بین الملل تابناک: واکنش ضارب سلمان رشدی به ارتباط با ایران، هشدار تند چین به رژیم اسرائیل، سه اتهام جدید علیه ترامپ در ارتباط با اسناد محرمانه آمریکا، شرط روسیه برای استفاده از سلاح هستهای و دیدار بن سلمان و عمار الحکیم در جده از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
واکنش ضارب سلمان رشدی به ارتباط با ایران
ضارب سلمان رشدی نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی اعلام کرد که با ایران ارتباط نداشته است.
به گزارش "نیویورک پست"، هادی مطر پنجشنبه در مصاحبه با این نشریه در مورد ادعاهای ارتباط وی با ایران گفت: به آیتالله روحالله خمینی (ره) احترام میگذارم اما نمیتوانم بگویم از فتوای او الهام گرفتهام.
این درحالی است که پلیس آمریکا نیز اعلام کرده است مطر در این حمله کاملا انفرادی عمل کرده است.
رسانههای آمریکایی خبر دادهاند که مطر لبنانی تبار در کالیفرنیا به دنیا آمده و اخیراً به ایالت نیوجرسی نقل مکان کرده بود.
به گفته دادستان، مطر ۲۴ ساله در جریان حمله هدفمند و از پیش برنامه ریزی شده به رشدی، ۱۰ ضربه چاقو به وی وارد کرده است.
سی ان ان پیشتر خبر داده بود که یک مقام حزبالله که خواست نامش محفوظ بماند، در پاسخ به پرسش این شبکه آمریکایی درباره اینکه آیا حزبالله اطلاعاتی درباره عامل حمله به نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی دارد یا خیر؟ گفت: در مورد این موضوع غیر از آنچه در رسانهها آمده چیزی نمیدانیم و در نتیجه نظری نداریم.
دفتر دادستانی ناحیه چاتائوکا ایالت نیویورک (چهارشنبه) اعلام کرده بود که مطر به تلاش برای قتل متهم شده و بدون مجوز تودیع وثیقه در بازداشتگاه به سر میبرد.
از سوی دیگر نزدیکان رشدی خبر دادهاند که وی دیگر به دستگاه تنفس مصنوعی وصل نیست و میتواند صحبت کند.
پیشتر اعلام شده بود که در نتیجه حمله اخیر، کبد و اعصاب یکی از دستان نویسنده کتاب آیات شیطانی آسیب دیده و ممکن است یکی از چشمان خود را از دست بدهد.
هشدار تند چین به رژیم اسرائیل
یک رسانه عبری فاش کرد، چین در پیامی به رژیم صهیونیستی هشدار داده است که اجازه ندهد فشارهای آمریکا به روابط پکن و این رژیم آسیب بزند.
وبسایت عبری زبان "واللا" به نقل از مقامات وزارت خارجه رژیم صهیونیستی فاش کرد، چین در پیامی شدید اللحن به مقامات رژیم صهیونیستی نسبت به تاثیر فشارهای آمریکا بر روابط میان تلآویو و پکن هشدار داده است.
طبق گفته این منابع، این پیام چین هفته گذشته و به "ایریت بن آبا"، سفیر رژیم صهیونیستی در پکن تحویل داده شده است.
این رسانه به نقل از مقامات بلند پایه وزارت خارجه دولت اسرائیل نوشت: این اولین بار است که اسرائیل چنین پیام تند و مستقیمی از پکن در مورد موضوع روابط سه جانبه اسرائیل، آمریکا و چین دریافت میکند.
طبق این گزارش، مقامات چین به سفیر رژیم صهیونیستی در پکن گفتهاند که روابط میان دو طرف در حال عبور از یک مرحله آزمایشی حساس است و مقامات پکن امیدوار هستند که اسرائیل از سیاست آمریکا در قبال چین جانبداری نکند.
سه اتهام جدید علیه ترامپ در ارتباط با اسناد محرمانه آمریکا
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا با سه اتهام مهم در ارتباط با اسناد محرمانه این کشور مواجه شده است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت دادگستری آمریکا در حال بررسی سه مورد اتهام قانونشکنی توسط ترامپ است. این اتهامات، نقض قانون جاسوسی از طریق تصاحب اطلاعات امنیت ملی آمریکا، از بین بردن، مخفی کردن یا دست بردن در اسناد به قصد اخلال در تحقیقات را شامل میشوند.
روز (چهارشنبه) نیز «تاکر کارلسون»، مجری شبکه فاکس نیوز در برنامه خود در این شبکه پیش بینی کرد علیه دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا بعد از جنجال مربوط به تفتیش چند روز قبل اقامتگاهش در ایالت فلوریدای آمریکا توسط ماموران افبیآی برای یافتن اسناد محرمانه کاخ سفید طرح اتهام خواهد شد.
