بسته ویدیویی «تابناک»

ناهار سلطنتی خانواده پهلوی در اوج بحران نفتی / شلاق زدن گران فروش‌ها در ملأعام / سیزده خانه کوچک جذاب برای زندگی / پادشاه خودروهای کبرا شلبی / جزایر موریس از نمای دیگر

بسته ویدیویی «تابناک»؛ مجموعه‌ای از ویدیو‌ها پیرامون رویداد‌های سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.
کد خبر: ۱۱۲۹۱۲۲
|
۱۹ تير ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۸ 10 July 2022
|
25597 بازدید
|

بسته ویدیویی «تابناک»؛ مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


ناهار سلطنتی خانواده پهلوی در اوج بحران نفتی

پس از کشتار خونین مردم در راهپیمایی ضد رژیم ستم شاهی در ۱۷ شهریور ۵۷ که «جمعه سیاه» نامیده شد، صد‌ها کارگر و کارمند صنعت نفت پالایشگاه تهران اعتصاب کردند. در روز‌های بعد، کارگران و کارکنان پالایشگاه‌های تبریز، آبادان، اصفهان، شیراز و کرمانشاه نیز همچون پالایشگاه تهران اعتصاب کردند. این اعتصاب‌ها که همزمان با سایر اعتصاب‌های کارگری بود، بر شدت بحران سیاسی حکومت پهلوی افزود. برای اولین بار کارگران نفتی میدان‌های نفتی اهواز، که بزرگ‌ترین میدان نفتی کشور را زیر پوشش خود قرار می‌داد، تصمیم به اعتصاب می‌گیرند. پس از آن کارکنان پالایشگاه آبادان و سرانجام در ۲۷ مهرماه ۱۳۵۷ تمام کارکنان میدان‌های نفتی اهواز به اعتصاب می‌پیوندند. البته در روز‌های آغازین، اعتصاب پراکنده و غیر سازماندهی شده بود و سازمان دهنده‌ای وجود نداشت.

امام خمینی با تشکیل هیاتی از افراد مورد اطمینان، آن‌ها را به میان اعتصاب کنندگان می‌فرستد تا ضمن هدایت و رهبری اعتصاب، آنان را به ادامه اعتصاب دعوت کنند. این اعتصاب‌ها منجر به قحطی نفت و بنزین در زمستان ۵۷ و موجب شد که امام خمینی (ره) خطاب به کارکنان صنعت نفت اطلاعیه‌ای سه بندی صادر کند و خواستار خروج نظامیان از مراکز نفتی و تولید به اندازه نیاز مصرف عمومی شود.

اعتصاب کارکنان پالایشگاه نفت آبادان به فرمان امام خمینی (ره) باعث قطع تولید ۶۰۰ هزار بشکه نفت در روز در آبادان و سپس در جزیره خارک شد. با وجود تولید نفت با دستور امام، عملاً تولید بنزین به حداقل رسیده بود و بحران کمبود بنزین در خیابان‌ها مشهود بود. یک روز قبل از سقوط رژیم پهلوى و پیروزى انقلاب اسلامى در ۲۱ بهمن ماه سال ۱۳۵۷ رئیس دولت موقت در اجتماع کارکنان صنعت نفت، پایان اعتصاب در صنعت نفت را اعلام کرد. این اتفاق حکم قطع شریان اقتصادی حکومت پهلوی را داشت و به سقوط این رژیم سرعت بخشید.

تصاویری که ۱۴ دی ۱۳۵۷ توسط آسوشتیدپرس از وضعیت تهران در زمان اعتصاب کارکنان پالایشگاه‌ها ثبت شده را می‌بینید. در آن زمان مصرف سوخت در زمستان تا یک میلیون بشکه نیز می‌رسید، اما میزان تولید به ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود. گزارشگر آسوشتیدپرس در همان روز و متصل به گزارش اعتصاب، تصاویری از ناهار خانواده سلطنتی پهلوی با خانواده سفیر سنگال در ایران را منتشر کرده است؛ تصاویری که در آن فریده دیبا، مادر فرح پهلوی و بعضی از اعضای خانواده پهلوی مشاهده می‌شوند. این دعوت از رسانه‌های خارجی برای ثبت تصاویر از کاخ شاه با این هدف ثبت شده بود که به افکارعمومی گفته شود خانواده محمدرضا پهلوی در آن زمان از ایران نگریخته‌اند.

 


شلاق زدن گران فروش‌ها در ملأعام

در ابتدای انقلاب اسلامی ایران، حتی در مقام جرایم خرد نیز برخورد‌های انقلابی صورت می‌پذیرفت. برخورد شدید با احتکار و گران‌فروشی از جمله این برخورد‌های انقلابی بود که توسط دادگاه انقلاب نیز انجام می گرفت. آسوشتیدپرس روز پنجشنبه هشتم شهریور ۱۳۵۸، تصاویری از اجرای حکم دو تن از کسبه گران فروش را در ملأعام ثبت کرد. در این تصاویر صامت، ابتدا حکم این دو مجرم خوانده و سپس حکم با حضور قاضی دادگاه انقلاب اجرا می‌شود. این تصاویر را در تابناک می‌بینید.

