بین الملل تابناک: صد و چهلمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
آژانس بین المللی انرژی (IEA) در گزارش ماهانه خود امروز اعلام کرد، درآمد روسیه حاصل از صادرات نفت در ماه ژوئن به علت افزایش قیمت این کالای اساسی و با وجود کاهش محموله های صادراتی این کشور، به 20 میلیارد دلار رسید.
آمارهای این آژانس، افزایش 700 میلیون دلاری در درآمدهای این کشور در ماه ژوئن نسبت به ماه پیش از آن نشان داد؛ حتی با وجود اینکه میزان صادرات روزانه نفت خام و محصولات نفتی این کشور 250 هزار بشکه کاهش یافته و به 7.4 میلیون بشکه رسیده است که کمترین میزان از ماه اگوست سال گذشته به شمار می رود.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، کاهش صادرات روسیه در ماه گذشته میلادی یعنی ژوئن به دلیل کاهش صادرات نفت خام بود که به بیش از 5 میلیون بشکه در روز کم شد.
صادرات روزانه به اتحادیه اروپا به کمتر از 3 میلیون بشکه کاهش یافته که کمترین میزان از ماه نوامبر است.
در عین حال، قیمت جهانی نفت به علت تقویت تقاضا و کاهش عرضه، افزایش یافته است. متوسط قیمت نفت برنت در ماه گذشته به بیش از 117 دلار رسید درحالی که نفت اورال روسیه نسبت به ماه می 10.7 درصد رشد کرد و به متوسط 78.25 دلار در هر بشکه رسید.
بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی، درآمدهای نفت و گاز روسیه نیمی از بودجه فدرال این کشور در سال 2021 را تشکیل داده است.
مسکو پیشتر اعلام کرده بود، انتظار دارد تا یک تریلیون روبل (بیش از 17 میلیارد دلار) درآمد اضافی نفت و گاز در سال جاری داشته باشد.
«دنیس پوشیلین» رئیس جمهوری خلق دونتسک (DPR) گفت که کره شمالی روز چهارشنبه این جمهوری خودخوانده را به رسمیت شناخت و آن را پیروزی دیگر دیپلماسی خواند.
پوشیلین در کانال تلگرامی خود نوشت: جمهوری دموکراتیک خلق کره امروز جمهوری خلق دونتسک را به رسمیت شناخت. جمهوری خلق دونتسک و دولت آن همچنان در حال تقویت است. این یک پیروزی دیگر برای دیپلماسی ما است.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی افزود این تصمیم پایه ای برای توسعه بیشتر روابط در حوزه اقتصادی خواهد بود و مشارکت جغرافیای تجارت را برای شرکتها افزایش خواهد داد. پوشیلین سپس با ابراز امیدواری برای همکاری فعال و مثمرثمر گفت: از مردم کره شمالی به خاطر این حمایت قابل توجه از ساکنان دونباس سپاسگزاریم.
طبق این گزارش، سفارت کره شمالی در مسکو روز چهارشنبه به اسپوتنیک گفت پیونگیانگ استقلال جمهوری خلق لوهانسک (LPR) و جمهوری خلق دونتسک (DPR) را به رسمیت شناخته است. این سفارتخانه با بیان اینکه یادداشت مربوطه به سفارت روسیه در پیونگیانگ ارسال شده، گفت: ما به رسمیت شناختن دو جمهوری را تأیید میکنیم.
رئیسجمهور بلاروس هشدار داد، ائتلاف ناتو در حال تدارک طرحهایی برای "حمله به روسیه از طریق اوکراین و بلاروس" است.
به گزارش پایگاه ریپابلیک ورلد، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس در یک سخنرانی تاکید کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حال ترسیم نقشههایی برای حمله به روسیه از طریق اوکراین و بلاروس است.
به گزارش رسانه اوکراینسکا پراودا ، لوکاشنکو بیان کرد، کشورهای عضو این ائتلاف نظامی مشغول توسعه یک "مشت زرهی" بودهاند که او تاکید کرد، اهداف آن برای دفاع تنظیم نشده است. لوکاشنکو تاکید کرد که کشورهای غربی تحت رهبری آمریکا در حال تخریب نظام امنیت جهانی هستند و افزود: آنها به طور مداوم، روشمند و حتی برخلاف منافع ملی خودشان در این راستا کار می کنند.
لوکاشنکو خاطر نشان کرد که کشورهای ائتلاف ناتو به بهانه تقویت دفاع از اروپا، مشغول ایجاد یک استراتژی "مشت زرهی" در راستای تدارک استراتژیک برای انجام حملات به روسیه بودهاند.
