آسیب زلزله هرمزگان به ۱۴۵۰ واحد شهری و روستایی

رئیس بنیاد مسکن با اشاره به این که در روستا‌های زلزله زده هرمزگان ۱۱۹۶ پرونده املاک آسیب دیده تشکیل شد، گفت: با مجموع واحد‌های آسیب دیده شهری ۱۴۵۰ پرونده تشکیل شده است.
کد خبر: ۱۱۲۸۰۳۸
|
۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰ 04 July 2022
|
3273 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اکبر نیکزاد با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره روند کند بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده از زلزله در استان‌های مختلف افزود: بازسازی؛ یکی از وظایف اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: در روند بازسازی یک مسأله‌ای داریم که همین موضوع موجب تفاوت برداشت‌ها از روند بازسازی می‌شود. در روند بازسازی بعد از تشکیل پرونده و آواربرداری، شروع عملیات نوسازی واحد‌های آسیب دیده انجام می‌شود.

نیکزاد با اشاره به این که تسهیلاتی که دولت به واحد‌های آسیب دیده می‌دهد وام و بلاعوضی است که به آن‌ها تعلق می‌گیرد گفت: بازسازی مناطق زلزله زده و سیل زده همواره با محوریت خود مردم بوده است و ما وظیفه داریم در کنار مردم باشیم و تسهیلات و بلاعوض را در مراحل ساخت پرداخت کنیم تا بازسازی در مناطق مختلف به سرانجام برسد.

وی درباره روند کند بازسازی مناطق آسیب دیده از زلزله افزود: در این زمینه چند مشکل وجود دارد؛ در روند بازسازی برابر قانون اختیار این که به شهروندان اجبار کنیم چه متراژی بسازند را نداریم.

رئیس بنیاد مسکن تصریح کرد: پیشنهاد بنیاد مسکن برای ساخت مسکن در مناطق زلزله زده روستایی هرمزگان ۲۰۰ میلیون تومان وام و ۵۰ میلیون تومان بلاعوض بوده است، بنابراین به افراد آسیب دیده از زلزله که برای آن‌ها تشکیل پرونده شده است اعلام می‌شود که این ۲۵۰ میلیون تومان برای ساخت یک واحد ۶۰ متری در روستا می‌باشد و نمی‌توانیم به شهروند و روستائیان اجباری برای ساخت متراژ‌های معین داشته باشیم. البته گاهی برخی شهروندان متراژ‌های بالاتری انتخاب می‌کنند.

نیکزاد گفت: بعضی از شهروندان آورده نقدی دارند و مدعی ساخت واحد ۱۰۰ متری هستند، اما برخی از همین افراد در تأمین آورده نقدی به مشکل بر می‌خورند و در تکمیل واحد باز می‌مانند.

وی با بیان این که ما در پرداخت تسهیلات گاهی مواقع با تأخیر مواجه می‌شویم، افزود: در این زمینه دولت قسط اول بلاعوض را پرداخت می‌کند و پرداخت دوم قسط بلاعوش تأخیر می‌افتد و این روند را کند می‌کند. همچنین در روند بازسازی بعضی مواقع با افزایش بی رویه نرخ مصالح مواجه هستیم که برآورد اولیه جوابگو نیست و مجدد پیشنهاد تسهیلات و بلاعوض تکمیلی به دولت می‌دهیم که تا این روند طی شود زمان بر خواهد بود.

نیکزاد درباره آخرین تصمیم گیری‌های بنیاد مسکن برای مناطق زلزله زده هرمزگان گفت: در زلزله هرمزگان شاهد بسیج همگانی بودیم که در این راستا مردم، بسیجیان، سپاه و هلال احمر ورود کرده بودند و حدود ۱۵ نفر از افرادی که زیر آوار مانده بودند را زنده نجات دادند.

وی با اشاره به این که امدادرسانی در زلزله هرمزگان بسیار خوب انجام شد، ادامه داد: همکاران بنیاد مسکن در منطقه در کنار نیروی‌های امدادرسان قرار گرفتند و تشکیل پرونده افراد آسیب دیده از زلزله را در روستا‌ها آغاز کردند.

رئیس بنیاد مسکن افزود: در روستا‌های زلزله زده هرمزگان ۱۱۹۶ پرونده تشکیل شد که با پرونده‌هایی که در شهر‌ها انجام شد حدود ۱۴۵۰ پرونده تشکیل شده است که پیشنهاد وام و بلاعوض امروز یکشنبه با فوریت تهیه و به ستاد حوادث ارسال شد.

نیکزاد گفت: دولت امروز یکشنبه ۵۰ میلیارد تومان به فوریت تخصیص داد تا روند پیش برود و احتمالاً چهارشنبه همین هفته مصوبه وام و بلاعوض این مناطق در دولت مصوب شود

وی درباره روند بازسازی در کهگیلویه و بویر احمد هم افزود: تسهیلات تکمیلی در استان کهگیلویه و بویراحمد روند کندی داشت که در این راستا استاندار ورود کرد و بانک‌های عامل همراهی کردند و تسهیلات تکمیلی در اختیار افراد قرار گرفت.