رویترز نوشت، امروز قرار است وزارت دادگستری آمریکا در نشستی با خبرنگاران، به اسناد مهر و موم شدهای بپردازد که از طریق آن توانسته حکم دادگاه برای تفتیش عمارت اعیانی ترامپ را دریافت کند.
با این حال این وزارتخانه با انتشار مجوزی که برای تفتیش عمارت موسوم به «مار ئه لاگو» متلق به ترامپ استفاده شده، مخالفت کرده است.
تفتیش عمارت ترامپ جدیدترین گام در تحقیقات درباره اقدام رئیس جمهور سابق آمریکا در زمینه تصاحب غیرقانونی اسناد دولتی بعد از خروج از کاخ سفید است.
ترامپ اعلام کرده وزارت دادگستری آمریکا باید حکمی که بر اساس آن مأموران افبیآی اقامتگاهش را مورد تفتیش قرار دادهاند منتشر کند و این اقدامات را دارای انگیزه سیاسی توصیف کرده است.
این سه اتهام جدید علیه ترامپ در حالی مطرح شدهاند که رئیس جمهور سابق آمریکا با اتهام متعددی از تحریک هوادارانش برای حمله به کنگره تا فرار مالیاتی و تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ متهم است.
شرط روسیه برای استفاده از سلاح هستهای
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه شرط روسیه برای استفاده از سلاح هستهای در جنگ اوکراین را اعلام کرد.
وی گفت: «استفاده روسیه از سلاح هستهای تنها در حالتی ممکن است که در پاسخ به حمله هستهای باشد».
وزیر امور خارجه روسیه اضافه کرد که درگیری مستقیم با آمریکا و ناتو در راستای منافع روسیه نیست.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه نیز روز سهشنبه در جریان سخنرانی در کنفرانس امنیت بینالمللی در مسکو گفت روسیه نیازی به استفاده از سلاح اتمی در اوکراین ندارد.
شویگو همچنین گفت که عملیاتهای نظامی اوکراین توسط ایالات متحده و انگلیس طراحی میشود و ناتو استقرار نیروهای خود را در شرق و مرکز اروپا چند برابر افزایش داده است. وی افزود: نیروهای مشترک غرب در اوکراین با نیروهای روس روبرو هستند.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه هم در سخنرانی خود در کنفرانس مسکو هشدار داد نخبگان غربی تمام تلاش خود را برای حفظ هژمونی میکنند. پوتین تصریح کرد جهان چند قطبی مبتنی بر مشروعیت بینالمللی تنها راه مقابله با چالشهای زمانه است و افزود: عصر نظام جهانی تک قطبی در حال محو شدن است و تغییرات ژئوپلیتیکی در جهات مختلف در حال وقوع است. بیشتر کشورها و مردم آن به سمت مسیر توسعه مستقل متمایل میشوند.
دیدار بن سلمان و عمار الحکیم در جده
خبرگزاری عربستان از دیدار ولیعهد این کشور با رهبر جریان حکمت ملی عراق در شهر جده خبر داد.
خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور و سید عمار الحکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در شهر جده با یکدیگر دیدار کردند.
واس در این باره گزارش داد که بن سلمان و عمار الحکیم روابط عراق و عربستان سعودی را بررسی کردند.
طبق این گزارش، دو طرف همچنین درباره مسائل مشترک دیگر میان دو کشور تبادل نظر کردند.
واس همچنین اعلام کرد که این دیدار با حضور خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع، مساعد بن محمد العیبان، مشاور امنیت ملی عربستان، عبدالعزیز الشمری، سفیر ریاض در بغداد انجام شد.
عمار الحکیم بامداد پنجشنبه وارد عربستان شد و با معاون وزیر خارجه این کشور در جده دیدار کرد.
محمد اللکاش، از رهبران جریان حکمت ملی عراق امروز در گفتگو با سایت بغداد الیوم اظهار کرد: سفر عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق به عربستان هیچ ارتباطی با بحران سیاسی موجود در عراق ندارد زیرا آن موضوعی مختص عراق است و عمار حکیم نیز با هر گونه دخالت خارجی در این بحران مخالف است و سفر او به عربستان هیچ ارتباطی به نشست گفتگوی ملی که چهارشنبه با نظارت مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق انجام شد، ندارد.
اللکاش در ادامه درباره علت سفر عمار حکیم به عربستان دراین مقطع زمانی نیز گفت: این سفر در پاسخ به دعوتی که عربستان در گذشته از حکیم داشت، انجام شد. در واقع این سفر به دلیل شرایط سیاسی عراق به تعویق افتاده بود.