در نشست مشترک دولت و مجلس چه گذشت؟

بررسی ابعاد مختلف موضوعات اقتصادی روز جامعه در حوزه معیشت مردم، بررسی بودجه ۱۴۰۱ و بررسی طرح پیش نیاز برای بررسی برنامه هفتم توسعه و تدوین بودجه ۱۴۰۲ کشور با رویکرد اصلاح ساختار بودجه، بررسی غلبه بر تورم و همچنین هدایت نقدینگی به سمت فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی و رشد اقتصادی کشور در زمره محور‌های مهم مباحث امروز بین دولت و مجلس بود.
کد خبر: ۱۱۳۵۲۰۱
|
۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۴ 15 August 2022
|
13244 بازدید
|

در نشست مشترک دولت و مجلس چه گذشت؟

تابناک: نشست مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی عصر دیروز (یکشنبه، 23 مرداد) و به میزبانی نهاد ریاست‌جمهوری و با حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست مشترک هیات‌رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس با رئیس‌جمهور و اعضای هیأت دولت گفت: در این جلسه، معاون اول رئیس جمهور گزارشی از اقدامات انجام شده توسط دولت سیزدهم در یک سال گذشته ارائه کرد.

وی افزود: آقای مخبر با ارائه آمار و اطلاعات به مقایسه وضعیت کشور در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون به ویژه در حوزه‌های معیشت، بهداشت و مسکن پرداخت.

عضو هیات‌رئیسه مجلس اظهار داشت: در این جلسه، نمایندگان مجلس و دولت، دیدگاه‌های خود را پیرامون مسائل مختلف مطرح کردند که عمده مسائل مطرح در صحبت‌های سخنرانان جلسه عمدتاً پیرامون مسکن، معیشت و بازار سرمایه بود.

امیرآبادی خاطرنشان کرد: نشست مشترک هیات‌رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس با رئیس‌جمهور و اعضای کابینه دولت سیزدهم از ساعت 18 آغاز شد و تا اذان مغرب ادامه داشت.

همچنین غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهور در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی به تشریح جزئیات نشست مشترک دولت و مجلس پرداخت.

اسماعیلی در ابتدا با بیان اینکه ما به عنوان دولت سیزدهم و دولت مردمی، خدمتگزاری به مردم و گره گشایی از مشکلات آنها را وظیفه اصلی خود می دانیم، گفت: برای رسیدن به این هدف مهم، نیازمند تعامل با قوای دیگر حاکمیتی به ویژه مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان ملت هستیم و به همین جهت و با رویکرد همدلی، هماهنگی و هم اندیشی در جهت بررسی مسائل و مشکلات جاری کشور و رسیدن به راه حل و ادبیات مشترک برای برطرف کردن مشکلات جامعه از جمله مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ـ که امروز جزو مهمترین مشکلات آنهاست ـ نشست مشترک دولت و مجلس برگزار شد.

وی در ادامه گفت: بررسی ابعاد مختلف موضوعات اقتصادی روز جامعه در حوزه معیشت مردم، بررسی بودجه 1401 و بررسی طرح پیش نیاز برای بررسی برنامه هفتم توسعه و تدوین بودجه 1402 کشور با رویکرد اصلاح ساختار بودجه، بررسی غلبه بر تورم و همچنین هدایت نقدینگی به سمت فعالیت های تولیدی و اقتصادی و رشد اقتصادی کشور در زمره محورهای مهم مباحث امروز بین دولت و مجلس مرکب از هیات رئیسه و روسای کمیسیون ها بود.

اسماعیلی افزود: علاوه بر این، موضوعاتی نظیر تامین مسکن برای نیازمندان، پروژه دولت برای احداث 4 میلیون مسکن طی 4 سال، موضوعات مربوط به ایجاد اشتغال با فعال کردن پیشران های اقتصادی و سرمایه گذاری های داخلی و خارجی، از مباحثی بود که امروز در این نشست کاری در محل ساختمان پاستور دولت جمهوری اسلامی ایران برگزار و تصمیم گرفته شد که این نشست ها دست کم فصلی تداوم و استمرار داشته باشد.