وی ادامه داد: حدود ۲۰۰ واحد در کهگیلویه و بویر احمد تکمیل نشده است که البته یک سری از این افراد به تسهیلات تکمیلی نیاز دارند و ما پیگیر هستیم، اما تعدادی از این افراد تحت پوشش هستند و امکان تکمیل واحد را نداشتند که طبق مذاکرات انجام شده مقرر شد هم از طرف نهاد‌های حمایتی کمک شود و هم حمایتی از طرف حساب ۱۰۰ امام خمینی (ره) انجام شود تا این واحد‌ها تکمیل شوند.

نیکزاد درباره روند بازسازی مناطق آسیب دیده زلزله اندیکای خوزستان هم گفت: به اطلاع مردم خوزستان، اندیکا و بندر امام خمینی (ره) می‌رسانم که تسهیلات مربوط به دو هزار واحدی به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است و این هفته در دولت برای تصویب خواهد رفت که در صورت تصویب از اوایل هفته بعد پرداخت تسهیلات را شروع می‌کنیم. البته مقرر شده بود تا این واحد‌ها تعمیر شوند که در حین انجام تعمیرات مشخص شد که قابلیت تعمیر ندارند.

وی تصریح کرد: در بندر امام خمینی (ره) تعداد پنج هزار واحد سیل زده داریم که در بافت متراکم و فرسوده قرار داشتند که در کنار همان منطقه، اراضی در نظر گرفته شد و حدود نیمی از این افراد ساکن شدند مابقی در مرحله سفت کاری می‌باشند و به ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات تکمیلی نیاز دارند که این هفته درخواست این وام برای تصویب به دولت می‌رود و فکر می‌کنم این هفته پنج تا شش مصوبه برای مردم داریم.

رئیس بنیاد مسکن گفت: هفته آینده خبر‌های خوبی برای مردم زلزله زده‌ای که به تسهیلات تکمیلی در استان خوزستان و سایر استان‌ها نیاز داشتند خواهیم داشت.

نیکزاد در پاسخ به این پرسش که آیا به افرادی که درخواست متراژ بیشتر در ساخت واحد دارند تسهیلات تکمیلی تعلق خواهد گرفت؟ گفت: تسهیلات تکمیلی به افراد پرداخت می‌شود به عنوان نمونه برای واحد‌های سیل زده بندر امام خمینی (ره) مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت مصوب می‌شود و این مبلغ به همه آن‌ها تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: بر اساس برآوردها، در بندر امام خمینی (ره) تقریباً همه افراد به این وام نیاز دارند و امیدواریم با پرداخت این تسهیلات، خانه‌های پنج هزار خانواده توسط خودشان تکمیل شود.

نیکزاد درباره زلزله خراسان شمالی در اردیبهشت ۱۴۰۰ و اقدامات انجام شده گفت: عملیات بازسازی مناطق زلزله زده به خوبی انجام شد حتی در بعضی از مناطق روستایی دوبار مصالح را بارانداز کردیم تا به نقاط روستایی مد نظر برسد. البته در آن منطقه مقداری بدهی بلاعوض داریم که تعداد کمی از واحد‌ها را شامل می‌شود و در صدد پرداخت آن هستیم بنابراین بیشتر واحد‌های آن منطقه تکمیل شده است و مردم ساکن هستند و برخی واحد‌ها عملیات پایانی ساخت را طی می‌کنند.

وی افزود: در صورتی که وام ۲۰۰ میلیون تومانی برای نوسازی واحد‌های روستایی پرداخت شود، سالانه ۲۰۰ هزار واحد نوسازی خواهد شد، البته هدف گذاری این است که در سال ۱۴۱۰ در کشور حتی یک واحد مسکونی روستایی غیرمقاوم نداشته باشیم.

رئیس بنیاد مسکن ادامه داد: بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه کار خوبی بود که با همت مسئولان انجام شد.

نیکزاد با اشاره به این که در کمربند زلزله هستیم گفت: بهترین راهکار این است که تسهیلات ارزان قیمت ۲۰۰ میلیون تومانی را به روستائیان پرداخت کنیم تا واحد‌ها مقاوم سازی شوند و روستائیان در روستا‌ها به تولید بپردازند.

بهمن امیری مقدم استاندار کرمانشاه در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره روند نوسازی مناطق زلزله زده این استان افزود: در زلزله هفت و سه دهم ریشتری غرب کرمانشاه که در ۲۱ آذر سال ۹۶ اتفاق افتاد حدود ۱۰ شهر و ۱۹۳۰ روستا تحت تأثیر قرار گرفت و خسارات سنگینی به ۳۸ هزار و ۴۹۴ واحد مسکونی، شهری و روستایی وارد شد، همچنین به ۵۳۵۲۴ واحد مسکونی هم آسیب رسید.

