به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، به اولیای ۶۱ دختری که برای رشته موسیقی هنرستان شهید کامیاب شیراز ثبتنام کرده بودند، دیروز اعلام شده که ثبتنامشان منتفی است.
روز ۲۳ مرداد برای ۶۱ دختر دانشآموز شیرازی که قطعا از علاقمندان واقعی موسیقی محسوب میشوند، روز تلخی بود. آنها در حالی که برای رشته موسیقی در هنرستان شهید کامیاب شهر شیراز ثبتنام کرده و مشتاق شروع سال تحصیلی بودند، با پیامی یک خطی مواجه شدند: پذیرش این رشته منتفی شده و برای دریافت پرونده تحصیلی به مدرسه مراجعه کنید.
پدر یکی از این دختران که صبح امروز به اتفاق بقیه اولیاء به اداره کل آموزش و پروش شیراز مراجعه و اعتراض کردهاند، در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: «ما همه مراحل ثبتنام را طی کرده بودیم و فرزند من و ۶۰ نفر از اولیا دیگر با هزاران آرزو و با علاقه زیاد، چندین سال است که مشغول فعالیت و آموزش در این زمینه هستند و برنامهریزی کردهاند که در رشته موسیقی ادامه تحصیل دهند اما بدون هیچ دلیل درست و منطقی اطلاع دادند که بیایید و پرونده فرزندانتان را بگیرید و در رشتهای دیگر ثبتنام کنید.»
او به نمایندگی از سایر اولیا تاکید دارد که این موضوع رسانهای شود تا شاید دلیل واقعی آن مشخص شود و بتوان راه حلی پیدا کرد، خصوصا که امروز در مراجعه به اداره کل آموزش و پرورش به آنها گفته شده باید از تهران مجوزی بیاید تا بتوانند ثبتنام کنند.
به گفته او موضوع وقتی حساسبرانگیز میشود که گویا ثبتنام از پسران در همین رشته در هنرستان پسرانه انجام شده و این حذف فقط برای دختران شیرازی اتفاق افتاده است.
او ادامه میدهد: «همین چند وقت پیش که طالبان ورود دختران به مدارس را ممنوع کرد،همه رسانههای ایرانی این خبر را کار کردند و بارها دربارهاش گفته شد، چه کسی باید حذف دختران شیرازی از تحصیل در رشته موسیقی را پیگیری کند؟»
ما امیدواریم مسئله حل شود
تا سال گذشته، در سراسر کشور ۴۹ هنرستان فعال بوده است که در مجموع ۵ هزار ۸۵۱ هنرجو در رشته های نقاشی، موسیقی، صنایع دستی، نمایش، سینما، پویا نمایی و گرافیک در حال تحصیل بودهاند و از این تعداد ۳۰۷۳ نفر پسران و ۲۷۷۸ نفر را دختران تشکیل دادهاند.
در کل استان فارس هم همین یک هنرستان وجود دارد که امکان ثبتنام برای پایه دهم در رشته موسیقی را داشت. پیگیری از هنرستان شهید کامیاب شیراز به صحبت با یکی از مسئولان این مدرسه ختم میشود که ترجیح میدهد نامی از او برده نشود.
او میگوید: «چیزی که از سوی آموزش و پرورش به عنوان دلیل حذف ثبتنام دختران در رشته موسیقی عنوان شده عدم تامین منابع مالی است، البته قرار است به زودی جلسهای تشکیل شود و موضوع بیشتر بررسی شود و خیلی امیدواریم که مساله کاملا حل شود.»
به گفته این مقام مسئول تاکنون اینگونه بوده که دروس عمومی به روال همه مدارس از سوی معلمان آموزش و پرورش به دانشآموزان این رشته تدریس میشده و برای دروس تخصصی موسیقی نیز، قراردادی از سوی آموزش و پرورش با آموزشگاههای موسیقی مورد تایید بسته میشد که هزینه آن را آموزش و پرورش شیراز پرداخت میکرده که از امسال قرار است این هزینه پرداخت نشود.
درحال حاضر دانشآموزان پایه یازدهم و دوازدهم رشته موسیقی در دبیرستان شهید کامیاب شیراز به همین روال مشغول تحصیل هستند اما برای ثبتنام پایه دهم چنین تدبیری اندیشه نشده است.
آیا موضوع فقط به تامین بودجه برمیگردد؟ آیا تامین بودجه برای تحصیل ۶۱ دانشآموز دختر علاقمند به رشته موسیقی در شهر شیراز برای آموزش و پرورش هزینه بالایی محسوب میشود؟
این مقام مسئول پاسخ دقیقی برای این سوالات ندارد اما وقتی این مسال مطرح میشود که با توجه به علاقه و پیگیری اولیا و دانشآموزان حتی میتوان برای حل مشکل مالی روی کمک مالی خانوادهها نیز حساب کرد، میگوید: شنیده شده که مساله مالی یکی از دلایل حذف امکان ثبتنام دختران در این رشتههاست و همه علت آن مساله مالی نیست.
حذف رشته نمایش برای دختران
سال گذشته، همین روزها خبر حذف رشته نمایش از هنرستان دخترانه سوره وابسته به حوزه هنری با واکنشهای زیادی روبهروشد و اگرچه روابط عمومی حوزه هنری این تصمیم را فقط برای یک سال و با هدف بازبینی و تقویت آموزشی عنوان کرد، اما بعدها خبری از بازگشت این رشته نیامد. در واقع سابقه تصمیمگیریهایی از این دست مانع میشود که بتوان به تغییرات اینگونه تصمیمات نادرست امیدوار بود.
حالا هم با اتفاق مشابه در شیراز این نگرانی وجود دارد که حذف رشته موسیقی برای ۶۱ دختر پایه دهم رشته موسیقی در شیراز، بدون هیچ توضیح روشن و واکنشی به یک رویه تبدیل شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.