وی همچنین از برگزاری نشست مشترک دولت و قوه قضائیه نیز خبر داد و تصریح کرد: در همین راستا هفته آینده در همین روز شاهد برگزاری نشست همدلی هماهنگی و هم اندیشی مشترک با قوه قضائیه خواهیم بود.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه امروز قوای مختلف حاکمیتی، عزمی جزم و اراده ای محکم در جهت خدمت‌گزاری مردم دارند، گفت: امیدواریم با برگزاری نشست های تخصصی و بررسی زوایای مختلف مشکلات جامعه به راه حل هایی مشترک رسیده و گره ای از مشکلات مردم و جامعه بگشاییم.

رئیسی: دولت و مجلس دو بازوی حکمرانی در کشور هستند

رئیس جمهور، دولت و مجلس را دو بازوی حکمرانی در کشور معرفی کرد و گفت: ضرورت دارد دولت و نمایندگان مجلس به‌ویژه درباره طرح‌هایی که دارای بار مالی است، هماهنگی بیشتری داشته باشند.

آقای رئیسی در نشست مشترک دولت، هیات رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دولت مردمی در شرایطی خاص مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفت، گفت: ۴۳ سال پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی، انتظار این است که کار‌ها با همگرایی، همدلی و وفاق همه ارکان نظام حکمرانی پیش برود.

رئیس جمهور تصریح کرد: برای طی این مسیر، سند گام دوم انقلاب اسلامی را در اختیار داریم که وضع موجود، وضع مطلوب و گام‌های لازم برای رسیدن به سبک زندگی شایسته انقلاب اسلامی را بسیار دقیق ترسیم کرده است.

آقای رئیسی با بیان اینکه دولت و مجلس به عنوان وضع‌کننده و مجری قوانین کشور، مسئولیت مشترکی برای باز کردن گره‌های زندگی مردم و ایجاد گشایش در مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارند، اظهار داشت: اقتضائات و دغدغه‌های جامعه باید بسیار دقیق شناسایی و برای تأمین و حل و فصل آن‌ها گام برداشته شود.

رئیس جمهور، وفاق موجود میان دولت و مجلس را فرصتی برای غلبه بر مشکلات دیرپای کشور دانست و گفت: مسئولیت مشترک همه اجزای جمهوری اسلامی، گره‌گشایی از زندگی مردم، جبران عقب‌ماندگی‌ها و حرکت پرشتاب به سوی پیشرفت و تعالی کشور است.

آقای رئیسی گفت: نمایندگان مجلس همان‌گونه که با بررسی و دقت‌ نظر خود در زمان بررسی صلاحیت وزرا از دولت حمایت کردند، هم اکنون نیز از دولت به عنوان تجلی اراده مردم در مسیر توسعه و پیشرفت کشور حمایت کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه بر یک کشتی سوار هستیم و ناکامی هر کدام از ما به پای نظام جمهوری اسلامی نوشته می‌شود، تصریح کرد: بنده به سهم خود در دولت، هر قانونی که در مجلس تصویب می‌شود، بدون معطلی برای اجرا ابلاغ می‌کنم و باور دارم حتی اگر قانونی از نظر ما نقص یا ضعفی دارد، نباید در اجرا با تأخیر روبرو شود، بلکه باید تلاش کرد در حین اجرا اشکالات آن در خود مجلس برطرف شود.

آقای رئیسی، دولت و مجلس را دو بازوی حکمرانی در کشور معرفی کرد و گفت: ضرورت دارد دولت و نمایندگان مجلس به‌ویژه درباره طرح‌هایی که دارای بار مالی است، هماهنگی بیشتری داشته باشند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه امروز همه ارکان کشور موظف به امیدآفرینی هستند، اظهار داشت: دشمنان جمهوری اسلامی، همه توان خود را به کار بسته‌اند تا مردم را از نظام، ناامید کنند و در این‌باره از هیچ کارشکنی، دروغ و فریبی، دریغ ندارند.

