به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از مدیکال نیوز، در این مطالعه، زنان ۴۵ تا ۵۶ ساله که بالاترین غلظت هفت مورد از این مواد شیمیایی را داشتند، ۷۱ درصد بیشتر از زنان با کمترین سطح PFAS (پرفلوئوروآلکیل ها و پلی فلوروآلکیل ها) در معرض ابتلاء به فشار خون بالا بودند.
«کیون پارک سانگ»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه میشیگان، گفت: «چاقی، استرس و سیگار عوامل خطر شناخته شده برای فشار خون بالا هستند و PFAS ممکن است به اندازه این عوامل یا حتی مهمتر از این عوامل باشد زیرا PFAS گسترده است و تقریباً همه افراد در معرض PFAS هستند.»
PFAS را میتوان در آب، خاک، هوا و غذا یافت. آنها در وسایل روزمره خانگی از جمله شامپو، نخ دندان، لوازم آرایشی، ظروف نچسب، بسته بندی مواد غذایی، لباس و غیره استفاده میشوند.
این اولین مطالعهای نیست که نشان میدهد PFAS میتواند به سلامت قلب و عروق آسیب برساند. این مواد شیمیایی همچنین با خطر بیماری قلبی و کلسترول بالا مرتبط هستند.
دقیقاً چگونگی تأثیر آنها بر سطح فشار خون هنوز به طور کامل شناخته نشده است. پارک توضیح داد: «PFAS بسیار شبیه به بلوکهای سازنده چربیها است، بنابراین PFAS میتواند عملکرد متابولیسم بدن و کنترل فشار خون را مختل کند.»
پارک خاطرنشان کرد: «فواید کاهش قرار گرفتن جمعیت در معرض PFAS و پیشگیری بالقوه از فشار خون بالا و سایر مشکلات سلامت بسیار زیاد است.»
برای این مطالعه، محققان میزان هفت PFAS خاص را در خون بیش از ۱۰۰۰ زن میانسال آمریکایی که هنگام شروع مطالعه فشار خون طبیعی داشتند، بررسی کردند. زنان از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۷ سالانه تحت نظر بودند. در این مدت، ۴۷۰ زن به فشار خون بالا مبتلا شدند.
این مطالعه نشان داد که علاوه بر افزایش خطر فشار خون بالا که با ترکیب هفت PFAS مشاهده میشود، زنان دارای غلظتهای بالاتر از سه PFAS خاص نیز بیشتر در معرض ابتلاء به فشار خون بالا هستند.
به طور خاص، زنانی که بالاترین غلظت پرفلوئورواکتان سولفونیک اسید (PFOS) یا اسید استیک (EtFOSAA، یک پیش ساز PFOS) را داشتند، ۴۲ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به فشار خون بالا بودند و زنان با اسید پرفلوئورواکتانوئیک بالا (PFOA ) ۴۷ درصد با افزایش خطر فشارخون بالا روبرو بودند.
محققان توصیه میکنند هنگام انتخاب محصولات مراقبت شخصی باید برچسبها را با دقت بخوانید و آنهایی را انتخاب کنید که فاقد PFAS هستند.
فشار خون بالا میتواند خطر حمله قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی، بیماری چشمی و نارسایی قلبی را افزایش دهد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.