پژوهشگران ایرانی کاشف یک ابرسیاه‌چاله پرجرم

زینب کلانتری؛ دانشجوی دکتری کیهان‌شناسی دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: پژوهشگران ایرانی یک ابرسیاه چاله پرجرم را کشف کردند.
کد خبر: ۱۱۳۳۵۱۲
|
۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵ 06 August 2022
|
6059 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، کلانتری تصریح کرد: با استفاده از داده‌های ماهواره فرمی، پژوهشگران دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف توانستند یک "فورانگر گاما" را شناسایی کنند که از نزدیکی یک سیاه چاله‌ای با جرمی یک میلیون برابر جرم خورشید عبور کرده است؛ فورانگر گاما به فوران پرتوی گاما گفته می‌شود که از فرا کهکشان به ما می‌رسند.

این پژوهشگر دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: ماهواره فرمی که توسط ناسا در سال ۲۰۰۸ به مداری دور زمین پرتاب شده است، فوران‌های گاما را ثبت می‌کند؛ برای این فورانگر که از کنار سیاه‌چاله عبور کرده است، هم‌گرایی گرانشی رخ داده است؛ براساس نظریه نسبیت عام انیشتین، اثر همگرایی گرانشی زمانی اتفاق می‌افتد که نور از کنار اجرام سنگین عبور کند و مسیر نور منحرف شود.

وی ادامه داد: بر اثر هم‌گرایی گرانشی، دو یا چند تصویر از یک منبع نور تشکیل می‌شود؛ در این پژوهش با بررسی بیش از ۲ هزار داده فورانگر گاما، محققان ایرانی زینب کلانتری، دکتر سهراب راهوار و دکتر رحیمی‌تبار از دانشگاه صنعتی شریف به همراه دکتر اعلی ابراهیم از دانشکده فیزیک دانشگاه مسقط عمان توانستند شواهد وجود این ابرسیاه چاله را نشان دهند.

کلانتری گفت: نتایج این پژوهش ابتدا در سال ۲۰۲۱ مجله معتبر استروفیزیکال ژورنال و نتایج تایید مجدد وجود این ابرسیاه چاله، هفته گذشته در همان مجله منتشر شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
یعنی خود ناسا نتونسته داده های ماهواره خودشو پردازش کنه عکسارو فرستاده ایشون ببینه سیاهچاله ای چیزی میتونه توش ببینه یا نه؟!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