آقای رئیسی ادامه داد: در برابر این جریان، دولت و مجلسی قرار دارند که می‌گویند مسائل جامعه را به خوبی شناخته‌اند و به‌ دنبال رفع آن‌ها هستند. مقتدای ما سخنی دارد که ما کاملاً به آن باور داریم و آن این که هیچ مشکلی در کشور نداریم که راه‌ حل آن در داخل وجود نداشته باشد.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه نظارت مجلس بر عملکرد دولت، موضوعی پسندیده و شایسته است، تصریح کرد: البته نظارت باید به شکلی اعمال شود که شجاعت مدیران را از آنان نگیرد، زیرا اگر این اتفاق افتاد، دیگر یک مدیر نمی‌تواند به خوبی از عهده مأموریت‌های خود برآید.

آقای رئیسی با بیان اینکه همکاری دولت و مجلس تاکنون نتایج سازنده و مهمی داشته است، گفت: اصلاحات اقتصادی که در این دولت با حمایت مجلس آغاز شد، از جمله کار‌هایی بود که سال‌ها معطل مانده است و دولت‌ها و مجالس قبل از زیر بار اجرای آن، شانه خالی کرده بودند.

رئیس جمهور اظهار داشت: امروز فرصتی در اختیار دولت و مجلس است که می‌توانیم و باید از آن به نفع کشور و مردم بهره ببریم.

آقای رئیسی در پایان سخنان خود از برگزاری نشست‌های تخصصی میان وزرا و کمیسیون‌های مجلس استقبال کرد و گفت: این نشست‌ها می‌تواند به فهم مشترک دولت و مجلس از مسائل کشور کمک کند و به هماهنگی بیشتر دو قوه بینجامد.

قالیباف: ما نباید قانونگذاری شویم که قانون‌شکنی می‌کند/جلسات مشترک مجلس و دولت هر فصل برگزار می‌شود

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک هیات دولت با هیات رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های مجلس ضمن تقدیر و تشکر از رئیس جمهور و هیات دولت که فرصت برقراری این جلسه را فراهم کردند، گفت: پیشاپیش هفته دولت را به همه دولتمردان به ویژه ریاست جمهوری عرض تبریک و همچنین عرض خداقوت به همه عزیزان و دولتمردان دارم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نکاتی در باب فلسفه برگزاری این جلسه افزود: اگر این جلسات در مدار خود بیفتد، می‌تواند تأثیرات جدی داشته باشد، ما باید باور کنیم که دولت و مجلس دو بازوی نظام حکمرانی در کشور هستند و در حین اینکه براساس قانون اساسی، قوا از یکدیگر استقلال دارند، واقعیت این است که مجلس و دولت با داشتن استقلال در اوج همکاری و در هم تنیدگی با یکدیگر هستند، به نوعی که امکان ندارد بتوانند رسالت و وظیفه خود را بدون همکاری انجام دهند.

وی در ادامه اظهار کرد: مجلس و دولت مستقل از هم اما مکمل یکدیگر هستند؛ لذا در راستای وظیفه ذاتی خود که تأمین منافع عمومی و حل مشکلات مردم است، گام برمی‌داریم و آن را خط قرمز خود باید بدانیم.

قالیباف یادآور شد: بیانیه گام دوم انقلاب سندی برای نشان دادن ادامه مسیر انقلاب است که مسیر ما را از جهت برنامه‌ها و اهداف روشن و مشخص کرده است و از دولت سیزدهم و مجلس یازدهم توقع می‌رود که چنین رویکردی را دنبال کنند، مردم نیز از ما انتظار دارند با یکدیگر کارها را پیش ببریم.

وی ادامه داد: مردم و رهبری از دولت سیزدهم و مجلس یازدهم توقع چنین رویکردی دارند؛ به این معنا که ما هم باید با یکدیگر و در چارچوب قانون کار کنیم تا خروجی این هم افزایی حل مشکل مردم باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های خود در معارفه حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در قوه قضائیه یادآور شد: در این مراسم بیان کردم که ما محکوم به موفقیت هستیم و جز این راه نباید مسیری برویم. من معتقدم جمعی که اکنون کنار هم هستیم حق نداریم، هیچ کاری را در کشور به شخص دیگری ارجاع کنیم و باید آن را حل کنیم.

وی بیان کرد: حضرت آقا در یکی از ملاقات هایشان با مسئولان نظام، مخاطب بایدها را تعیین کردند و اکنون مخاطب این بایدها ما هستیم.

