به گزارش «تابناک»، "ناصر تقیزاده" در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) اظهار کرد: در سال گذشته و به موجب قطعیهای برق با کاهش تولید در بخش فولاد سازی به میزان ۱۸.۵ درصد از برنامه تولید سال رو به رو شدیم و این موضوع باعث از دست دادن بازارهای صادراتی در مقطع تابستان سال گذشته شد.
وی درباره ابعاد گسترده این خسارتها گفت: قطعیهای برق در سال گذشته باعث عدم اجرای تعهد فروش محصولات در تابستان و به تأخیر افتادن آن شد و نیز به افزایش هزینههای تولید عمدتاً در بخش نسوز منجر شد و علاوه بر بالا بردن تلفات در زمان آماده به کاری، به دلیل محدودیت مصرف برق در اوج بار روزانه شبکه با عدم امکان تولید رو به رو شدیم.
تقیزاده در عین حال ضمن ابراز رضایت از تعاملات فی مابین وزارت نیرو و صنعت برق در سال جاری با شرکت چادرملو خاطرنشان کرد: همکاریهای دو جانبه و تعامل بین صنایع زیرمجموعه شرکت چادرملو و وزارت نیرو (شرکت برق منطقهای یزد و دیسپاچینگ ملی) هم در سال گذشته و هم در سال جاری وجود داشته و دارد، اما در کل، امسال همکاریها میان وزارت نیرو، برق منطقهای استان یزد و شرکت چادرملو به مراتب بهتر بوده است.
وی ادامه داد: در سال جاری علاوه بر رعایت ضوابط و محدودیتها، هر زمان شبکه برق با وجود اعمال همه محدودیتها در حال ناپایداری و بروز خطر احتمالی بوده، شرکت چادرملو با وارد مدار کردن دیزل ژنراتور ۲۵ مگاواتی معدن، افزایش راندمان نیروگاه سیکل ترکیبی سرو، کاهش تپ ترانسفورماتور کوره و کاهش میزان تولید و افزایش زمان کارکرد کوره قوس الکتریکی به شبکه برق کمک کرده است.
مدیرعامل چادرملو با تأکید بر اینکه در مجموع، امسال با تعاملات بهوجود آمده میان شرکت، وزارت نیرو و برق منطقهای استان یزد، میزان قطعیها به مراتب نسبت به سال گذاشته کاهش یافته است، ادامه داد: انتظار میرود تا پایان زمان محدودیتها این روند قابل قبول ادامه یابد تا موجب کاهش زیانهای وارده شود.
مدیرعامل چادرملو با اشاره به اینکه در میان تولیدکنندگان فولاد استان یزد، فقط شرکت چادرملو دارای نیروگاه تولید برق با ظرفیت دو برابر مصرف خود است، افزود: در سال جاری برنامهریزیهای اولیه و مدیریت انرژی برق چابکتر و بهتر از سال گذشته است، اما لازم است این برنامهریزیها را در اوج گرمای مرداد ماه نیز ارزیابی کنیم.
تقیزاده ضمن بیان این که چه در سال ۱۴۰۰ و چه سال جاری هیچ تفاوتی بین شرکتهای فولادی دارای نیروگاه با شرکتهای فولادی بدون نیروگاه در برنامهریزی اعلام شده نبوده است، توضیح داد: البته امسال تعاملات بیشتری برای اجرای برنامهها انجام شده است و به نظر من یکی دیگر از محاسن برنامههای امسال نسبت به سال گذشته این است که همه صنایع علاوه بر فولاد و سیمان در این اعمال محدودیتهای مصرف برق مشارکت داده شدهاند.
وی در ادامه و در رابطه با برنامههای شرکت چادرملو برای خودتأمین شدن در حوزه برق گفت: این برنامه در سالهای گذشته جزو الزامات اولیه صدور مجوزها برای صنایع پرمصرف در زمینه برق بوده که شرکت چادرملو انجام داده است، ولی همین الزام اولیه را بسیاری از صنایع فولاد سازی انجام ندادهاند که به نظر من به سهل انگاری صادرکنندگان مجوزها در اجرای این قانون باز میگردد و ریشه بسیاری از مشکلات امروز است.
تقیزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای تعهدات این شرکت برای حرکت در مسیر خودتأمین شدن تأکید کرد: در سال ۱۴۰۰ پس از اعمال محدودیتهای مصرف برق در تابستان، وزارتخانههای صمت و نیرو در توافقنامهای که داشتند، صنایع بزرگ را وارد مرحله نیروگاهسازی کردند که شرکت چادرملو بیش از ۱۰ درصد کل این توافق ساخت نیروگاهی را تعهد و تقبل کرده است و در همان سال برای دو واحد ۵۴۶ مگاواتی با شرکت مپنا وارد قرارداد ساخت و نصب شد و ۷۰ درصد پیش پرداخت را نیز داده است، اما به واسطه مشکلاتی در تعیین محل احداث این دو واحد هنوز شرکت چادرملو که رکورد دار ساخت نیروگاه در ایران بوده، نتوانسته است قرارداد این دو واحد نیروگاهی را بر روی زمین به مرحله اجرای عملیات برساند.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر تعهدات ذکر شده، شرکت چادرملو در حال اخذ مجوز ساخت دو نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی و یک مزرعه ۱۰۰ مگاواتی است، خواستار تسهیل در مقررات و ضوابط دولتی در این رابطه شد.
تقیزاده در این گفتگو همچنین درباره وضعیت تامین برق مجتمع صنعتی معدنی چادرملو خاطرنشان کرد: دیماند و مصارف برق شرکت چادرملو در شرایط عادی در دو بخش مجتمع معدنی و مجتمع صنعتی که در استان یزد قرار دارد و معدن چادرملو با ظرفیت دیماند خریداری شده ۸۵ مگاوات و حداکثر مصرف ۶۵.۵ مگاوات، گندله سازی اردکان با ظرفیت دیماند خریداری شده ۲۰ مگاوات و حداکثر مصرف ۱۸.۷ مگاوات و فولادسازی و احیاء اردکان با ظرفیت دیماند ۱۸۵ مگاوات و حداکثر مصرف ۱۷۷.۸ مگاوات در حال فعالیت هستند.
مدیرعامل شرکت چادرملو درباره مجموع مصرف برق این مجموعه نیز افزود: مجموع دیماند سه مشترک فوق ۲۹۰ مگاوات با حداکثر مصرف ۲۶۲ مگاوات است که البته در مقابل، این شرکت با ظرفیت تولید برق ۴۹۲ مگاواتی نیروگاه سیکل ترکیبی سرو و همچنین ۱۰ مگاواتی خورشیدی امید چادرملو و دیزل ۲۵ مگاواتی معدن چادرملو تقریباً دو برابر مصرف برق خود را تولید میکند.