تابناک: دویست و هفدهمین نشست علنی خانه ملت به ریاست علی نیکزاد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی راس ساعت ۸ و ۱۸ دقیقه و با حضور ۱۹۳ نماینده آغاز شد. پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید، نیکزاد در نطق پیش از دستور خود از قصه پرغصه مسکن و اجارهبها در کشور سخن گفته و ادامه میدهد: با وجود اینکه مجلس در قانون جهش تولید و تامین مسکن زیرساختهای موردنیاز تولید انبوه مسکن را پیشبینی کرده، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه از اجرای این قانون استنکاف کردهاند. البته نائب رئیس مجلس شورای اسلامی به نقض حقوق بشر نسبت به حمید نوری تبعه جمهوری اسلامی ایران توسط دولت پادشاهی سوئد اشاره کرد و گفت: قوه قضائیه و وزارت امور خارجه، همه ظرفیت لازم برای پاسخگو کردن دولت سوئد را به کار گیرند.
در ادامه، صحن علنی مجلس کار خود را در حالی آغاز کرد که طرح توسعه و مانع زدایی از صنعت برق کشور و طرح نحوه تشکیل و فعالیتهای تشکلهای صنفی ـ تخصصی را در دستور کار قرار داشت.
ارجاع نحوه تأمین منابع مالی هوشمندسازی کنتورها از سوی وزارت نیرو به کمیسیون انرژی
قطعی برق؛ قصه پرغصه این روزهای تولیدکنندگان و حتی کشاورزان موجب شد که مجلس درصدد تصویب طرحی سرنوشت ساز برای کاهش خاموشیها برآید؛ طرحی که با نام توسعه و مانع زدایی از صنعت برق کشور در دستورکار امروز پارلمان قرار گرفت و وکلای مردم در خانه ملت برای بررسی بیشتر، نحوه تأمین منابع مالی هوشمندسازی کنتورها را به کمیسیون تخصصی انرژی ارجاع دادند.
مهلت جذب اعتبارات تملک دارایی های سرمایهای و مالی اصلاح شد
در ادامه این نشست، نمایندگان مهلت جذب اعتبارات تملک داراییهای سرمایه ای و مالی را برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح و این مدت برای طرحهای عمرانی از پایان تیرماه به پایان شهریور ماه تغییر کرد.
موافقت مجلس با یک فوریت طرح الحاق صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی
بررسی یک فوریت طرح الحاق صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی، دستور بعدی صحن علنی امروز بود که نمایندگان با یک فویت این طرح موافقت کردند، چون صندوق بیمه همگانی عوارض طبیعی در سال ۹۹ به تصویب رسید و هدف آن جبران خسارات وارده ناشی از حوادث طبیعی بود، لذا لازم است این صندوق تحت عنوان موسسات عمومی غیردولتی قرار گیرد.
وظایف کمیته های کشوری و استانی تشکل های صنفی- تخصصی مشخص شد
ساعت از ده گذشته بود که نمایندگان وارد بررسی گزارش شور دوم کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح نحوه تشکیل و فعالیتهای تشکلهای صنفی تخصصی شده و وظایف کمیتههای کشوری و استانی تشکلهای صنفی- تخصصی از جمله بررسی شرایط تأسیس و صدور مجوز اولیه و پروانه فعالیت تشکل، رسیدگی به گزارشهای مستند اشخاص حقیقی و حقوقی در رابطه با تشکلها در چهارچوب این قانون و... را مشخص کردند. همچنین تعیین ضوابط تشکیل و فعالیت تشکلهای صنفی و تخصصی، یکی دیگر از مصوبات امروز بهارستانیها بود که براساس تصمیم وکلای مردم در خانه ملت، حداقل تعداد اعضای لازم برای اخذ پروانه فعالیت جهت تشکلهای استانی مشخص شدند.
اعلام وصول طرح بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش راندمان کارخانه های سیمان کشور
همچنین محمد رشیدی طرح بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش راندمان کارخانه های سیمان کشور را اعلام وصول کرد.
تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
بنا بر این گزارش، سید محسن دهنوی تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
ناطقان میان دستور
علیزاده: تغییر محل مذاکرات تأثیری در نتیجه نهایی ندارد
علی علیزاده در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه، ۲۲ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک هفته امامت و ولایت خدمت مردم گفت: اولین نکته ضروری قابل اشاره، مسأله تورم سنگینی است که طاقت مردم را تمام کرده و مخاطب من در این موضوع رئیس جمهور است که باید یادآور شوم وضعیت فعلی اقتصادی خود را بی نیاز از نظرات مردم، کارشناسان و نمایندگان مردم دانسته و دست به اقدامات هیجانی، بدون پشتوانه کارشناسی بزند.
وی در ادامه با اشاره به مذاکرات هسته ای، خطاب به طرفهای غربی گفت: تأکید میکنم ایران از تجربه اولیه برجام درسهای زیادی گرفته و از یک سوراخ دوباره گزیده نمیشود. قرار نیست ایران در عمل، تأسیسات هستهای و زنجیرههای عملیاتی خود را تعطیل کند و شما فقط گفتاردرمانی کنید و در نهایت با بازی پلیس خوب و بد، کلیت برجام را بی ارزش کرده و روی کاغذ باقی بگذارید.
علیزاده در ادامه با بیان اینکه دولت و تیم مذاکره کننده حق چنین امضایی را ندارند، تأکید کرد: برجام یک قرارداد سیاسی-اقتصادی بوده و یک تعهد اخلاقی که ایران یک طرفه خود را به آن پایبند دانسته و غرب به شیوههای مختلف آن را نادیده بگیرد، نیست.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: واقعیت این است که غرب نمیخواهد با ایران حتی در سطح حداقلها کنار بیاید از این روی باید در کلیت راهبرد هستهای کشور تجدید نظر کنیم. در هر صورت اقتصاد کشور به سرنوشت مذاکرات گره خورده و با عوض کردن شهر محل مذاکرات، تغییری در صورت مسأله و نتیجه نهایی مذاکرات ایجاد نمیشود.
وی ادامه داد: عموم مردم و کارشناسان میدانند ما با طرفهایی روبرو هستیم که خود ضرادخانههای هستهای دارند؛ اما میخواهند ایران از حداقل دانش هستهای محروم باشند. غربیها بدانند اگر رویکرد فعلی ایران را نپذیرند، در آینده نزدیک ایران کلیت راهبرد خود را در حوزه هستهای تغییر میدهد که در آن زمان، غربیها چارهای جز تماشا نخواهند داشت.
علیزاده در ادامه تضعیف قوه مقننه که جوهره جمهوریت و عصاره ایدههای مردم است را به نفع نظام، دولت و کشور ندانست و افزود: طبق اصول متعدد قانون اساسی، فقط یک مجلس قانونگذاری در کشور وجود دارد، اما عملا وجود شوراهای عالی مختلف به سدی مقابل مجلس تبدیل شده است.
عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی در این خصوص ادامه داد: شورای سران قوا در خیلی مواقع نقش قانونگذار را ایفا میکنند. شورای عالی انقلاب فرهنگی در حالی که در مواردی مجلس قانون دارد و حق ورود ندارد، مصوبهای غیرعادلانه و برخلاف قانون مجلس درباره کنکور تصویب میکند و یا در بحث ظرفیت پزشکی به جای مجلس تصمیم میگیرد.
وی درباره موضوع سربازی عنوان کرد: ستاد کل نیروهای مسلح، عملا مجلس را با محدودیتهایی مواجه میکند و یا هیأتی در مجمع تشخیص با تفسیر به رأی، هر مصوبه مجلس را میتواند وتو کند. عدم تبعیت و تفسیر به رأی قوانین به جایی رسیده که نهادهایی مانند کانون وکلا نیز بدون توجه به نظر مجلس، عملا تفسیر خود از قانون مهم تسهیل شرایط کسب و کار را اجرا میکند که نیاز است هیأت رئیسه مجلس در دفاع از کلیت مجلس بیش از این کوتاهی نکند.