وی ادامه داد: بر اساس آسیب‌های وارده به واحد‌های تولیدی، صنعتی و کشاورزی بالغ بر ۱۲۴۱ میلیارد تومان خسارت وارد شد که دولت ۸۸۷ میلیارد تومان را واگذار کرد و اقدامات خوبی در استان کرمانشاه و شهر‌های زلزله زده صورت گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: در استان کرمانشاه به واسطه تلاش همه سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی اقدامات خوبی ازجمله تسهیلات و مقاوم سازی انجام شد.

وی با اشاره به این که کشور زلزله خیزی هستیم گفت: در شهر‌ها و روستا‌ها باید به موضوع مقاوم سازی توجه جدی کنیم تا در صورت بروز اتفاق، آسیب‌ها کمتر شود.

حسین نژاد استاندار خراسان شمالی در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: در استان خراسان شمالی از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰، دو زلزله داشتیم که در مجموع ۱۳۰۲ واحد خسارت دیدند، هیأت دولت ۷۹۵ واحد را تأمین اعتبار کرد.

وی ادامه داد: در اضطرار اول ۱۴۳ واحد مدنظر بود که این تعداد به اتمام رسید و بهره برداری شد، ۹۰ واحد در فاروج الآن در بخش تسهیلات بلاعوض قرار دارند که به ۴۵ واحد پرداخت و ۴۵ واحد باقی مانده است.

حسین نژاد گفت: ما باید علاج واقعه قبل از وقوع کنیم چرا که باید در مقاوم سازی و نوسازی ساختمان‌های روستایی حرکتی داشته باشیم به خصوص الآن که برای خراسان شمالی پنج هزار واحد به عنوان هدف در نظر گرفته شده است و باید خط اعتباری بانک‌ها برای ما به التفاوت ۱۳ درصد و ۵ درصد را داشته باشد که این وام در اختیار روستائیان قرار گیرد تا ساختمان‌های مقاومی داشته باشیم.

وی با اشاره به این که این استان نقاط کوهستانی زیادی دارد و در مسیر زلزله هم قرار دارد گفت: در صورت بروز اتفاق، امدادرسانی به این مناطق مشکل است و باید قبل از این اتفاقات نسبت به مقاوم سازی منازل روستایی اقدام کنیم.

سیدعلی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویر احمد در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: زلزله پنج و هفت دهم ریشتری در ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ حدود ساعت ۱۰ شب در شهرستان دنا به مرکزیت شهر سی سخت به وقوع پیوست که در همان ابتدا حدود ۳۰۴۶ واحد مسکونی آسیب دید که از این تعداد ۱۵۶۲ واحد تخریب کامل شدند، ۱۴۰ نفر مجروح و تمام خدمات عمومی اعم از تلفن، گاز و آب قطع شده بود که در ساعات اولیه بخشی از این خدمات به چرخه بازگشت.

وی ادامه داد: اسکان در اردوگاه‌ها انجام شد و مجروحان به مرکز یاسوج برای درمان اعزام شدند.

احمدزاده درباره روند بازسازی مناطق زلزله زده گفت: در این زلزله ۹۰۰ واحد شهری و ۶۶۲ واحد روستایی تخریب کامل شدند که از این تعداد در حال حاضر ۱۳۶۶ واحد به مردم تحویل داده شد و به طور کامل بازسازی انجام شده است. ۱۹۶ واحد هم در مرحله نازک کاری می‌باشد. البته به دلیل این که از متراژ پیش بینی شده بیشتر بود در انتظار تسهیلات از بانک‌ها هستند تا بازسازی به شکل کامل انجام شود.

رضا مدرس معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هرمزگان در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: با توجه به وسعت، پهنا و شدت زلزله، میزان آسیب دیدگی در روستا‌ها و شهر‌های استان هرمزگان به خصوص بخش مهران شهرستان بندر لنگه گستره بسیار زیادی داشت.

وی ادامه داد: با حضور سریع مسئولان در منطقه بلافاصله عملیات پایش اماکن آسیب دیده شروع شد و امروز یکشنبه آمایش و پایش انجام شده است و اطلاعات آن به بنیاد مسکن کشور ارسال شده است.

مدرس از دولت و رئیس بنیاد مسکن درخواست کرد که در مصوبه وام و بلاعوض تسریع کنند. همچنین با ۵۰ میلیارد تومانی که دولت به فوریت برای این مناطق تخصیص داد از روز سه شنبه عملیات اجرایی اولیه را آغاز خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر عملیات آواربرداری در حال اجراست و همه ارگان‌های استان هرمزگان دست به دست هم دادند تا سریعتر مردم به منازل خود بازگردند و به اسکان دائم برسند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