«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
نماینده مجلس: محدود کردن اینترنت برای کودکان باید توسط خانواده باشد
احمد علیرضا بیگی درخصوص عملکرد وزیر ارتباطات و واکنش مجلس نسبت به آن، بیان کرد: «اقتضای شان نظارتی مجلس این است حقوقی که از مردم تضییع میشود و تکالیفی که بر عهده قوه مجریه است و از انجام آن سر باز میزند یا نمیتواند آن را به انجام برساند، در دستور کار خود قرار دهد و علتش را بخواهد. یعنی دستگاه اجرایی باید بداند که نمایندگان مردم از جانب مردم تکلیف دارند که بر عملکرد قوه مجریه نظارت کنند. از سوی دیگر هم مردم باید در جریان قرار گیرند که نمایندگانشان در جهت استیفای حقوق آنها تلاش میکنند.»
نماینده تبریز در مجلس افزود: «از جمله مصادیقی که ضرر قابل توجهی به مردم، در بخشهای مختلف، به جهت ارتباط زیادی که کسب و کارهای مختلف با اینترنت دارند، وارد شده همین نارساییهایی است که در چند روز اخیر تجربهاش کردیم. هرچند وزارت ارتباطات میزان خسارات وارده را معلوم کرده است، سهم کاربران باید مشخص و بعد هم نباید تکرار شود. تکرار این مورد حاکی از این است که علیرغم حساسیت اجتماعی که نسبت به این موضوع وجود داشته، وزارت ارتباطات نتوانسته است به تکلیف قانونی و ذاتیاش عمل کند.» علیرضا بیگی همچنین درمورد فعال شدن گزینه جست و جوی ایمن برای کاربران ایرانی در موتورهای جست و جو گفت: «این هم جزو سلب حقوق مردم است. یکی از برنامههایی که ایشان به مجلس اعلام کردند، اینترنت کودک بوده است. دسترسی کودکان با تصمیم خانواده باید محدود شود و اختیار را باید به خانواده داد، ولی اینکه همه مردم کشور را کودک فرض کنیم، محل اشکال است.»
فریدون عباسی: چرا دقیق نمیگویید مذاکره در خصوص چیست؟
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، تاکید کرد: مردم باید در جریان مذاکرات هستهای قرار گیرند تا متوجه شوند ایران درخواست غیرمنطقی ندارد بلکه این طرفهای مقابل هستند که بی منطق بوده و صرفا خواستار بازگرداندن ایران پای قراردادی هستند که هیچ عایدی برای کشور نداشته است. فریدون عباسی با اشاره به ازسرگیری روند مذاکرات هستهای در وین، بیان کرد: یکی از مسائلی که در حوزه مذاکرات هستهای با آن مواجه هستیم و در ۸ سال دولت گذشته نیز وجود داشت این است که کسی نمیداند دقیقا در این مذاکرات چه گفته میشود؟ احتمالا به مقامات بلند پایه کشور و اعضای شورای عالی امنیت ملی این اطلاعات داده میشود. وی ادامه داد: در دولت قبل که اطلاعاتی به ما داده نشد و بعد به ما میگفتند نتوانستیم شروطی که برای اجرای برجام لازم است را در مذاکرات پیش ببریم. رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در ادامه مدعی شد: اتفاقی که در کشور رخ داد، این است که عدهای به عنوان گروه مذاکره کننده انتخاب شدند، ولی وقتی به مذاکرات میرفتند گافهای زیادی داشتند، متنی را امضا میکردند که خودشان هم درست نخواندند، این رویه را ما در ۸ سال گذشته شاهد بودیم. اما امروز نیز ما هرچه میگوییم شما در این مذاکرات درباره چه چیزی صحبت میکنید پاسخ دقیقی نمیشنویم. فریدون عباسی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی گفت: متاسفانه همین امروز نیز دقیق گفته نمیشود مذاکره در خصوص چیست؟ اگر مذاکرات در خصوص رفع تحریم است واضح به مردم بگویید که این موضوع را مطرح کردیم و طرف مقابل چه جوابی داده است؟ مردم باید بدانند که طرفهای مقابل بی منطق هستند.