ذاکر: چرا توفان نمک دریاچه ارومیه را پخش نمی کنید؟
سید سلمان ذاکر در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۲ تیرماه) در نطق میان دستور خود ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید غدیر خم گفت: سیاستها و برنامه ریزیهای چندین ساله در حوزه کشاورزی و آب متناسب با نیازها و انتظارت مردم نبوده است و برای همین موضوع آثار تلخ آن خشک شدن دریاچه ارومیه را در پی داشته است. برنامهها چه بود؟ برنامه این بود که تغییر الگوی کشت داشته باشیم؛ اما نه تنها بی رویه افزایش پیدا کرده بلکه توقع از محصولات زراعی و باغی هم بیشتر شده است.
وی افزود: تعیین سیستم آبیاری باید داشته باشیم و باید انجام میدادیم، اما متاسفانه نه تنها آبیاری قطرهای و تحت فشار را اجباری نکردیم بلکه مسیر درگیری با کشاورزان را پیش گرفتیم. قرار بود اصلاح گونهها با بهره برداری بالا را به ارمغان بیاوریم، اما نه تنها از واحدهای تولیدی و مراکز تحقیقاتی نهادهها و اصلاح نهادهها حمایت نکردیم بلکه گران هم به مردم فروختیم. پس مقصر چه کسی است؟ و اشکال کار کجاست؟ مسئولان این موضوع را به گردن چه کسی انداختند؟ گفتند اقلیم مقصر است و در نهایت به گردن خداوند انداختیم به جای اینکه ضعف مدیریت و فقر خودساخته را پیگیری و علاج کنیم به دنبال تغییرات اقلیمی رفتیم و به گردن دیگران انداختیم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس اظهار کرد: مگر ترکیه دریاچه نداشت؟ بیش از پنجاه دریاچه دارد و ششصد سد احداث کرده. مگر دریاچه وان ترکیه کاهش آب چشمگیری داشته است؟ مگر آنها مدیریت نکردند؟ قطعا این کار را انجام دادند. پس ما باید چکار کنیم راه علاج این است و هشدار میدهم به ابرقدرتهای اقتصادی مثل شستا، ایمیدرو، ایدرو و ... بیایید رویکرد استان آذربایجان غربی را تغییر دهید. رویکرد صنعتی شود و تحولات صنعتی را در پیش بگیریم. صنعت خودروسازی، تراکتورسازی، ماشین سازی و ... بیایید احیای معادن داشته باشیم و صنایع معدنی راه اندازی کنیم؛ صنایعی همچون تیتانیوم، طلا و سنگ را راه اندازی کنیم.
این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: سومین استان معادن کشور هستیم. بیایید زیرساختهای توریستی و گردشگری را فراهم کنید، بیایید بازارچههای مرزی و پایانهها را تقویت و کمی کشاورزی را تعدیل کنیم. از آقای رئیس جمهور و وزیر نیرو تشکر میکنم واقعا برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه آستینها را بالا زده اند و قرار است بیایند و از نزدیک وضعیت را مشاهده کنند. صدا و سیما باید بیاید شفاف سازی کند و ۳۶ کیلومتر تونل آبرسانی را اگر عیب و ایراد دارد به مردم اعلام کند. چرا اتفاقی در یک کشوری در جهان میافتد، سه چهار روز آن را پخش میکنید، اما وضعیت دریاچه ارومیه را نشان نمیدهید؟
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد: چرا توفان نمک دریاچه ارومیه را پخش نمیکنید؟ راستی بپرسید چهره شهرشان با توفان نمک سفید نشده است؟ فاجعه بزرگ زیست محیطی در کشور در حال انجام است و آن انفجار بمب ده میلیارد تنی نمک دریاچه ارومیه ازساحل ۶۰۰ هزار هکتاری خشک شده ارومیه در حال وقوع است. بدانید!
وی گفت: امروز دغدعه و غم و غصه ما دریاچه ارومیه است. برادران با صدای بلند میگویم بشنوید ملت آذربایجان وفادار به نظام است و انقلابی هستند؛ اما بدانید ما محکوم به نجات دریاچه ارومیه و احیای دریاچه ارومیه هستیم کوتاهی در این راستا قابل عفو نیست. برادران! ما نمک نمیخواهیم بلکه آب و دریا میخواهیم و خائنان به دریاچه ارومیه باید محاکمه شوند.