وی اضافه کرد: مهمترین ویژگی این جلسه این است که ما حق نداریم کار را به جای دیگری ارجاع کنیم، ما هستیم که باید موضوعات را حل کنیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه همه ما این باور را داریم که کشور هم از جهت ظرفیت در حوزه منابع انسانی و هم ظرفیت در حوزه مسائل مادی، منابع بسیاری دارد، تصریح کرد: ما منابع بسیاری در کشور داریم که یا آنها را نشناختیم، یا اگر شناختیم، به سراغ آنها نرفتیم تا از آن برای پیشرفت استفاده کنیم.

قالیباف با تأکید بر اینکه باید با یکدیگر عهد ببندیم که افراد حاضر در این جلسه نگویند که منتظر کسی هستیم، افزود: ما مکلف هستیم کار مردم و وظایف خود در نظام حکمرانی را پیش ببریم.

وی تصریح کرد: این موضوع رسالت تمام افرادی است که در زیر این سقف جمع شده‌اند.

رئیس قوه مقننه عنوان کرد: همیشه می‌گویم به جز سه قوه، قوه دیگری نیز در کشور داریم، بدین معنا که به جز قوای مجریه، مقننه و قضائیه، قوه چهارم که بروکراسی در کشور است نیز وجود دارد که هیچ یک بر آن سوار نیستیم و این سیستم بر هر سه قوه اثرگذار است، ما باید این بخش را مهار کنیم.

قالیباف با بیان اینکه ما نباید به حاشیه برویم، تصریح کرد: خط قرمز ما باید منافع مردم و مصلحت‌های نظام باشد. این دو موضوع باید در اولویت قرار گیرد. برای تحقق این مهم ما نیازمند فهم مشترک هستیم.

وی با بیان اینکه من بارها خدمت جناب آقای رئیسی عرض کردم که مجلس قلباً و روحاً خود را موظف می‌داند که با دولت همراهی کند، گفت: در برخی مواقع در بعضی موضوعات به این فهم مشترک نمی‌رسیم، ما الان در شرایطی هستیم که باید به فهم مشترک در موضوعات برسیم که یکی از رسالت‌های این جلسه همین موضوع است.

قالیباف افزود: ما باید اولویت های مشترک را پیدا کنیم، در واقع یا ما باید حوزه‌ها را به صورت موضوعی انتخاب کنیم، چون هیچ‌ کاری بخشی نیست، به طور مثال اگر حرف از معیشت می‌زنیم، این موضوع به همه کمیسیون‌ها و وزارتخانه‌ها ارتباط دارد، یا تخصصی به سمت موضوعات حرکت کنیم، البته باید به این نکته توجه کرد که در تمامی مسیرها نباید به جز منافع مردم و مصلحت نظام نگاه دیگری داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه این جلسات باید تداوم پیدا کند، افزود: در اردیبهشت ماه خدمت آقای رئیسی مطرح کردم که این جلسات را فصلی برگزار کنیم، در روزهای اخیر که با رئیس جمهور صحبت می‌کردم، ایشان گفت برای این همکاری‌ها و گره‌گشایی ها حاضرم این جلسات را تکرار کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نباید قانونگذاری شویم که قانون شکنی می‌کند، ادامه داد: اگر قانونی تصویب کنیم که بدانیم این قانون قابلیت اجرایی ندارد یا اگر ما قانونی که ظرفیت مناسب دارد، تصویب کنیم، خدای ناکرده دولت آن را زیر پا بگذارد و اجرا نکند، اولین کسی که قانون شکنی کرده خود ما هستیم.

قالیباف با اشاره به اینکه کشور در قانونگذاری متورم است، افزود: باید اولویت‌ها را به درستی مشخص کنیم، ما دو بازوی حکمرانی کشور هستیم که باید آسایش مردم را برقرار کنیم. ممکن است در برخی مواقع تصمیماتی بگیریم که کار به آسایش مردم نداشته و مربوط به آرامش مردم و آرامش ذهنی آنها باشد.