 


سیزده خانه کوچک جذاب برای زندگی

در عصری که جمعیت انسان‌ها به دلیل پیشرفت علم پزشکی و نبود جنگ‌های جهانی رو به فزونی است و احتمال می‌رود در دهه‌های آینده به ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تن برسد، فضای قابل زندگی کاهش خواهد یافت و انسان‌ها مجبور خواهند شد تا در خانه‌های به مراتب کوچکتر زندگی کنند. در این ویدیو سیزده خانه کوچک و هوشمند توسط سازندگان مختلف را می‌بینید که نظر شما را درباره خانه‌های کوچک تغییر خواهد داد.

 


پادشاه خودروهای کبرا شلبی

کارول شلبی یک راننده مسابقه‌ای فرمول 1 اهل آمریکا بود که بعد از اتمام دوران مسابقه خود، به خودروسازی روی آورد و یکی از ماندگارترین برندها را در صنعت خودرو پدید آورد؛ کبرا شلبی نام این خودروها بود که هم مسابقه‌ای بودند و هم در نسخه‌هایی شهری عرضه می‌شدند. در این ویدیو، فردی را می‌بینید که به آقای کبرا و پادشاه کبرا در آمریکا معروف است؛ کسی که اطلاعاتش درباره خودروهای کبرا شلبی از خود نمایندگی‌های شلبی هم بیشتر است و وقتی شلبی قادر به پاسخگویی به پرسش‌های مشتریان قدیمی خود نباشد، آنها را به سراغ این مرد می‌فرستد. آقای کبرا چندین و چند دستگاه از خودروهای شلبی را برای خود دارد و در این ویدیو درباره خاطراتش و این خودروها صحبت می‌کند.

 


جزایر موریس از نمای دیگر

«موریس / Mauritius» کشوری جزیره‌ای در جنوب غربی اقیانوس هند است که حدود ۹۰۰ کیلومتری شرق ماداگاسکار واقع شده است. این جمهوری به جز جزیره موریس شامل جزیره‌های سنت برندون و رودریگوئس و جزایر آگالگا نیز می‌شود. موریس بخشی از جزایر ماسکارین به شمار می‌رود و جزیره فرانسوی رئونیون در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی آن قرار دارد. پایتخت موریس شهر پورت لوئیس است. این جزیره را پرتغالیان در ۱۵۰۵ میلادی کشف کردند و سپس در سال ۱۶۳۸ به مستعمره هلندیان تبدیل شد. هلندیان این مستعمره را به افتخار شاهزاده موریس ناساو، جزیره موریس نامیدند. در خلال سده هجدهم این جزیره در دست فرانسویان بود که به آن نام «ایل دو فرانس» (جزیره فرانسه) دادند.

این جزیره در سال ۱۸۱۰ به دست بریتانیایی‌ها افتاد و آن‌ها نام پیشین آن را برگرداندند. موریس اکنون عضو اتحادیه کشور‌های همسود (مشترک‌المنافع بریتانیا) است. این کشور ابتدا به وسیله دریانوردان مالایی در قرن دهم میلادی کشف و پس از آن در قرن شانزدهم میلادی ابتدا مستعمره پرتغال و سپس هلند (قرن ۱۷) شد و در سال ۱۷۱۵ جزیره تحت کنترل فرانسوی‌ها درآمد و در جنگ‌های ناپلئونی در سال ۱۸۱۰ جزیره توسط نیرو‌های انگلیسی اشغال شد.

در سال ۱۹۶۸ این کشور استقلال خود را از انگلستان به دست آورد. موریس از جاذبه‌های توریستی متنوع و شگفت‌انگیزی بهره‌مند است و علاوه بر سواحل بسیار زیبا، رودخانه، مرداب، کوه، جنگل‌های زیبا، گونه‌های جانوری و گیاهی فراوان، دهانه‌های آتشفشانی، آبشار و آثار تاریخی را نیز می‌توان در این جزیره رؤیایی دید. سازمان جهانی، جهانگردی موریس را یکی از ده مقصد برتر توریستی دنیا معرفی نموده‌ است. مارک توین، نویسنده مشهور آمریکایی، خالق آثاری از قبیل ماجرا‌های تام سایر، هاکلبری فین، شاهزاده و گدا جزیره موریس را چنین توصیف کرده است: «موریس نمونه‌ای از بهشت روی زمین است.» تصاویری از جاذبه‌های جزایر موریس را با کیفیت ۴K در تابناک می‌بینید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۰
خداداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۹
درآمد ایران، ارزش پول ملی، وضعیت و اعتبار ایران و ایرانی در عرصه بین المللی رو هم در اوج بحران نفتی می‌نوشتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
ناهار سلطنتي خاندان پهلوي در اوج بحران نفتي !
-------
abbas
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
باسلام دوست عزیزتابناک این چه خبری بود بعد از 44 سال ناهارسلطنتی دراوج بحران نفتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
حداقل ریاکار نیودن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
خانواده پهلوی در اوج بحران نفتی خیلی ادمای بدی بودند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
ناهار سلطنتی؟؟ به پای بریز و بپاش های الان نمی رسه.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۲:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
انها ستم شاهی بودن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
ناهار سلطنتی خانواده پهلوی در اوج بحران نفتی
خخخخ
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
این ویدئوها رو خیلی تکراررررررررری می زارید !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۰
خانواده پهلوی دزد و غارتگر بیت المال و فساد و دیکتاتور و .... همه اینها به گواه تاریخ قبول است.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