موسوی لارگانی: بروز تخلفات نجومی در شرکت های زیرمجموعه بنیاد شهید
سیدناصر موسوی لارگانی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۸ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق خود گفت: پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: هرکسی بخواهد علمِ آدم، پارسایی نوح، بردباری ابراهیم، غیبت موسی و عبادت عیسی نظر کند؛ باید به علی بن ابیطالب (ع) نظر نماید.
وی ادامه داد: ترجیح میدهم این نطق را با تذکری در خصوص ضرورت توجه ویژه به خانوادههای معظم و معزز شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران آغاز کنم. عجیب است که به جای انتشار اخباری در خصوص توجه بیشتر به وضعیت معیشت خانوادههای شهدا، افزایش حقوق جانبازان و ایثارگران و بهبود خدمات درمانی و بیمه تکمیلی ایثارگران که حیات و موجودیت خود را مدیون جانفشانی آنها هستیم، اخباری از اختلاس و تخلفات با ارقام نجومی در شرکتهای زیرمجموعه بنیاد منتشر میشود که به گفته مسئولین هنوز ابعاد این تخلفات نامعلوم است، آیا بدتر از این نیز میشود به مطالبات حداقلی این عزیزان بی احترامی کرد؟
عضو فراکسیون روحانیت مجلس با اشاره به شرایط نامطلوب معیشتی ایثارگران، مطرح کرد: شایسته نیست که ۳۰ سال پس از اتمام دوران دفاع مقدس؛ جانبازان و آزادگان در شرایط بسیار بد و نامطلوبی به سر ببرند و مجموعههای اقتصادی بنیاد شهید بی توجه به آلام این بزرگواران، به حیف و میل اموال آنها و فساد بپردازند.
موسوی لارگانی افزود: ایثارگران؛ الگوی مردانگی و رشادت نسل معاصر هستند و شرایط فعلی زیبنده آنها نیست. جا دارد فوری موضوع مشکلات ایثارگران و اختلاسهای زیرمجموعه بنیاد شهید در دستور کار قرار گرفته و در عین حال تلاشها برای کمک به معیشت خانوادههای شهدا را دوچندان کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس با اشاره به مشکلات خشکی زاینده رود و بی آبی تالاب گاوخونی، تاکید کرد: مطالباتی نظیر جریان دائمی آب در زاینده رود و مقابله با بی آبی احیای تالاب گاوخونی به حال خود رها شده است، اکنون استان اصفهان زیر پردهای از غبار محو شده و امکان فعالیت عادی از شهروندان به واسطه مشکلات شدید زیست محیطی سلب شده است.
وضعیت استان اصفهان برخلاف تصور،بسیار اورژانسی است
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نرخ ۱۲ درصدی بیکاری در استان اصفهان،در ادامه خاطرنشان کرد: استان اصفهان با نرخ بیکاری بالای ۱۲ درصد به جمع ۵ استان کشور با نرخ بیکاری بالاتر پیوسته است که جا دارد این رکورد را به مسئولانی که طی این سال ها موفق شدند این استان صنعتی و گردشگری را از نفس بیندازند، تبریک بگوییم.
موسوی لارگانی افزود: وضعیت استان ما برخلاف تصور، بسیار اورژانسی است؛ اگر گام های عملی برای تحقق شعارها برنداریم، دیر نیست که وضعیت استان اصفهان از آنچه می بینیم بدتر شده و حتی سیل مهاجرت از اصفهان به سمت سایر استان ها شروع شود.
دستور تعیین سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره بها و وام ودیعه مسکن هردو به خطا رفته اند
وی ضمن انتقاد از افزایش اجاره بها، خطاب به رئیس جمهور، بیان کرد: آقای رئیسی! در بحث اجارهبها دو دستور تعیین سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره بها و وام ودیعه مسکن هر دو به خطا رفته اند اکنون شاهد افزایش چندبرابری اجاره در کشور هستیم. اکنون خانوارهای اجارهنشین به مرز روانی شدن رسیده اند.
