چرا اصناف به مالیات اعتراض دارند؟

کد خبر: ۱۱۲۴۸۲۷
|
۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۵ 16 June 2022
|
6391 بازدید

در روزهای اخیر اصناف و صاحبان مشاغل به روند اخذ مالیات عملکرد سال گذشته اعتراض دارند که مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی علت این موضوع را شرح داد.

شاهین مستوفی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اعتراضات اخیر اصناف به مالیات و مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۰ برای آن‌ها تا پایان خردادماه امسال، اظهار کرد: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، اقلام واریزی از طریق حساب شاپرک به دستگاه‌های پوز یا حساب مؤدیان مالیاتی به عنوان حساب تجاری تلقی می‌شود و سازمان امور مالیاتی باید این واریزی‌ها را میزان فروش مؤدی در نظر بگیرد. در سال گذشته اطلاعات مربوط به این موضوع در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار نگرفته بود اما از آنجا در سالجاری این اطلاعات به سازمان رسیده، حجم فروش اصناف و مشاغل شفافیت پیدا کرد و سازمان نیز نسبت به اخذ مالیات در مقابل این میزان فروش اقدام کرد.  

مالیات ۱‌.۳ میلیون بین صفر تا ۵ میلیون تومان 

وی افزود: از آنجا که اصناف از این تغییر رویه اطلاع نداشتند، همکاری‌های خوبی با اصناف صورت گرفت و آستانه افزایش مالیات برای آنها در نظر گرفتیم. نسبت سود فعالیت اصناف را بسیار پایین آوردیم و در نتیحه این اقدامات از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار صنف که می‌توانند از طریق تبصره ماده ۱۰۰، تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند، مالیات یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر از آنها بین صفر تا ۵ میلیون تومان است.  

مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی با بیان اینکه تبصره ماده ۱۰۰ یک اختیار قانونی است که به سازمان امور مالیاتی برای رعایت حال اصناف و یا مشاغل خرد داده شده است، ادامه داد: با توجه به تعریفی که در قانون بودجه امسال برای تعیین حد آستانه تبصره ماده ۱۰۰ انجام شده که ۳۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴، معادل یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان بود؛ با پیگیری‌های سازمان امور مالیاتی و وزیر اقتصاد، این حد آستانه افزایش پیدا کرد تا مؤدیان بیشتری مشمول این طرح شوند که این سقف به ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون رسید.  

مستوفی در ادامه گفت: کسانی که فروش و درآمد ارائه خدمات آنها تا ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان باشد، از شرایط تبصره ماده ۱۰۰ بهره‌مند می‌شوند. همه اصناف و صاحبان مشاعل مکلف هستند تا اظهارنامه مالیاتی ارائه کنند که در این اظهارنامه، درآمد و سود خود را ابراز می‌کنند و سازمان امور مالیاتی نسبت به سود فعالیت آن‌ها، مطالبه مالیات خواهد کرد. برخی از اصناف به این دلیل که امکان نگهداری اسناد و مدارک مربوط به سود و فروش برایشان میسر نیست، می‌خواهند از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند که طبق این تبصره، سازمان امور مالیاتی مالیات را برای اصناف به شکل مقطوع محاسبه می‌کند و اگر این میزان مالیات مورد پذیرش اصناف باشد، دیگر نیاز به تسلیم اظهارنامه مالیاتی نخواهد بود.  

ماجرای ارائه لایحه تنفس یکساله مالیاتی چیست؟  

وی درباره ارائه لایحه تنفس یکساله مالیاتی برای اصناف اظهار کرد: در جلسه وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان امور مالیاتی با اتحادیه اصناف، این موضوع مطرح شد که تنفسی در اجرای بند دو تبصره ۱۲ صورت گیرد نه تنفس یکساله مالیاتی. از آنجا که ارائه لایحه به مجلس و بررسی‌های آن زمانبر است و اصناف نیز تا پایان خردادماه فرصت دارند که اظهارنامه مالیاتی پر کنند بنابراین، برای رسیدگی به این موضوع بهتر است تا خواسته‌های اصناف از طریق سران قوا و یا ستاد کرونا مورد بررسی قرار گیرد تا زودتر به نتیجه برسد. در این زمینه، اگر مصوبه‌ای برای سازمان ابلاغ شود، سازمان امور مالیاتی حتما آن را اجرا خواهد کرد.  

مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی درباره تمدید مهلت اصناف برای ارائه اظهارنامه مالیاتی بیان کرد: این موضوع برای سازمان و سران قوا ارسال شده و اگر تا پایان مهلت باقی مانده برای اصناف در جهت ارائه اظهارنامه مالیاتی، این تمدید مهلت تا پایان ۱۵ تیرماه تصویب شود، قطعا سازمان امور مالیاتی این موضوع را اجرا خواهد کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