به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل عصر دوشنبه به وقت محلی در شورای امنیت با موضوع سوریه افزود: نیازها از زمان شروع جنگ در ۱۱ سال پیش به بالاترین حد خود رسیده است.
وی تصریح کرد: بزرگترین بحران پناهجویان در جهان همچنان بر منطقه و جهان تأثیر می گذارد. ۱۴.۶ میلیون نفر به کمک های بشردوستانه نیاز دارند. ۱۲ میلیون نفر در ناامنی غذایی به سر میبرند.
گوترش تاکید کرد: زیرساختها در سوریه در حال فروپاشی است و در طول سال ها درگیری ویران شده است.
دبیر کل سازمان ملل ادامه داد: فعالیت اقتصادی سوریه طی یک دهه درگیری، بحرانهای مالی منطقهای، تحریمها و همهگیری کرونا به نصف کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: بر اساس گزارش بانک جهانی، اقتصاد این کشور امسال کوچک تر خواهد شد. مردم سوریه در لبه پرتگاه زندگی می کنند و دیگر قادر به تحمل این وضعیت نیستند.
وی یادآور شد: نیازها در شمال غرب سوریه همچنان در حال افزایش است. ۲.۸ میلیون نفر، عمدتاً زنان و کودکان، آواره هستند. بسیاری در اردوگاه ها زندگی می کنند.
گوترش اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد مردم سوریه در شمال غرب این کشور به کمک نیاز دارند. ما باید شجاعت و عزم را برای انجام کار لازم جهت دستیابی به یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت لازم است، انجام دهیم.
دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: من از همه اعضای شورا میخواهم هر کاری که در توان دارند انجام دهند تا طرفین به شرکت در مذاکرات معنادار تشویق کنند.
گوترش از شورای امنیت سازمان ملل درخواست کرد با تمدید ارسال کمک از خاک ترکیه به ساکنان شمال غرب سوریه موافقت کند و گفت که سازمان ملل سازمان ملل پنج محموله کمک را به از طریق ماموریت مرزی به شمال غرب سوریه تحویل داده است.
مارتین گریفیتس مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل نیز به اعضای شورای امنیت در مورد برخی از پیشرفت های بدست آمده در کمک رسانی به سوریه از ژوئیه تاکنون توضیح داد.
وی گفت:سال گذشته در این زمان هیچ کاروان امدادی که بتواند به شمال غرب سوریه برسد وجود نداشت. از زمان تصویب قطعنامه ۲۵۸۵، ما پنج کاروان، هر کدام شامل ۱۴ کامیون، را از مناطق تحت کنترل دولت به سمت ادلب و سپس به سمت شمال غربی این کشور ارسال کرده ایم.
گریفیتس بر ضرورت ادامه کمک های از طریق ترکیه برای ۱۲ ماه دیگر تاکید کرد.
بر اساس اعلام وی، سال گذشته، حدود ۸۰۰ کامیون به شمال غرب سوریه رسیدند و به حدود ۲.۴ میلیون نفر امداد رسانی کردند.
قطعنامه شورای امنیت موسوم به ارسال کمک از طریق گذرگاه مرزی ترکیه به مناطق تحت کنترل معارضان و تروریستها در شمال سوریه، ۱۹ تیر (دهم جولای) به پایان میرسد که برای تمدید آن به ۹ رای موافق اعضای این شورا بدون وتو نیاز است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.