آقای رئیس جمهور؛ با اقدامات موقتی و اقتصاد دستوری نمی شود مانع افزایش قیمتها شد
وی در ادامه افزود:قیمت اجناس مخصوصاً ارزاق عمومی در حال افزایش است؛ برنج ایرانی به مرز دویست هزار تومان رسیده و به خاطرهها پیوسته است؛ لبنیات، گوشت، مرغ و تخم مرغ از سفرهها پر کشیده است. در بازار خودرو هم آشفتگی مشهود است مثلاً یک پژو ۲۰۷ اتومات به بالای ۶۰۰ میلیون تومان رسیده؛ چه خبر است؟ مگر جنسش از طلاست؟
اقتصاد کشور هزینه حذف ارز ترجیحی را کامل پرداخت کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خطاب به رئیس جمهوری گفت: آقای رئیس جمهور؛ با اقدامات موقتی و اقتصاد دستوری نمیشود مانع افزایش قیمتها شد. اگر میخواهید امید مردم به شما حفظ شده و خللی بر آن وارد نشود، کارهای بنیادین مانند مهار تورم را دنبال کنید، در غیر این صورت اقتصاد کشور گرفتار زنجیرهای از تورم خواهد شد که هر موجش سهمگینتر از موج قبلی خواهد بود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه وزرای ضعیف و مدیران ناکارآمد را بر کنار کنید، مطرح کرد: هنوز چند ماه از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نگذشته که دولت به فکر بازگرداندن بخشی از آن شده است؛ اولا چنین تغییراتی پیدرپی در سیاستگذاری اقتصادی، موجب بی اعتمادی بازار میشود، از سوی دیگر اقتصاد کشور هزینه حذف ارز ترجیحی را کامل پرداخت کرده است؛ البته، چون قرار نیست ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا تخیص داده شود، لذا تاثیر چندانی در کاهش قیمت و تورم ندارد و فقط موجب کاهش ۲۸ هزارمیلیارد تومانی درآمد دولت شده و نهایتاً ناچار به استقراض از بانک مرکزی میشویم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به موضوع تحقیق و تفحص از بورس، تصریح کرد: متاسفانه در فرایند تحقیق و تفحص از بورس به نتایجی رسیدیم که نشان میدهد، بسیاری از مدیران و تصمیم سازان فعلی و گذشته بورس دچار تعارض منافع هستند، برخی افراد سودهای چند هزار میلیارد تومانی به جیب زده اند.
توسلی: اهدای اینترنت رایگان به قشرهای ضعیف جامعه که دسترسی به اینترنت ندارد، توهین است
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی خطاب به رییس جمهور گفت: وزیر ارتباطات عملا در دسترس نیست و در حالی که برخی از شهرهای و روستاهای کشور فاقد خدمات ارتباطی حداقلی هستند؛ به جای حل مشکلات اساسی و انجام وظایف خود در اقدامی توهین آمیز اعلام میکنند، برای دهکهای پایین اینترنت رایگان در نظر میگیرند، دهکهای پایین جامعه کسانی هستند که دسترسی به اینترنت ندارند.
فتح الله توسلی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۲ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور با تبریک اعیاد قربان و غدیر خم به ملت شریف ایران گفت: حسبنا الله و نعم الوکیل، نعم المولا ونعم النصیر؛ در سوگندی که در ابتدای دوره نمایندگی، بنده و تمام وکلای خانه ملت در برابر قرآن مجید و تکیه بر شرف انسانی خود سوگند یاد کرد کردیم؛ تا با تکیه بر شرف انسانی خود همواره به حفظ حقوق ملت پایبند و از قانون اساسی اطاعت کنیم و در گفتهها نوشتهها و اظهارنظرها استقلال و تامین منافع کشور را مد نظر قرار دهیم.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس ادامه داد: نکاتی که عنوان میشود نه به معنای نادیده گرفتن تلاش دولت بلکه برای ثبت در تاریخ و تشریح و تدبین وضعیت است و یافتن درمان دردهایی است جامعه گرفتار آنها شده است؛ ضرورت دارد تمام کارگزاران دولت به ویژه دولت و مجلس چارهای برای آن بیندیشند که پوشاندن زخم چاره کار نیست و امکان دارد که به عفونت منجر شود. مولای متقیان علی (ع) به مالک اشتر تاکید میکند؛ای مالک در کار کارگزاران خود بنگر و پس از آزمایش به کارشان کارگزارن شایسته را در میان گروهی بجوی که اهل تجربه و حیا هستند. پس در کارها تفکر و کاوش کن و پس اگر یکی از ایشان دست به خیانت گشود، به نسبتی که خیانت که کرده تنش را به تنبیه بیازارید و آنچه کرده بازخواست کنید.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: هیات رییس محترم و ملت شریف ایران براساس گزارش رسمی معاونت نظارت مجلس در کمتر از یک ساله گذشته و در اجلاسیه دوم مجلس در تاریخ ۷ خرداد ۱۴۰۰ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ بیش از ۲۱۴۳ تذکر کتبی و ۱۰۰۰ تذکر شفاهی در صحن مجلس قرائت شده و حدود ۲۱۰۰ سوال از وزرا که به تفکیک مشخص و در سامانه ثبت شده است؛ البته تعدادی هم به ماه پایانی دولت قبل مربوط است. این آمارها تا حدودی شاخص بسیار مناسبی است برای که عملکرد کارگزارن سنجید شود.
