با دستگیری 5 عضو باند بزرگ مالخران در مشهد، راز قاچاق گوشی های سرقتی به آن سوی مرز درحالی فاش شد که 145 دستگاه گوشی تلفن سرقتی نیز آماده انتقال به شهرهای مرزی کشور بود.
به گزارش خراسان، چند روز قبل نیروهای تجسس کلانتری سناباد مشهد به اخباری دست یافتند که نشان می داد یک دستگاه خودروی تیبا 2 مدل بالا در پارکینگ یکی از مجتمع های مسکونی وجود دارد که از مدتی قبل و به طرز مشکوکی در آن محل رها شده است.
در پی دریافت این خبر، بلافاصله رصدهای اطلاعاتی آغاز و مشخص شد خودروی مذکور از کوی سیدی مشهد سرقت شده است بنابراین با صدور دستوری از سوی سرگرد محمد باقر بهرازفر (رئیس کلانتری سناباد) گروه ویژه ای از نیروهای تجسس وارد عمل شدند و به تحقیق در این باره پرداختند.
بررسی های نامحسوس پلیس در مجتمع مسکونی مذکور واقع در خیابان دانشسرای مشهد به سرنخ هایی از یک مالخر حرفه ای رسید چرا که وقتی اهالی محل اظهار کردند خودروی تیبا 2 را فردی به نام «کاظم – ع» در پارکینگ مجتمع مسکونی رها کرده است، بی درنگ تصویر این مرد 45 ساله در ذهن نیروهای کلانتری سناباد نقش بست. او در سال 99 توسط عوامل تجسس و به اتهام خرید گوشی های سرقتی دستگیر شده و با سپردن وثیقه به دادسرا آزاد شده بود!
نیروهای انتظامی که حالا یقین داشتند با یک باند حرفه ای و سابقه دار مالخری روبه رو شده اند، شگرد عملیاتی را تغییر دادند و از بعد از ظهر تا نیمه شب در اطراف مجتمع مسکونی به کمین کاظم نشستند. آن ها اطراف خیابان را نیز با پوشش های مبدل به محاصره درآوردند و به ردیابی اطلاعاتی ادامه دادند.
حدود ساعت 12 شب بود که متهم وارد کمین پلیس شد و در حالی که سوار بر یک دستگاه پراید بود زیر چتر اطلاعاتی قرار گرفت. زمانی که او با خیال راحت خودروی پراید را در کنار تیبا2 سرقتی پارک کرد ناگهان ماموران انتظامی در اطراف خودرو حلقه زدند و قبل از آن که کاظم از درون پراید خارج شود با دستبندهای آهنین قانون روبه رو شد.
در بازرسی از داخل پراید 40 دستگاه گوشی سرقتی که به طرز ماهرانه ای جاسازی شده بود به دست آمد و سپس نیروهای انتظامی با دستور قاضی بهشتی (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) به بازرسی منزل متهم پرداختند که بیش از 40 دستگاه گوشی سرقتی دیگر به همراه تعدادی لاستیک و باتری خودرو نیز کشف و ضبط شد.
با انتقال متهم و خودروی تیبا به مقر انتظامی، بازجویی های تخصصی در این باره زیرنظر ستوان یکم فولادی (رئیس دایره تجسس کلانتری سناباد) آغاز شد.
«کاظم» که علاوه بر پرونده سال 99 یک پرونده مفتوح دیگر نیز در دادسرای مشهد دارد، تلاش کرد تا با قصه پردازی های ساختگی از چنگ قانون رها شود اما این بار داستان سرایی های او برای پلیس رنگی نداشت به همین دلیل در ادامه بازجویی ها ضمن اعتراف به خرید گوشی های سرقتی از باندهای سرقت در مشهد به نیروهای انتظامی گفت: خودروی تیبا 2 را نیز یکی از دوستانش به نام «مجید» در اختیار او قرار داده که از سارقان حرفه ای و معتاد است.
