به گزارش تابناک اقتصادی؛ امید قالیباف گفت: در نمایشگاه اتوموبیلیتی روسیه، جمهوری اسلامی ایران با ۱۷۰۰ متر سالن اختصاصی و ۹۰۰ متر غرفه بزرگترین کشور حاضر در این نمایشگاه است.
وی گفت: در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که فردا در مسکو برگزار میشود، وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان حضور خواهد داشت.
سخنگوی صمت افزود: بیش از ۴۰ شرکت قطعه ساز و دو شرکت ایران خودرو و سایپا در نمایشگاه اتوموبیلیتی مسکو غرفه دارند و بیش از ۶۰ نفر از قطعه سازان کشور در قالب هیئتهای تجاری ضمن بازدید از نمایشگاه و کارخانجات قطعه سازی و خودروسازی روسی، جلسات با طرفهای روس و خودروسازان این کشور بر اساس منافع و نیازهای طرفین مذاکره و تعامل خواهند داشت.
قالیباف تاکید کرد در این نمایشگاه ۴ روزه، مرکز تبادل و انتقال فناوری و دانش فنی در حوزه قطعه سازی و خودرو در نظر گرفته شده است که پیش بینی میشود یا توجه به تحریم صنعت خودروسازی روسیه شرکتهای روسی از ظرفیت بالای کشورمان در قطعه سازی استفاده کنند.
وی ادامه داد: مذاکراتی نیز در خصوص ایجاد پلتفرم مشترک بین ایران و روسیه یا ایران، روسیه و چین در حال انجام است که چشم انداز خوبی دارد.
حضور در نمایشگاه «اتومبیلیتی» مسکو، فرصتی برای ارائه محصولات با فناوری بالا
«سیدرضا فاطمیامین» وزیر صمت نیز با اشاره به اهمیت حضور ایران در نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو، اظهار داشت: بیش از آنکه برای کشورها سود صادرات مهم باشد، این نکته دارای اهمیت است که چه کالایی صادر میکنند.
وی افزود: یک شاخص جهانی درباره صادرات وجود دارد به نام «شاخص پیچیدگی» که در آن میان صادرات مواد غذایی با محصولاتی که از فناوری بالا برخوردارند، تفاوت بسیاری وجود دارد.
فاطمی امین با بیان اینکه هر چه محصولات صادراتی یک کشور از فناوری پیچیده تری برخوردار باشد، شاخص جهانی آن کشور ارتقا پیدا میکند، گفت: در تعیین جدول کشورها، به این موضوع نگاه میکنند که چند کشور در جهان در حال تولید آن محصول صادراتی هستند و چند کشور نیز وارد کننده هستند؛ هر چه تعداد تولیدکننده کمتر و واردکننده بیشتر باشد، آن کالا ارزش بیشتری پیدا میکند.
وی حضور در نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو را فرصتی برای ارائه محصولات با فناوری بالا خواند و گفت: وقتی ما پهپاد، دستگاه اکسیژن ساز و ربات جراح به کشورهای مختلف صادر میکنیم، نشان از قدرت ما دارد و به شناخته شدن ما در جهان کمک میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در تجارت با روسیه، پیوندهای اقتصادی اهمیت دارد، گفت: پیوندهای اقتصادی به تحکیم روابط دو کشور میانجامد و همچنین روسیه یک کشور دارای فناوری بالا محسوب میشود و صادرات قطعات خودرو یا توربین و دیگر محصولات با فناوری بالا به این کشور نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران دارد.
فاطمی امین تاکید کرد: در تجارت با هر کشور لازم است که کسب و کارها به هم پیوند بخورند و این پیوند فقط با صادرات و واردات ممکن نیست، بلکه باید به تولید مشترک و تاسیس شرکتهای مشترک فکر کنیم تا این پیوندها ناگسستنی شود.
وی در پایان با اشاره به موضوع ثبات در قیمت، کیفیت و مقدار کالای صادرات گفت: حضور در بازارهای بزرگ نیازمند کارهای بزرگ است، شما نمیتوانید در بازار بزرگی مانند روسیه هر روز در کیفیت و قیمت به بهانههای مختلف تغییرات ایجاد کنید، زیرا این امر منجر به بی اعتمادی خواهد شد.