روسیه در ارمنستان پایگاه نظامی می‌‌سازد؟

یکی از روزنامه ارمنستان گزارش کرده است که مسکو در حال ساخت یک پایگاه نظامی جدید در ارمنستان است و قرار است دو هزار نظامی در آن مستقر کند و این به مفهوم کمک به ایروان در مقابل حملات خارجی است.
کد خبر: ۱۱۲۹۴۸۲
|
۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳ 12 July 2022
|
10740 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فارس، روزنامه «هراپاراک» ارمنستان گزارش کرد که روسیه در حال ساخت یک پایگاه نظامی جدید در ارمنستان است.

در این گزارش آمده است که اولین خبر از ساخت پایگاه نظامی جدید روسیه در خاک جمهوری ارمنستان در اواسط ژوئن زمانی منتشر شد که دولت ارمنستان در یک جلسه عادی [کابینه] تصمیم به ایجاد اصلاحات در پروتکل 3 اکتبر 2012 در مورد استقرار پایگاه نظامی روسیه در قلمرو جمهوری ارمنستان را اتخاذ کرد.

بر اساس این گزارش، در ماه ژوئن هیچ اشاره‌ای به پایگاه نظامی جدید نشده بوداما گفته می‌شود «نقاط استقرار پایگاه نظامی روسیه» و ترکیب زمین و اموال غیرمنقول در حال واگذاری به طرف روسی است و تغییراتی در اسناد قانونی ایجاد می‌شود.

این روزنامه ادامه داد، اما در حقیقت تصمیمی درباره استقرار یک پایگاه نظامی جدید اتخاذ شده است که طبق آن یک پروتکل مجزای شماره دو به امضا درمی‌آید و پس از آن توافقات بین‌المللی به امضا درمی‌آید که هنوز نهایی نشده است و باید در وهله اول به تصویب پارلمان ارمنستان درآید و سپس بین دو کشور ارمنستان و روسیه به امضا درآید.

هراپاراک در خصوص علت استقرار پایگاه نظامی روسیه در ارمنستان نوشت که ایجاد پایگاه نظامی روسیه در ارمنستان به مفهوم آن است که کشاندن ارمنستان به جنگی جدید برای متجاوزان چندان آسان نخواهد بود و روس‌ها در هر جنگ احتمالی مشارکت خواهند داشت و احتمال می‌رود که مسکو به دنبال تشکیل یک اتحاد جدید در ارمنستان باشد.

طبق این گزارش، زمین‌هایی که برای پایگاه نظامی جدید روسیه تخصیص داده می‌شود در مرزهای اجرایی جوامع بزرگ نویمبریان و برد در استان تاووش است و بنا بر اطلاعات به دست آمده توسط این روزنامه، پایگاه نظامی روسیه در شهرک‌های آیگیپار و وسکیپار و همچنین قلمرو جامعه نویمبریان مستقر خواهد شد و طبق اطلاعات اولیه حدود دو هزار نظامی روسیه در آن‌جا مستقر خواهد شد.

این خبر در حالی منتشر شده است که هیچ یک از منابع رسمی ارمنستان یا فدراسیون روسیه تاکنون به آن واکنشی نشان نداده‌‌اند.

این روزنامه در حالی این خبر را منتشر کرده است که چندی پیش، وزیر امور خارجه ارمنستان در مصاحبه با یک روزنامه یونانی هشدار داد با توجه به اینکه جهان اکنون روی اوکراین متمرکز شده، جمهوری آذربایجان ممکن است هر لحظه وسوسه شود اقدام تحریک آمیز در مقیاس وسیع انجام دهد.

«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در مصاحبه با روزنامه یونانی «اکاثیمرینی» در پاسخ به این سئوال که آیا جنگ در اوکراین می‌تواند بر تحولات دیپلماتیک در قفقاز جنوبی تاثیر بگذارد، گفت که وضعیت در قفقاز جنوبی همچنان شکننده است.

وی ادامه داد: «در حالی که ارمنستان از طریق اقدامات خود آرزوی از سرگیری مذاکرات صلح جامع از جمله حل و فصل مناقشه قره‌باغ کوهستانی و در نتیجه ایجاد ثبات و صلح در منطقه را دارد، آذربایجان به سیاست اقدامات تحریک آمیز و تهدید به استفاده از زور ادامه می‌دهد. اوضاع در اوکراین رخ داد، نیروهای مسلح آذربایجان به روستای پاروخ در قره باغ کوهستانی حمله کردند که پیش از آن با گلوله باران مداوم روستاها و زیرساخت‌های غیرنظامی انجام شد.»

جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد. جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی از جمله قره باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت.

این دو کشور با وجود پادرمیانی روسیه همواره در خطوط مرزی درگیری‌ دارند و طرفین همدیگر را به نقض آتش بس و تیراندازی به مواضع هم متهم می‌کنند.

چندی قبل، وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در واکنش به سخنان اخیر نخست وزیر ارمنستان در زمینه جنگ طلبی باکو گفت، جمهوری آذربایجان حامی و آغازگر عادی سازی روابط دو کشور است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