توسلی در ادامه خطاب به رییس جمهور اظهار داشت: برخی از وزرای دولت جنابعالی نه تنها پاسخگوی مردم بلکه پاسخگوی منتخبان مردم نیز در مجلس نیستند و خود را تافته جدا بافته و مجلس را محلی برای گرفتن رای اعتماد میدانند و دیگر هیچ.
نماینده مردم همدان با اشاره به عدم دسترسی به وزیر ارتباطات گفت: ایشان عملا در دسترس نیستند، در حالی که بعضی از شهرستانها و روستاهای کشور از جمله مناطقی از حوزه انتخابیه بنده فاقد خدمات حداقلی ارتباطی هستند، هم ایشان و هم شرکت مخابرات از دسترس خارج هستند و به جای حل مشکلات اساسی و انجام وظایف خود در اقدامی توهین آمیز اعلام میکنند؛ برای دهکهای پایین جامعه اینترنت رایگان در نظر میگیریم، دهکهای پایین جامعه کسانی هستند که به هیچ عنوان به اینترنت دسترسی ندارند و نتیجه یک سال پیگیری بنده و همکارانم پاسخی نداشته آست. برای چه کسی اینترنت در نظر میگیرید؟!
نماینده مردم در مجلس یازدهم ضمن اشاره به کاهش شدید اشتغال در حوزه انتخابیه خود تاکید کرد: بر اساس آمار مرکز آمار ایران، که از کاهش شدید اشتغال بخش کشاورزی خبر میدهد، و بسیار نگران کننده است، مکاتبات جلسات حقیر به عنوان نماینده مردم با وزیر کشاورزی و مسئولان این وزارتخانه برای دریافت حداقل اعتبار جهت لایروبی و احیای قناتها و کانالهای کشاورزی برای حمایت از کشاورزان، صرفا آب در هاون کوبیدن بوده و صدها هکتار باغ و مزارع مردم خشک شد. خشکسالی مزارع گندمهای دیم را آتش زد، در حالی که ۸۰ درصد از مردم حوزه انتخابیه بنده کشاورز هستند.
وی ضمن ابراز ناراحتی از بلاتکلیفی رتبه بندی معلمان تصریح کرد: دستورهای اغلب وزرا از جمله وزیر آموزش وپرورش، راه و شهرسازی، بهداشت و درمان و ورزش و جوانان صرفا روی کاغذ باقی مانده و به دفترچه خاطراتی تبدیل شده که هر روز قطورتر و قطورتر میشود، بدنه وزارتخانهها دستورات وزرا را اجرا نمیکنند، ما شرمنده مردمی هستیم که به عنوان آخرین امید به ما مراجعه میکنند و استمداد میطلبند و هنوز پس از ماهها تکلیف رتبه بندی معلمان روشن نشده است.