یک نماینده مجلس: قرار گرفتن روحانی و روانشناس در کنار هم برای مشاوره دادن باعث تکامل یکدیگر میشود
یکی از نمایندگان امضاکننده طرح مجلس برای اجازه صدور مجوز مشاوره به حوزه علمیه، در واکنش به اینکه این طرح باعث غیرتخصصی شدن خدمات مشاورهای خواهد شد، میگوید من اعتقاد ندارم که اگر طلبهای خوب درس بخواند با روانشناسی دانشگاه در تضاد است، خیر اتفاقا خیلی از دروس ما درمورد جوانان و روانشناسی آنهاست. مرحوم فلسفی هزاران کتاب فقط درمورد روانشناسی برای علما نوشتهاند. بنابراین این دو امر با یکدیگر منافات و تعارضی ندارند. کما اینکه بسیاری از طلبهها علاوه بر تحصیلات حوزوی، در دانشگاه هم درس خواندهاند. ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا ورود حوزه علمیه به مباحث روانشناسی در تضاد با بحث تخصص نیست، گفت: «ما الان در حوزههای علمیه رشتههای مختلفی اعم از رشته فلسفه، فقه، روانشناسی، کلام و... داریم؛ مثلا طلبهای است که دکتری روانشناسی دارد. بنابراین این دو از هم جدا نیستند. علوم جدید که در کنار علوم الهی و دینی قرار گیرد، هم جامعتر میشود و هم نافذتر.» وی ضمن بیان اینکه در کنار هم قرار گرفتن متخصص روانشناس و روحانی برای تکمیل یکدیگر هستند، عنوان کرد: «با این تفاسیر من اعتقاد ندارم که اگر طلبهای خوب درس بخواند با روانشناسی دانشگاه در تضاد است، خیر اتفاقا خیلی از دروس ما درمورد جوانان و روانشناسی آنها است. مرحوم فلسفی هزاران کتاب فقط درمورد روانشناسی برای علما نوشتهاند. بنابراین این دو امر با یکدیگر منافات و تعارضی ندارند. کما اینکه بسیاری از طلبهها علاوه بر تحصیلات حوزوی، در دانشگاه هم درس خواندهاند.»
۷۵ درصد رانندگان تاکسیهای اینترنتی دارای تحصیلات عالیه و بالای فوق لیسانسند
یک فعال حوزه کار با بیان اینکه ۷۵ درصد رانندگان تاکسیهای اینترنتی دارای تحصیلات عالیه و بالای فوق لیسانس هستند، گفت: متاسفانه امروز جوانان تحصیلکرده به جای کار در خطوط تولید دو ساعت کار با پراید را ترجیح میدهند و این مساله از عدم فرهنگسازی در حوزه کار و بها ندادن به مشاغل نشات گرفته است. علی اصلانی، بر لزوم فرهنگسازی در حوزه مشاغل تاکید کرد و گفت: برای پیشرفت تولید و صنعت داخلی باید به آموزش و فرهنگسازی در حوزه کار روی بیاوریم و دانش آموزان را از دوران ابتدایی استعدادیابی و به سمت مشاغل مورد علاقه هدایت کنیم. وی افزود: در گذشته پدران شغل آبا اجدادی خود را به فرزندان منتقل میکردند و این شغل نسل به نسل و شاید ۳۰ سال ادامه مییافت، ولی به تدریج این رویه تغییر یافت و تمایل به ادامه شغل پدری کمرنگ شد چون به فرهنگ کار بها ندادیم. این فعال حوزه کار با بیان اینکه ۷۵ درصد رانندگان تاکسیهای اینترنتی دارای تحصیلات عالیه و بالای فوق لیسانس هستند، اظهار کرد: متاسفانه چون در زمینه مشاغل فرهنگ سازی نمیکنیم و مطابق با علم روز و مشاغل جدید پیش نمی رویم، در همان مشاغل سنتی ماندهایم.
نماینده مجلس: قشرهای کم درآمد توانایی خرید هایما و پژو ۲۰۷ ندارند
محمد رشیدی عضو هیات رئیسه مجلس درباره ضرورت معرفی خودروهای اقتصادی به جای تیبا، سمند و ... گفت: کیفیت محصولات تولیدی خودروسازان در سالهای اخیر نزولی بوده و در هیچ دورهای مصرفکنندگان از این محصولات رضایت نداشتند از سوی دیگر این شرکتها در حوزه کمیت نیز ناموفق بودند و نتوانستند پاسخگوی نیاز مردم باشند؛ دلیل این وضعیت را نیز باید در نبود رقابت با محصولات خارجی جستجو کرد. تا زمانی که که موضوع واردات خودرو در شرایط فعلی عملی نشود و بازار رقابتی شکل نگیرد نارضایتی از صنعت خودروسازی همچنان میماند. باید از خودروسازیها پرسید که با توقف خط تولید تیبا و سمند و معرفی نشدن خودروهای اقتصادی جایگزین برای آنها، اقشار کم درآمد که پیش از این نیز به سختی میتوانستند خودروهایی مانند تیبا خریداری کنند، چه کنند؟ هرچند ارتقای کیفیت یکی از ضرورتها در صنعت خودروسازی است، باید خودروی باکیفیت با قیمت مناسب برای مردم تولید شود، چراکه قشرهای کم درآمد توانایی خرید هایما، پژو ۲۰۷، شاهین و... ندارند. عضو هیات رئیسه مجلس با طرح این پرسش که تا چه زمانی مردم به دلیل مسیر اشتباه خودروسازان باید متحمل زیان شوند، تصریح کرد: به نظر میرسد با موضوع واردات خودرو بازی میشود، باید هرچه سریعتر بستر واردات خودروهای باکیفیت فراهم شود تا با شکلگیری رقابت، مردم بتوانند از خودروی مناسب برخوردار شوند.
