به گزارش «تابناک»، احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا درباره میزان بارش و وضعیت دمای خرداد اظهار کرد: دمای هوای خرداد در مقایسه با بلندمدت در تمام نقاط کشور ۱.۵ درجه بیش از حد نرمال و بارندگی نیز کمتر از حد نرمال بوده است.
وی در ادامه اظهارکرد: غالب نقاط کشور در نیمه اول تیرماه تا نیمه دوم مردادماه بدون بارش خواهند بود و تنها بخشهای کوچکی همچون سیستان و بلوچستان، منطقه ارسباران، شمال آذربایجان غربی تا شمال آذربایجان شرقی و در برخی مواقع اردبیل بارندگی خواهند داشت و باقی مناطق کشور تقریبا بارندگی نخواهند داشت. بهطور کلی در تابستان انتظار بارندگی در کشور به جز در دو منطقه سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان را نداریم.
رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی ادامه داد: پدیده مورد انتظار دیگر طی تابستان، بارشهای سیل آسایی است که در هندوستان و پاکستان رخ میدهد و در برخی مواقع این سیستمها به سمت شرق کشورمان کشیده شده و در ساعات بعد از ظهر نواحی شرقی کشور را با توفانهای تندری و رگبار تحت تاثیر قرار میدهند که منجر به سیل نیز میشود.
وی افزود: میزان بارشها به الگوی اقلیمی مناطق مربوط و ممکن است که در سایر نقاط کشور بارشها بندرت اتفاق افتد ولی در دامنههای زاگرس بارشهایی به صورت رگبار و رعد و برقهای پراکنده داشته باشیم.
به گفته وظیفه بعد از مرداد، در نیمه دوم شهریور سیستمهایی از غرب وارد کشور میشوند و شمال آذربایجانغربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران و گاهی گلستان تحت تاثیر این سیستمها قرار میگیرند و این سیستمها میتوانند وقوع رگبار و رعد و برق در استانهای شمال کشور را ایجاد کنند که در گذشته نیز موجب سیلهای مهیب شده است.
وی درباره دمای کشور اظهارکرد: طبق پیشبینیهای فصلی از ابتدای سال آبی تاکنون دمای کشور۱ تا ۱.۵ درجه سانتیگراد بهویژه در نیمهغربی کشور بیش از حد نرمال و در نیمه شرقی کشور ۰.۵ تا ۱ درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال برآورد شده است.
رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی افزود: از تیرماه نیمه غربی کشور و استانهایی که در مجاورت زاگرس هستند و شمال غرب کشور دمایی بین ۱ تا ۱.۵ درجه سانتیگراد را تجربه خواهند کرد و بیشترین میزان دما را از نیمه دوم تیر تا نیمه اول مرداد خواهیم داشت. بهطور کلی تمام کشور دمایی بین ۱ تا ۱.۵ درجه بیش از حد نرمال را تجربه خواهد کرد.
دمای ۴۲ درجهای در انتظار تهران
وی با بیان اینکه بالاترین دمای تهران طی نیمه دوم تیر تا مرداد ۴۲.۶ درجه سانتیگراد و در نهایت به مدت یک روز خواهد بود، اظهار کرد: طبق اقلیم و الگوی بلندمدت، گرمترین نقاط کشور در عرصه جنوبی کشور قرار دارند و استانهای بوشهر، جنوب فارس، استان خوزستان، جنوب استان ایلام و هرمزگان گرمترین استانهای کشور هستند و هرچه به عرصه شمال کشور نزدیکتر میشویم دما نیز کاهش مییابد.
وظیفه ادامه داد: مناطقی همچون یزد، اصفهان و قم نیز به دلیل شرایط اقلیمی خشک دمای هوای بالایی دارند.
رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی افزود: میانگین دمای کشور در مناطقی همچون کرمانشاه، لرستان، تهران، البرز و قزوین و تمام استانهایی که در غرب، جنوب غرب و شمال غرب قرار دارند در تیر و مرداد بین ۱ تا ۱.۵ درجه سانتیگراد بیش از حد میانگین دما در این ماه خواهد بود که این شرایط مربوط به تغییر الگوها و پیوندهای بزرگمقیاس است.
وظیفه در پایان تصریح کرد:امسال تابستان خنکی نداریم و از نظر دمایی تابستانی معمول با گرایش دمای کمی بالاتر از نرمال خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.