او افزود که در جریان گفتگویش در ۱۱ ژوئیه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه این موضوع را مورد بحث قرار داده است. رئیسجمهور بلاروس همچنین بیان کرد که "جنگجویان صلیبی نوظهوری" در داخل این ائتلاف نظامی به این نتیجه رسیدهاند که اکنون زمانی مناسب برای دست زدن به "اقدام دیگری در راستای گسترش به سمت شرق" است.
رئیس جمهور بلاروس افزود که "فاشیستهای مدرن" در کشورهای ناتو همچنان به موجودیت خود ادامه میدهند و قصد دارند از طریق بلاروس و اوکراین دست به حمله بزنند.
بر اساس گزارش بلتا، رهبر بلاروس همچنین اظهار داشت که اروپا " در هیچ زمینهای تصمیم گیرنده نیست و تحت نفوذ واشنگتن است" و به ارتش اوکراین هشدار میدهد که از موضع خود کوتاه نیاید. لوکاشنکو همچنین غرب را به تلاش برای "افشاندن هرج و مرج و نابودی" در کشورش متهم کرد.
لوکاشنکو با تاکید بر این که مانورهای نظامی ناتو نمونهای از رشد یک "نیروی تهاجمی" است گفت: ظاهراً "صلیبیون" نوظهور ائتلاف آتلانتیک شمالی ناگهان تصمیم گرفتند که زمان مناسبی برای "اقدام دیگری برای گسترش به سمت شرق" است و فراموش کردند که چگونه کمپینهای مشابه پیشینیان تاریخی آنها به چه پایانی رسیدند.
روزنامه روسی «ایزوستیا» به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که اتحادیه اروپا و روسیه توافقی را به امضا درآوردند که طبق آن ممانعت از انتقال کالا بین بخشهایی از روسیه غیرقابل قبول خواهد بود.
در این روزنامه آمده است که روسیه از این توافق دوجانبه ابراز خرسندی کرده است اما مقامهای لیتوانی از موافقت با ترانزیت کالا به استان کالینینگراد خودداری کردند.
در 17 ژوئن، «ویلنیوس» پایتخت لیتوانی تحویل تعدادی از کالاها به کالینینگراد یا همان حدود 50٪ از کل محمولههایی که به منطقه میرفت، ممنوع کرد.
طبق این گزارش، ️روسیه خواستار رفع انسداد ارسال کالا شد. پاسخ دریافتی ممکن است ممنوعیت کامل واردات و صادرات همه کالاها از طریق کشورهای بالتیک به فدراسیون روسیه باشد. با این حال، اتحادیه اروپا وعده داده است که تحریمها را در مورد ترانزیت کالا به منطقه کالینینگراد را مورد بازنگری قرار دهد.
کالینینگراد بین کشورهای لیتوانی و لهستان واقع شده است. کرملین بارها اعلام کرده بود که قصد دارد در کالینینگراد سامانه موشکی اسکندر را مستقر کند تا با سامانه دفاعی موشکی آمریکا و ناتو در اروپای شرقی مقابله کند. این منطقه به دژ موشکی روسیه نیز شهرت دارد.
مقامات دفاعی بلاروس سه شنبه شب اعلام کردند که نیروهای مسلح این کشور رزمایش سه روزهای را در امتداد مرز مشترک با اوکراین در تلاش برای ارزیابی آمادگی نیروهای خود خود آغاز کردهاند.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «فاکس نیوز» وزارت دفاع بلاروس اعلام کرد که این رزمایش قرار است از ۱۲ تا ۱۴ ژوئیه (سه شنبه ۲۱ تیر تا پنجشنبه ۲۳ تیر) ادامه داشته باشد و آمادگی نیروها را برای انجام وظایف رزمی ارزیابی خواهد کرد.این رزمایش در منطقه «گومل» برگزار خواهد شد که با اوکراین در منطقهای هم مرز است.
وزارت دفاع بلاروس گفت که این تمرین نظامی نه تنها آمادگی واحدهای نظامی در منطقه را ارزیابی، بلکه مسائل ایجاد و عملکرد سامانههای ارتباطی را بررسی میکند. آموزش تاکتیکی و ویژه اتوسط سرلشکر «اولگ میشچنکو» رئیس اداره ارتباطات ستاد کل نیروهای مسلح بلاروس نظارت خواهد شد.
اعلام تازهترین رزمایش نظامی بلاروس نزدیک مرز شمالی اوکراین تنها یک ماه پس از آن صورت میگیرد که مینسک اعلام کرد نیروهایش آموزش آمادگی رزمی را آغاز کردهاند
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با روزنامه ایتالیایی لا رپوبلیکا ضمن تاکید بر تلاش تهران برای متوقف شدن جنگ اوکراین، ادعای آمریکا در مورد تحویل صدها پهپاد از سوی ایران به روسیه را رد کرد.
خبرگزاری تاس به نقل از مصاحبه امروز رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با این رسانه ایتالیایی نوشت که تهران از هر گامی که به تشدید درگیری ها در اوکراین بیانجامد، خودداری میکند.