وی تصریح کرد: ما در خدمت دوستان در دولت هستیم و این جمع با همه توان می‌تواند کاری کند که هر روز محبت بین وزرا و مجلس افزایش پیدا کند.

رئیس قوه مقننه افزود: این جلسه نباید جلسه گزارش کار ما به یکدیگر باشد، ما آمدیم بگوییم چه کارهایی باید انجام شود لذا باید به یکدیگر گزارش بدهیم که چه کارهایی بر زمین مانده تا بتوانیم آن‌ها را اولویت بندی کنیم.

قالیباف در پایان گفت: این جلسه جهت خود را پیدا خواهد کرد و مطمئنا گره‌گشای اساسی از کارها می‌کند و امیدواریم مورد رضایت مردم و مقام معظم رهبری قرار گیرد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
دوست داریم رئیسی حتی اگه خارجین نشینان وطن فروش خوششون نیاد
محمود‌
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
چیه‌ دم به ساعت‌ رئیسی‌ میره‌ مجلس‌ هی‌ فقط‌ حرف‌ میزنه‌ و ادعا میکنه‌ ما همدل‌ هستیم‌ و همراه‌ هستیم‌ !
برادر‌ من‌ همدل چیه‌ نماینده‌ باید‌ قانون‌ خوب برای‌ حوزه‌ ماموریت‌ خودش‌ طرح‌ بکنه‌ و تو اجراء‌ بکنی‌ و مطبوعات‌ هم‌ روشنگری‌ بکنند‌ که ایا‌ امور‌ درست انجام شده‌ یا نه‌ !
شما‌ با هم‌ شام بخورید‌ و گل بگید‌ و گل بشنوید‌ که برای‌ مردم‌ نون و اب‌ نمیشه‌ !
این‌ حرف چیه‌ که مجلس‌ و دولت‌ دو‌ بال‌ حکومت‌ !!!! هستند‌ ؟!
رفاقت‌ شماها‌ در واقع‌ به ضرر‌ مردمه‌ ! مجالسی‌ مثل ژاپن‌ تو سر هم می زنند‌ بین‌ وزراء‌ و نمایندگان‌ برخورد‌ فیزیکی‌ میشه‌ ولی‌ برسر‌ منافع‌ مردم‌ نه منافع جناحی‌ !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
ارقام وامارهای مقایسه ای در سفره های مردم مشخص میشود نه توسط اقای مخبر
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
مدعیانی که فقط نادرست میگن و وضیعت معیشت هر روز بدتر از دیروز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
به شما قول میدم هیچ چیز قابلی گفته نشد و هیچ اتفاقی نیفتاد! یه حرفای کشکی زدن و نون و آبگوشتی خوردن و رفتن خونه هاشون.
نا سناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
فقط برین کنار هم چند تا عکس بگیرین عکس میشود نان داخل سفره مردم واقعا دارید خدمت میکنید بمردم خجالت بکشید در طول این یکسال چکار کردین با اقتصاد کشور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
چرا تو این نشست هاتون تکلیف حقوق بازنشسته های تامین اجتماعی رو معلوم نمیکنید
ناشناس
|
Canada
|
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
آقای رئیسی اظهار داشت: اقتضائات و دغدغه‌های جامعه باید بسیار دقیق شناسایی و برای تأمین و حل و فصل آن‌ها گام برداشته شود.
این همه وزیر دکتر با سواد و شما هم دکتر و این همه سال وقت هنوز دغدغه های جامعه شناسایی نشده اند جای بسی تعجب است.
خدا وکیلی من موندم که ایران با ابن همه منابع طبیعی گاز و نفت و طلا و کشاورزی و جوانان نخبه چرا در فقر و فلاکت است.
بد نیست از مشاور خارجی مثل مهاتیر محمد و یا حاکم دبی استفاده کنید که طی چند دهه کشورشان که یه دهکده هم‌نبود به اینجا رساندند.در دبی فرودگاه و‌جاده و بندر و حتی خیابان وجود نداشت
در مالزی مردم روی درخت زندگی میکردند
اسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
دور همی بشینید شما بگید اونا بخندند وبرعکس سفره مردم نشون میده عرضه
شمارا نه آمار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
هرچی تا حالا گذشته...الان هم میگذره
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