به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سید سعید کسائیان در جمع خبرنگاران با اشاره بر اینکه بیماران خاص و افراد مبتلا به سرطان نیز میتوانند همه انواع واکسن موجود را تزریق کنند، اظهار کرد: همه افرادی که بیش از ۶ ماه از تزریق نوبت قبلی واکسن کووید۱۹ گذشته است، توصیه میشود یک نوبت واکسن دریافت کنند.
رئیس مرکز بهداشت استان سمنان با تاکید بر اینکه فردی تاکنون واکسن کووید-۱۹ تزریق نکرده است، بیشترین خطر ابتلا را دارد، تصریح کرد: این افراد باید در اسرع وقت به مراکز واکسیناسیون مراجعه و واکسن نوبت اول را و سپس یک ماه بعد نوبت دوم را دریافت کنند.
احتمال ابتلای واکسننزدهها بسیار بیشتر از واکسن زدههاست
این پزشک متخصص افزود: همه واکسنهای تولید داخل مراحل مطالعات بالینی را منطبق با استانداردهای بین المللی و داخلی طی کردند و نتایج بسیار مناسبی در مقایسه با واکسنهای وارداتی داشتند. علاوه بر این مقایسه وضعیت ابتلا در کشور ایران و کشورهای اروپایی نشاندهنده یکسان بودن نتیجه واکسیناسیون در کاهش موارد بستری و مرگ ناشی از بیماری است در حالی که واکسنهای متفاوتی استفاده شدند.
دکتر کسائیان مهمترین فایده و دلیل واکسن کووید۱۹ را کاهش موارد بستری، عوارض شدید و مرگ ناشی از کروناویروس دانست و افزود: حتی با تزریق واکسن نیز امکان ابتلا به بیماری همچنان وجود دارد. ضمن اینکه حتی امکان ابتلا به فرم شدید بیماری نیز وجود خواهد داشت، ولی احتمال این واقعه در افراد کامل واکسن زده بسیار کمتر از افراد واکسن نزده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: در کشورهای مختلف دنیا بیش از ۳ میلیارد واکسن کووید-۱۹ تزریق شده و در کشور ما نیز بیش از ۱۵۰ میلیون واکسن تزریق شده است. خوشبختانه عوارض جانبی واکسنها عموما خفیف و قابل تحمل بودند.
عوارض ابتلا به کرونا شدیدتر از عوارض جانبی واکسن است
وی ادامه داد: مهمترین عوارض جانبی درد محل تزریق، بی حالی، ضعف و خستگی هستند که در طی ۲ یا ۳ روز بر طرف میشوند و در مقابل درد و رنج ناشی از بیماری کووید-۱۹ و عوارض شدید آن کاملا قابل قبول است.
وی با اشاره به اینکه برخی از محققین معتقد هستند که احتمالا برای تداوم ایمنی علیه ویروس کووید۱۹ نیاز به تداوم واکسیناسیون به صورت سالیانه خواهد بود، ادامه داد: وضعیت بیماری کرونا در سطح جهان و در داخل کشور به دقت رصد میشود و بر اساس آخرین اطلاعات علمی در خصوص تزریق واکسن کووید ۱۹ و طبق شرایط، اطلاعات و یافتههای جدید در ماهها آینده تصمیم گیری برای تزریق دوز یادآور دیگر انجام میشود.
دکتر کسائیان اظهار کرد: تمام افراد بالای ۱۸ سال که ۶ ماه از نوبت قبلی آنها گذشته است توصیه به دریافت یک نوبت یادآور میشوند. افرادی که در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال هستند اگر دچار بیماریهای مضعف سیستم ایمنی باشند و یا بیماریهای زمینهای شدید داشته باشند نیز در صورت گذشت ۶ ماه از آخرین نوبت کاندید دریافت نوبت یادآور واکسن هستندولی افراد زیر ۱۲ سال در حال حاضر نیازی به دریافت نوبت یادآور ندارند.
کروناییها یک ماه بعد از بهبودی واکسن بزنند
رئیس مرکز بهداشت استان سمنان گفت: افرادی که مبتلا به بیماری کرونا هستند توصیه میشود حداقل یک ماه بعد از بهبودی صبر کنند و سپس واکسن بزنند. برای دریافت واکسن نیازی به ناشتا بودن نیست. پس از دریافت واکسن توصیه میشود بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در مرکز واکسیناسیون حضور داشته باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بیان کرد: افرادی که سابقه ضعف شدید پس از هر گونه تزریق و یا گرفتن نمونه خون دارند، باید به کارکنان بهداشتی تزریق کننده واکسن اطلاع داده و پس از تزریق نیز دقایقی در حالت استراحت و دراز کش قرار گیرند. صرف صبحانه قبل از مراجعه برای دریافت واکسن توصیه میشود. مصرف مایعات بیشتر در روز اول و دوم بعد از دریافت واکسن مفید است.
وی با بیان اینکه واکسنهای کووید ۱۹ با تکنولوژیهای مختلف تولید شدند ادامه داد: در تولید واکسن آسترازنکا از ویروس آدنوویروس شامپانزه (که در انسان بیماری زایی ندارد) به عنوان حامل برای انتقال جزء آنتی ژنی ویروس کووید ۱۹ استفاده شده است و اصطلاحا بر مینای وکتور ساخته شده است و واکسنهای دیگر با تکنولوژیهای مختلف مانند تکثیر ویروس و سپس غیرفعال سازی آن (واکسن ویروس غیرفعالی شده)، استفاده از بخشی از ژنوم ویروس کووید ۱۹ به عنوان آنتی ژن و تکثیر در خطوط سلولی (واکسن پروتئین نوترکیب) و یا بخشی از زنجیره ژنومی ویروس (RNA) و تولید واکسن (واکسنهای زنتیکی) انجام شده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.