خبر می‌دهند.

این در حالی‌ست که تعداد از کاربران صفحه‌های اجتماعی حمایت شان را از موضع گیری‌های مهدی اعلام کرده و از تبدیل شدن او به یک فرمانده ضد طالب استقبال کرده‌اند.

یکی از این کاربران نوشته است: «اگر مولوی مهدی مجاهد در بلخاب علیه طالبان صادقانه مقاومت کند، مطمئن هستم مزاری ثانی خواهد شد.»

تعداد دیگر از کاربران نیز خطاب به مولوی مهدی، به او هشدار داده‌اند که بار دیگر به کابل برنگردد چرا که طعمه توطئه بزرگ طالبان پشتون تبار خواهد شد.

برخوردهای قومی و سمتی طالبان باعث به‌ وجود آمدن اختلاف‌های شدید میان اعضای پشتون و غیرپشتون شده است.

این اختلاف‌ها میان طالبان اندکی پس از آغاز حکومت شان در نتیجه‌ی خلع سلاح فرمانده‌هان اُزبکتبار در ولایت فاریاب شروع شده بود که رفته رفته این اختلاف‌ها در ولایت‌های پنجشیر، تخار، بدخشان، فاریاب و اینک سرپل نیز ادامه یافت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