حسین امیرعبداللهیان در این مصاحبه گفت: ما انواع گوناگونی از همکاری با روسیه داریم که حوزه دفاعی از جمله آنهاست. ما به هیچکدام از طرفین دخیل در مناقشه (اوکراین) کمک نمیکنیم چرا که مطمئنیم که این (جنگ) باید به پایان برسد.
وی افزود: من فکر میکنم که مشکل جای دیگری است. برخی از کشورهای غربی از جمله آمریکا در حال ساخت سلاح و تلاش برای فروش تولیداتشان هستند. ما تلاش میکنیم تا از هر اقدامی که به تشدید اوضاع بینجامد، بپرهیزیم.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: روی توقف این جنگ کار میکنیم
معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که کشورش به زودی اطلاعاتی را از جرائم ارتکابی ارتش اوکراین در اختیار سازمان ملل قرار میدهد.
به گزارش تاس، «دیمیتری پولیانسکی» معاون اول سفیر دائم روسیه در سازمان ملل در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی روسی (Soloviev live) با اشاره به جرم و جنایت های ارتش اوکراین تاکید کرد: مسکو هرچه سریعتر اطلاعات مربوط به جرائم نظامیان اوکراینی را در اختیار سازمان ملل قرار میدهد.
وی در این گفتوگو با بیان اینکه روسیه فرصتهای بسیاری برای ارائه حقایق در اختیار دارد، خاطر نشان کرد: تریبون سازمان ملل یکی از موقعیتهای در دسترس برای بازگویی حقایق است و مسکو حتما از این فرصت استفاده میکند.
پولیانسکی ادامه داد: تحت هر شرایطی، ما اطلاعاتی که از جرائم ارتش و ملیگرایان اوکراین در اختیار داریم را پنهان نمیکنیم، بلکه از هر موقعیتی برای ارائه و نمایش آنها به همکارانمان در سازمان ملل استفاده میکنیم.
گزارش رسانه آمریکایی از درخواست کمک روسیه از ایران در جنگ اوکراین
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز، تحریمهای ضدروسی را عامل نزدیکی بیشتر تهران و مسکو ارزیابی کرد و نوشت: کرملین دنبال تقویت همکاریهای راهبردی، نظامی و اقتصادی با ایران، برای دور زدن تحریمها و مقابله با غرب است.
روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی درباره سفر ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه به ایران نوشت: ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه به همراه همتای ترکیهای خود در حالی هفته آینده به تهران سفر میکنند که چشمانداز بازار نفت بسیار پیچیده است.
بیشتر بخوانید
این روزنامه غربی با اشاره به این موضوع که سفر پوتین به تهران، دومین سفر خارجی وی از زمان شروع جنگ اوکراین در ماه فوریه خواهد بود، نوشت: جنگ اوکراین و تحریمها روابط ایران و روسیه را متحول کرده است.
این روزنامه آمریکایی به محدود شدن سفرهای خارجی پوتین در دوران شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: باوجود تداوم کرونا، از زمان شروع جنگ اوکراین، پوتین استفاده از دیپلماسی برای جلب حمایت نظامی و اقتصادی کشورهای غیرغربی برای مقابله با تحریمها را در پیش گرفتهاست.
این روزنامه چاپ نیویورک با اشاره به اظهارات مشاور امنیت ملی دولت بایدن درباره تلاش روسیه برای دریافت پهپاد به ویژه پهبادهای موشکانداز از ایران، نوشت: مسکو نه تنها در شرایط کمبود تسلیحات ممکن است دنبال دریافت پهپاد از ایران باشد بلکه به ایران به عنوان یک شریک اقتصادی جدید برای دور زدن تحریمها و صادرات نفت مینگرد.
نیویورک تایمز، محدودیتهای اعمالشده روی صنعت دفاعی روسیه را یادآور شد و افزود: ایران به عنوان متحد سنتی مسکو، از زمان شروع جنگ اوکراین برای پوتین اهمیت بیشتری پیدا کرده و مراودات و رایزنیها بین مقامات دو کشور بیشتر شده است.
این روزنامه، اظهارات پوتین در دیدار با آیتالله ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری ایران در عشقآباد را یادآور شد و نوشت: پوتین در این دیدار، روابط دو کشور را عمیق و راهبردی خواند و از افزایش ۸۱ درصدی تجارت بین تهران و مسکو در سال گذشته ابراز خرسندی کرد.
نیویورک تایمز، پذیرش نهایی ایران در نشست ماه سپتامبر سازمان همکاری شانگهای در ازبکستان را یادآور شد و به نقل از سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نوشت: پیوستن ایران به سازمان شانگهای گامی برای تقویت چندجانبه گرایی و کاهش نفوذ جهانی آمریکاست.
