هجوم پروانه‌ها به ۷۴هزار هکتار از جنگل‌های بلوط

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۷۴هزار هکتار از جنگل های بلوط منطقه زاگرس درگیر آفت برگخوار و جوانه خوار بلوط است.
کد خبر: ۱۱۲۸۵۸۷
|
۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰ 07 July 2022
|
7464 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس از گچساران، امیر مسعود جلالی در حاشیه بازدید از جنگل های باشت در جنع خبرنگاران اظهار کرد :۴۱هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس دچار آفت برگ خوار شده که از این میزان ۲۶هزار هکتار در کهگیلویه و بویراحمد ، ۹ هزار هکتار در خوزستان و ۶ هزار هکتار نیز در استان فارس قرار دارد.

وی بیان کرد: ۷۴هزار هکتار از جنگل های بلوط منطقه زاگرس درگیر آفت برگخوار و جوانه خوار بلوط است.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه ۳۳هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس درگیر آفت جوانه خوار بلوط شده است، تصریح کرد: مبارزه با این آفت سال گذشته در هشت هزار هکتار از جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفته است.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز در این بازدید گفت: جنگل های زاگرس ۶ میلیون هکتار مساحت دارد که از این میزان یک میلیون هکتار آن بر اثر عوامل مختلف مانند خشکسالی دچار خسارت شده است.

عباسعلی نوبخت با یادآوری اینکه مشارکت جوامع محلی راهکاری برای پیشگیری از گسترش این آفت در جنگل های بلوط است اظهار کرد: یکی از دلایل مهم طغیان آفت برگ خوار و پروانه خوار بلوط زراعت در نزدیکی درختان بلوط است.

وی عنوان کرد: استفاده از روش های طبیعی کم خطر و بیولوژیک به منظور حفظ موجودات زنده منطقه در دستور کار برای مبارزه با این آفت است.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری همچنین به اهمیت جنگل های زاگرس برای تامین اکسیژن و ذخیره آب اظهار داشت: مبارزه با آفت‌های جنگل های بلوط به صورت جدی انجام می شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای محلول‌پاشی و مبارزه با آفت درختان بلوط ۴۰ میلیارد تومان تامین شده است.

سید علی احمدزاده اظهار داشت: برای مبارزه و محلول‌پاشی درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی بیان کرد: قرار است ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیز از محل مسوولیت های اجتماعی وزارت نفت به این امر مهم اختصاص یابد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بیشترین درگیری با این آفات در منطقه باشت است، گفت: علاوه بر مبارزه با این آفات باید درختان جدید جایگزین شود که از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور انتظار می رود به فکر تامین اعتبار برای کاشت درختان جدید است.

سیدناصر حسینی پور نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس ادامه داد: حشره جوانه خوار و برگخوار که زمانی یکی از حشرات مفید درختان بلوط بود، امروزه با تغییرات آب و هوایی و دستکاری انسانی به یک آفت و تهدید برای جنگل های زاگرس تبدیل شده است.

آفت پروانه برگ خوار با آغاز فصل بهار در سطح جنگل‌های بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارت های زیادی را به عرصه‌های طبیعی وارد می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
فقط هرکاری میکنید زودتر
از بین رفت همه چیز. فعالان محیط زیست چندین هفته است که فریاد سر داده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
انگار پروانه ها منتظر ایستادن تا اینا جلسه برگزار کنن و نتیجه بگیرن. مملکت رو نابود کردین با این حجم بیسوادی و بی عرضگی
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