به دنبال اعترافات متهم، بلافاصله گروه دیگری از نیروهای تجسس و با همکاری کاظم برای خرید لوازم سرقتی، با او قرار گذاشتند. حدود ساعت 17 عصر بود که «مجید» سوار بر یک دستگاه پراید مشکی رنگ در گوشه میدان پنجراه (محل قرار) پارک کرد و از خودرو پیاده شد اما وقتی فهمید که در محاصره پلیس قرار دارد کاردی را از داخل خودرو بیرون کشید و به سوی ماموران حمله ور شد اما نیروهای ورزیده تجسس با چند ضربه دفاع شخصی او را زمین گیر کردند و به کلانتری انتقال دادند. بررسی های بیشتر بیانگر آن بود که پراید مشکی رنگ نیز از منطقه سیدی مشهد سرقت شده است.
این گونه بود که بازجویی ها وارد مرحله جدیدی شد و این جوان 40 ساله نیز به سرقت خودروهای تیبا و پراید اقرار کرد.
او گفت: تیبا را به مبلغ 700 هزار تومان به همراه تعداد زیادی گوشی سرقتی به کاظم فروخته است. در همین حال عوامل تجسس کلانتری با توسل به شیوه های فنی و پلیسی به ردیابی ضبط و پخش و باندهای تیبا 2 پرداختند که از روی خودرو باز شده بود.
مجید (متهم 40 ساله ) اعتراف کرد باندها و ضبط آن را قبل از فروش خودرو به فردی به نام رضا (35 ساله) فروخته است که در خیابان پاستور سکونت دارد. طولی نکشید که نیروهای انتظامی به بازرسی منزل رضا پرداختند و بیش از 20 گوشی تلفن و دوچرخه های سرقتی را در حالی کشف کردند که متهم هنگام دستگیری پلاستیک مشکی حاوی 7 گوشی تلفن گران قیمت را به پشت بام یکی از همسایگان پرت کرد.
وقتی 3 عضو این باند با یکدیگر روبه رو شدند به ناچار سرکردگان باند بین المللی مالخری را به پلیس لو دادند و مدعی شدند که همه آن ها برای دو فرد افغانستانی غیرمجاز کار می کنند و گوشی های سرقتی را به آن ها می فروشند. بنابر گزارش خراسان، با این ادعاها، بی درنگ عملیات پلیس برای دستگیری دو سرکرده این باند مالخری شروع شد. بررسی ها نشان داد که «رحمان» (سرکرده اصلی باند) از سال گذشته تحت تعقیب پلیس قرار داشت اما هر بار با شگردی خاص مخفیگاه خود را تغییر می داد.
در ادامه این عملیات نیروهای تجسس با هدایت سرگرد «بهرازفر» به این نتیجه رسیدند که ابتدا «وحید» (یکی دیگر از سرکردگان باند) را دستگیر کنند و بعد با طعمه قرار دادن وی، هموطنش را به دام بیندازند.
به همین دلیل گروه عملیاتی در پوشش خریدار گوشی آیفون، با «وحید» در خیابان پنجراه قرار گذاشتند و او را با 3 گوشی گران قیمت سرقتی دستگیر کردند . این متهم که ابتدا وانمود می کرد فردی به نام «رحمان» را نمی شناسد در نهایت پس از چند ساعت بازجویی های تخصصی مخفیگاه او را در شهرک شهید رجایی لو داد و بدین ترتیب، نیروهای انتظامی عازم لانه مجردی «رحمان» شدند و تعداد زیادی گوشی های سرقتی را کشف کردند.
تحقیقات گسترده پلیس حاکی از آن بود که «رحمان» پس از خرید گوشی های سرقتی از مالخران، بلافاصله آن ها را بسته بندی و به افغانستان قاچاق می کند، سرکرده باند مالخران در بازجویی ها تاکنون به انتقال 200 دستگاه گوشی تلفن گران قیمت به آن سوی مرزهای کشور اعتراف کرده است که بسیاری از گوشی های سرقتی مربوط به مسافران و زائران است که از داخل خودروها سرقت شده است.
این گزارش حاکی است، تعداد زیادی از مال باختگان از طریق سیستم همیاب 24 شناسایی شده اند و تلاش نیروهای تجسس برای شناسایی دیگر مال باختگان در حالی ادامه دارد که برخی از شاکیان مدعی هستند گوشی آن ها در اتوبوس های شهری یا با تخریب شیشه خودروهای سواری سرقت شده است.