این روزنامه با بیان اینکه تحریم غرب، روسیه را به ایران نزدیک کرد، افزود: پیش از جنگ اوکراین، روسیه خواهان حفظ روابط با اسرائیل و کشورهای عرب منطقه بود اما اکنون، شرایط تغییر کرده و تحریم موجب نزدیکی مسکو به تهران شده است.
نیویورک تایمز، چنددهه تجربه جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریمهای غرب را یادآور شد و نوشت، روسیه میخواهد از تجربه ایران برای دور زدن تحریمها استفاده کند.
روسیه: لهستان دنبال تجزیه اوکراین است
رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه مدعی شد لهستان دنبال تجزیه اوکراین و تسلط بر مناطق غربی این کشور است.
خبرگزاری تاس به نقل از سرگئی ناریشکین رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه، نوشت: لهستان امیدوار بود زمانی که درگیری در اوکراین به مرحله حلوفصل دیپلماتیک برسد، طرفین مجبور شوند «توسعه لهستان» را به عنوان یک واقعیت، به رسمیت بشناسند.
وی خاطرنشان کرد: لهستان دنبال مخفی کردن توسعهطلبی خود در غرب اوکراین است و علنی شدن طرح ورشو برای تجزیه اوکراین، مقام های لهستانی را عصبانی کردهاست.
رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد: ورشو امیدوار بود که در شرایط تقابل شدید ژئوپلیتیک بین واشنگتن، کییف و مسکو، کسی متوجه تلاشهای لهستان برای تصرف سرزمینهای غرب اوکراین نشود.
ناریشکین با بیان اینکه ورشو با تبلیغات گسترده تلاش میکند تا از تاثیر افشای این طرح بر روابطش با ناتو و اتحادیه اروپا بکاهد،گفت: لهستان تلاش میکند تا در پوشش همکاری با مجارستان و رومانی و دیگر همسایگان اوکراین، نقشههای توسعه طلبانهاش را در این کشور پیاده کند.
وی، عقده توسعهطلبی لهستان را در طول تاریخ مایه آزار شرکای این کشور ارزیابی کرد و گفت: سیاستهای توسعهطلبانه ورشو مانع صلح و ثبات در قاره اروپاست و با جایگاه سیاسی، مالی و نظامی آن تناسب ندارد.
کمک نظامی جدید اسرائیل به اوکراین
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از برخی کمکهای نظامی به اوکراین خبر داد.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با تحویل یک کامیون کمک اضافی شامل برخی تجهیزات به نیروهای امداد و نجات و نهادهای غیرنظامی اوکراین موافقت کرد.
طبق اعلام سرویس مطبوعاتی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، تجهیزاتی که ظرف چند هفته آینده به اوکراین تحویل داده خواهند شد، شامل ۱۵۰۰ کلاه نظامی، ۱۵۰۰ جلیقه ضد گلوله، ۱۰۰۰ ماسک شیمیایی، صدها لباس محافظ برای خنثیسازی مین، دهها فیلتر شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و هستهای برای خدمات اضطراری و نهادهای غیرنظامی هستند.
این وزارتخانه پیشتر نیز اعلام کرده بود که ۱۸ مه گذشته ۲۰۰۰ کلاه ایمنی و ۵۰۰ جلیقه ضد گلوله را به اوکراین تحویل داده است.
ورود ۱۶ کشتی حمل غلات به بنادر اوکراین
۱۶ کشتی برای بارگیری غلات اوکراینی عصر روز سه شنبه ۲۱ تیر از دهانه بیستره آبراه دانوب در دریای سیاه عبور کردند. همچنین گزارش می رسد ۹۰ کشتی دیگر در نوبت هستند.
به گزارش تارنمای اوکراینی بابل، وزارت زیرساخت اوکراین خبر داد که بیش از ۹۰ کشتی منتظر نوبت خود برای ورود به بنادر اوکراین در کانال سولینا هستند. در مجموع ۱۳۵ کشتی در حال ورود به کانال سولینای رومانی هستند.
ظرفیت و سازماندهی کار در این کانال به صورتی است که امکان ورود تنها چهار کشتی، یا در صورت لزوم، حداکثر هشت کشتی در روز را فراهم می کند. بنا به نوشته این وب سایت خبری اوکراینی، دولت اوکراین هم اکنون در حال مذاکره با رومانی و نمایندگان کمیسیون اروپا برای افزایش تعداد گذرگاه ها از طریق کانال سولینا است.
یوری واسکوف، معاون وزیر زیرساخت اوکراین افزود: در این شرایط و با در دسترس بودن مسیر از دهانه بیستر، انتظار داریم که ظرف یک هفته ازدحام کشتیها در این منطقه برطرف شود و بتوانیم صادرات ماهیانه غلات را به ۵۰۰ هزار تن افزایش دهیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.