جزییات تازه درباره دریافت مالیات از کارتخوان‌ها

برخی مودیان مدعی وجود دستگاه‌های کارتخوانی هستند که بدون اطلاع آنها فعالند و سازمان امورمالیاتی برهمین اساس برای آنها مالیات تعیین کرده‌است. سازمان امور مالیاتی نیز این موضوع را رد نمی‌کند.
کد خبر: ۱۱۲۵۴۲۳
|
۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۶ 20 June 2022
|
9421 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک» به نقل از تجارت‌نیوز، در کش و قوس اختلاف اصناف با سازمان امور مالیاتی، برخی مودیان مدعی وجود دستگاه‌های کارتخوانی هستند که بدون اطلاع آنها فعالند و سازمان امورمالیاتی برهمین اساس برای آنها مالیات تعیین کرده‌است.

این ادعا در حالی است که یکی از دلایل اختلاف اخیر اصناف با سازمان امور مالیاتی به مبنا قرار گرفتن عملکرد دستگاه‌های کارتخوان در محاسبات مالیاتی باز می‌گردد.

مسئله ادعای بی‌اطلاعی مودیان مالیاتی از فعالیت دستگاه کارتخوان، مطلب تازه‌ای نیست و حتی سازمان امور مالیاتی نیز این موضوع را رد نمی‌کند.

بررسی ها نشان می‌دهد که این سازمان امور مالیاتی پیش از این از اشخاص حقیقی و حقوقی در مقام مودی خواسته بود تا از طریق درگاه خدمات الکترونیک سازمان امورمالیاتی اقدمات لازم را برای در این رابطه به عمل آورند.

با این حال مودیان مالیاتی همچنان با رویه‌ای که سازمان امورمالیاتی برای مبنا قرار دادن تراکنش دستگاه‌های کارتخوان درپیش گرفته است، مشکل دارند.

حمیدرضا رستگار، مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران در این باره می‌گوید: دستگاه‌های کارتخوان قبل از آنکه برایشان قانونی نوشته شود در اصناف رواج یافتند، تا مقطعی موسسات بانکی و بعدتر شرکت‌های بخش خصوصی به تشویق اصناف برای خرید و نصب دستگاه‌های کارتخوان مشغول بودند.

وی ادامه می‌دهد: در چنین بستری شمار زیادی دستگاه کارتخوان خریداری و نصب شد، امروز ممکن است برخی از این دستگاه‌ها بدون اطلاع صاحبانشان همچنان فعال باشند. صحبت اصناف این است که ابتدا باید آموزش و اطلاع رسانی درست انجام می‌شد و بعد مبنای وصول مالیات از سود فروش به تراکنش کارتخوان، دسته چک و حساب بانکی تغییر می‌کرد.

درحال حاضر، قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان بر عملکرد دستگاه‌های کارتخوان نظارت دارد، مصوب سال ۹۸ است و سازمان امورمالیاتی به استناد همین قانون رویه مالیاتی خود را تغییر داده است.

قانونی که به صورت کامل اجرا نشد

با این حال مشاورمالیاتی اتاق اصناف ایران می‌گوید: قانون یاد شده به صورت ۱۰۰ درصدی به اجرا درنیامده است و برای همین سازمان امور مالیاتی نمی‌تواند تمام شرایط مندرج در این قانون را ملاک وصول مالیات قرار دهد.

مشکلات قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان موضوعی است که مسئولان سازمان امور مالیاتی به آن اذعان دارند.

چندی پیش محمد برزگری، رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی از احتمال توقف اجرای این قانون به دلیل مشکلات به وجودآمده خبر داد.

با این حال به نظر می‌رسد که سازمان امور مالیاتی همچنان بر وصول مالیات صنوف بر مبنای این مصوبه تاکید دارد، انتظاری که نه تنها خوشایند اصناف نیست بلکه حتی آنها را به اعتراض واداشته است.

رستگار، مشاور مالیاتی اتاق اصناف درباره شرایط کنونی می‌گوید: انتظار می‌رفت با اطلاعیه روز گذشته سازمان مالیاتی، مشکلات برطرف شود اما در عمل بار دیگر سازمان بر موضع سابق خود در خصوص ملاک قرار گرفتن تراکنش‌های مالی باقی ماند و مودی را موظف کرد تا در رد مسئله، اظهارات خود را اثبات کند.

وی افزود: در این وضعیت شرایط رکودی در اصناف مختلف رواج دارد، عمده فروشندگان مرددهستند که معامله خاصی انجام بدهند، سازمان مالیات هر تراکنش را مبنای مالیات قرار می‌دهد اما سود حاصل از این تراکنش بسیار ناچیز تر از مالیات تعیین شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۶
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
تا زمانی که ما فرار مالیاتی داشته باشیم همین اش است همین کاسه خواهشا فکری برای فرار مالیاتی بکنید چرا فقط ما حقوق بگیران بایستی مالیات بدهیم
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
گرفتن مالیات از پوزها به دردسر برای ما تبدیل شد محبوریم کلی راه بریم نقد کنیم بدیم فروشگاه و یا کارت به کارت کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
مشکل در دادن مالیات نیست ولی این مالیات کجا هزینه خواهد شد اینکه مردم باید مالیات پرداخت کنند یک واقعیت است ولی اینکه مالیات پرداختی انها صرف کارهای برای مثال به گفته خودشان یک سازمان حج و زیارت ساختمان های حداقل 14 طبقه در استان های مختلف داشته باشد و این همه پرسنل برای یک فعالیتی که کل ان در کشور با یک اداره و چند کارمند قابل مدیریت است شود ناراحت هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
ته مونده خریدها هم تمام شد و رفت...................................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
من یک کاسب کارم و سعی میکنم دیگه از کارت خوان به دلیل مالیات استفاده نکنم . فقط پول نقد . اکثر همکارانم هم همین کار ور میکند . چرا دولت دست در دخل ما می کنه . چرا میگه از درامدت یه چیزی به من بده . برامون شغل که ایجاد نکردی . حالا طلب کار هم شدی
حسین زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
شفافیت و همه گیری اخذمالیات(مثلا از فروش در فضای مجازی هم مالیات بگیرند)که در آن مبلغ معافیت مالیاتی ( در تهران فکر میکنم خط فقرماهبانه حداقل 10 میلیون باشد)درآمدها وهزینه های فعالان اقتصادی بصورت واقعی لحاظ شود(علی الخصوص تورم که باعث نابودی سرمایه کسانی که با سرمایه خودشان کار کردند و پولدار شدن دریافت کنندگان وامهای کلان گردیده) به نفع اکثریت فعالین اقتصادی (مبلغ مالبات رابه نرخ کالا یا خدمات اضافه میکند و از جیبش نمیدهد)و به ضرر دولت (با در نظرگرفتن تورم وکرونا اکثریت فعالین اقتصادی در 5 سال گذشته زیان نداده و نباید مالیات بدهند ولی دولت میگیرد)رانت خواران بزرگ و رشوه گیران مالیاتی (با شفاف شدن مالیات کسی دیگر به اینها رشوه نمیدهد)خواهد بود بنابراین خود سازمان امور مالیاتی در عمل اجازه شفافیت مالیاتی را نمیدهد و حامیان قدرتمندی هم دارد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