به گزارش «تابناک»، در تازه ترین خبرها معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور با رد برخی اخبار در مورد حذف درس ادبیات از کنکور ۱۴۰۲ گفت: دروس عمومی و اختصاصی در آزمون سال آینده تغییری نخواهد داشت و درس ادبیات نیز مانند دیگر دروس عمومی این آزمون است.
حسن مروتی در واکنش به برخی گزارشها و یادداشت قائم مقام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در اینستاگرام در خصوص حذف دروس عمومی افزود: استناد قائم مقام محترم وزیر میراث فرهنگی به سخنانی از رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در توضیح مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص حذف دروس عمومی از آزمون سراسری و انتقال محاسبه نمرات آن به سوابق تحصیلی مطرح شده که مصوبه مذکور با توجه به اصلاحات مورد نظر این شورا تاکنون ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: دروس عمومی و اختصاصی در آزمون سال آینده تغییری نخواهد داشت. درس ادبیات نیز مانند دیگر دروس عمومی از جمله دروس آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ خواهد بود و با توجه به اطلاعیه اخیر سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ بر مبنای مقررات سال ۱۴۰۱، تغییری در مواد درسی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ نیز رخ نداده است.
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور در پایان خاطرنشان کرد: تغییر در قوانین و مقررات سنجش و پذیرش داوطلبان در دانشگاهها و آزمون سراسری بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی انجام میشود و سازمان سنجش منحصراً مجری قوانین ابلاغی است.
به گزارش ایرنا، در حالیکه از اوایل سال جاری بحث تغییر شیوه برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح بود، سازمان سنجش آموزش کشور روز چهارشنبه ۲۲ تیر ماه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ همانند مقررات آزمون سراسری سال ۱۴۰۱و بر مبنای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب سال ۱۳۹۲ مجلس محترم شورای اسلامی و اصلاحیه آن در سال ۱۳۹۵ برگزار میشود.
اما بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که بعد از چند بار طرح در جلسه شورا، ۱۷ خرداد سال جاری در صحن شورا تصویب شد، قرار بود کنکور برای پذیرش در سال تحصیلی دو بار برگزار شود و نتیجه این آزمون، حداکثر برای دو سال و فقط برای همان گروه آزمایشیِ متقاضی، معتبر باشد.
معدل دوره متوسطه (و برای سال ۱۴۰۲، معدل سال دوازدهم) تاثیر ۴۰ درصدی قطعی و نه تاثیر مثبت، در آزمون سراسری داشته باشد و دروس عمومی نیز از کنکور حذف شود. بنابراین نمره نهایی داوطلب متشکل از نمره آزمون و سوابق تحصیلی بود و تأثیر سوابق میتوانست باعث بالا رفتن یا پایین آمدن شانس قبولی شود.