برای ایجاد ترس، افزایش تورم را به برجام ربط میدهند
مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر اقدامات داخلی به درستی به اجرا برسد، میتوان اثر تحریمها را کاهش داد و به امروز هم با اجرای برخی از اقدامات توانستهایم اثر تحریمها را کاهش دهیم، اظهار داشت: عدهای برای ایجاد ترساندن مردم میگویند بدون برجام تورم بالا میرود و آن را به برجام گره میزنند در حالی که تورم یک پدیده اقتصادی ثانویه است و تولید نقدینگی، سرعت گردش نقدینگی، پول بدون پشتوانه و ... در افزایش نرخ تورم بسیار اثرگذار است.
دلیل اختلاف نرخ مسکن مرکز آمار نسبت به بانک مرکزی
ایرنا نوشت: عدم محاسبه قیمت مسکن در مناطق ارزان تهران به علت معاملات اندک در تیرماه، دلیل بیشتر بودن نرخ اعلامی مرکز آمار درباره قیمت مسکن نسبت به بانک مرکزی است.
چین یک میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار کالا از ایران خرید
سخنگوی گمرک در خصوص پنج مقصد اول صادرات ایران در تیر امسال گفت: چین با خرید یک میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار، امارات با ۶۱۹ میلیون دلار، عراق با ۵۷۴ میلیون دلار، ترکیه با ۳۲۳ میلیون دلار و هند با خرید ۱۴۳ میلیون دلار کالا از ایران به ترتیب پنج مقصد اول صادرات کالاهای ایرانی در تیرماه بودند. وی در خصوص پنج کشور اول فروش کالا به ایران توضیح داد: در چهارمین ماه سال امارات با فروش یک میلیارد و ۴۴۹ میلیون دلار، چین با یک میلیارد و ۲۹۱ میلیون دلار، ترکیه با ۵۱۴ میلیون دلار و هند با ۳۴۷ میلیون دلار چهار مبدا خرید کالا از سوی ایران بودند و روسیه با فروش ۲۰۵ میلیون دلار جایگزین آلمان در رتبه پنجم مبدا واردات به ایران قرار گرفته است.
فروش دلاری بلیت هواپیما به اتباع ممنوع است
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درباره بازار سیاه بلیت هواپیما هم گفت: طبق آسیب شناسیهایی که صورت گرفته تهیه بلیت از مبادی خارج از کشور دلاری است و برخی آژانسها آن را به بازار سیاه تبدیل کرده اند و بیشترین سر و صدا را هم افرادی راه انداخته اند که در حال سوء استفاده هستند. معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ممنوعیت فروش دلاری بلیت به اتباع و نظارت کافی برای جلوگیری از فروش دلاری افزود: اجازه نمیدهیم برخی آژانسها به اتباع خارجی بلیت دلاری بفروشند و در ایران با یک سوء استفاده تبدیل به ریال کنند و از دستگاه قضایی هم میخواهیم در این موارد هم ورود کند.
مذاکره ایران و عراق برای افزایش صادرات گاز
«احمد العبادی»، سخنگوی وزارت برق عراق در گفتوگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع) اعلام کرد که با تلاشهای گسترده کادرهای این وزارتخانه وضعیت برق در کشور از ثبات خوبی برخوردار است. او گفت که حجم تولید برق در کشور نسبت به سال گذشته رشد ۲۲ درصدی داشته و وزارت برق به تلاش خود برای افزایش حجم تولید ادامه میدهد. وی افزود که عدم تصویب بودجه تأثیر منفی بر پروژههای وزارت برق داشته، چون مانع از تنظیم یک نقشه منسجم برای سوخت در کشور شده است. العبادی افزود که حجم گاز وارداتی از ایران هماکنون حدود ۴۳ میلیون متر مکعب است، در حالی که عراق به ۵۵-۶۰ میلیون متر مکعب نیاز دارد و تأکید کرد که مذاکرات با ایران و نیز هماهنگی وزارت نفت برای افزایش دریافت گاز ادامه دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.