توسلی با انتقاد از پاسخگویی بانکها یادآور شد: برخی از بانکها نه تنها گرهی از کار مردم باز نمیکنند بلکه با سختگیریهای بی مورد و مقررات پیچیده عملا در اجرای مصوبات مجلس ودولت کار شکنی میکنند؛ بانکی که وظیفهاش پرداخت وامهای قرض الحسنه است پاسخگو نیست و بانک کشاورزی که وظیفه خدمت رسانی به کشاورزان را دارد، مدیر عامل این بانک عملا تلفن خود را جواب نمیدهد و بعضی از بانکها هم که در حال بنگاه داری هستند.
برخی از تذکرات شفاهی نمایندگان
موسوی: مسئولان صف اولی، به صف های طولانی نان در اردبیل توجه کنند
سیدکاظم موسوی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۲۲ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با تاکید بر رسیدگی به مردم، گفت: صف اولیهای عزیز که از تلویزیون صحبت میکنید، باید به میان مردم بیایید و از نزدیک مشکلات آنها را لمس کنید.
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه خط قرمز رهبری، مردم و نظام هستند، اظهار داشت: این موضوع برگرفته از خون شهدا، جانبازان و استقامت مردم متدین کشور است؛ لذا من خطاب به نمایندگان و صف اولیها میگویم که صف نان در اردبیل طولانی شده است.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت مدیریت فساد و اجرای قانون مبارزه با قاچاق که در مجلس تصویب شده است، یادآور شد: استان اردبیل گردشگر پذیر بوده و یک دهم گندم کشور را تامین میکند؛ اما صفهای نان در آن طولانی بوده و نیاز به مدیریت اجرایی استان دارد که باید تدبیر شود تا این صف طولانی به استانهای دیگر کشیده نشود.
احمدی: قیمت کنونی برنج پاسخگوی هزینه کشاورزان نیست
محمدرضا احمدی در تذکر شفاهی گفت: بارها به وزیر آموزش و پرورش نسبت به انتصابات قومی و خویشاوندی تذکر داده ام، این کار باعث دلسرد شدن نیروهای انقلابی میشود.
وی با بیان اینکه نظارت بر بازار مطالبه مردم از ریاست جمهوری است، بیان کرد: حقوق بازنشستگان نیاز به بررسی مجدد دارد، از سوی دیگر انتظار میرود، در شرایطی که کشاورزان برنجکار استان گیلان روزهای سختی را پشت سر میگذارند، مراقب به قیمت گذاری برنج و واردات بی رویه برنج خارجی باشیم.
نماینده مردم رشت در مجلس یازدهم تاکید کرد: قیمت کنونی برنج پاسخگوی هزینه کشاورزان نیست، وزیر جهاد کشاورزی نسبت به تغییر کاشت سنتی به صنعتی و تغییر شیوه آبیاری اقدام کند.
دهمرده: شیوه فعلی برخورد با مردم سیستان و بلوچستان پیامدهای جبرانناپذیری دارد
حبیب الله دهمرده در تذکری به رئیس جمهور گفت: شیوه فعلی برخورد با مردم سیستان و بلوچستان پیامدهای جبرانناپذیری را در پی دارد و با این شرایط مردم کوچ کرده و مرز ما ناامن میشود.
نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون در مجلس شورای اسلامی افزود: توجه به معافیتهای مالیاتی مردم سیستان و بلوچستان، پرداخت خسارات به کشاورزان و بازگشایی گذرگاههای مرزی جزو ظرفیتهای منطقه است که باید به آن توجه شود؛ بارها مطرح کردیم که برای نگهداشت مردم در مرز باید هزینه کرد در غیر این صورت با مشکلات جبرانناپذیری مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: بند کمال خان توسط بدخواهان بشریت یعنی آمریکا، انگلستان، اسرائیل و آل سعود بسته شده تا سرزمین ما را خالی از جمعیت کنند.
ستاد کل نیروهای مسلح اعتبار مناطق عملیاتی را پرداخت کند
همچنین نائب رئیس مجلس پیش از نواختن زنگ پایان جلسه راس ساعت ۱۲ و ۱۴ دقیقه درباره اعتبار مناطق عملیاتی، گفت: از ستاد کل نیروهای مسلح درخواست کردم، اعتباری که در بودجه برای مناطق عملیاتی پیشبینی شده هر چه سریعتر پرداخت شود، زیرا حقالناس است و ستاد نمیتواند این پول را پیش خود نگاه دارد.