به گزارش «تابناک»، میوه عناب بهعنوان کپسول سلامتی شناختهشده است. عناب بوته و درختچهای است که گاهی بهصورت مستقیم و گاهی کج رشد میکند ارتفاع آن در حدود ۶ تا ۹ متر هست.
درختچه عناب برگهای بیضیشکل دارد به رنگ سبز براق و حاشیههای دندان دار است.
عناب سرشار از آنتیاکسیدان است و در پیشگیری از بروز سرطان مؤثر است. آنتیاکسیدانهایی که در میوه عناب وجود دارد از رشد و پراکندگی رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند. میوه عناب دارای ویتامین c است که نقش آنتیاکسیدانی قوی را بر عهده دارد.
ویتامین سی مانع از رشد سلولهای سرطانی و تومورها میگردد.
مطالعات زیادی در رابطه با نقش عناب در بدن انجامشده و نتایج بر این مبنی است که آنتیاکسیدانی این میوه سلولهایی که منجر به سرطان خون میشوند را مهار میکند.
میوه عناب به دلیل اینکه سرشار از آنتیاکسیدان و مواد مغذی سالم و طبیعی دارای طیف وسیعی از خواص سلامتی است.
خواص عناب به شرح زیر هست:
جدول ارزش غذایی عناب | در 100 گرم |
فیبر | 10 گرم |
آب | 77.86 گرم |
انرژی | 79 کیلوکالری |
پروتئین | 1.2 گرم |
چربی | 0.2 گرم |
کربوهیدرات | 20.23 گرم |
کلسیم | 21 میلی گرم |
آهن | 0.48 میلی گرم |
منیزیم | 10 میلی گرم |
فسفر | 23 میلی گرم |
پتاسیم | 250 میلی گرم |
سدیم | 3 میلی گرم |
زینک | 0.05 میلی گرم |
ویتامین سی | 69 میلی گرم |
تیامین | 0.02 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.04 میلی گرم |
نیاسین | 0.9 میلی گرم |
ویتامی B6 | 0.08 میلی گرم |
ویتامین B12 | 0 |
ویتامین A | 2 میکروگرم |
اسید های چرب | 0 |
کلسترول | 0 |
کالری | 79 گرم |
برای کاهش وزن و لاغری برگ میوه عناب توصیه میگردد. مقداری از برگ عناب را در یک پیمان آب بریزید و به مدت یکشب در همان حالت قرار دهید و صبح روز بعد آب را از برگها جدا کنید و صاف نمایید و بهصورت ناشتا بنوشید.
برای کسب نتیجه دلخواه و اینکه وزن شما تغییر پیدا کند بهتر است این کار را به مدت یک ماه انجام دهید. با استفاده از این روش چربیهای اضافه بدن کاهش و میزان عضلات شما افزایش مییابد.
همانطور که میدانید کاهش چربی در بدن باعث رفع چاقی میگردد. خاصیت این ترکیب به این صورت است که متابولیسم بدن را افزایش میدهد و بدن برای تأمین کالری موردنیاز چربیهای ذخیرهشده را تحت تأثیر قرار میدهد و چربی سوزی رخ انجام میشود.
میوه عناب دارویی مناسب و مؤثر در درمان سرماخوردگی هست. اگر سرماخوردگی شدید دارید و دچار خشکی سینه و سرفه شدهاید، در طب سنتی توصیه میگردد که جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی، انواع گلودرد و آنفولانزا مؤثر است.
برای تهیه جوشانده عناب حدود ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب بجوشانید تا زمانی که حدود یکسوم آب آن خشک شود و بقیه محلول باقیمانده را میل نمایید.
مصرف عصاره عناب برای نوزاد موجب افزایش تعداد دفعات مدفوع و ادرار نوزاد میشود که منجر به دفع بیلیروبین و درمان زردی نوزادان میشود.
خواص عناب برای پوست صورت به شرح زیر هست:
برای جوانسازی پوست صورت: رفع آکنه و جوش صورت: عصاره عناب و یا روغن عناب به دلیل خاصیت ضد میکروبی آن درمان مؤثری برای رفع آکنه و جوش است.
درمان اگزما: عصاره عناب دارای خاصیت ضدالتهابی است که مصرف آن بهصورت موضعی روی پوست صورت کمک به درمان اگزما و رفع خارش و قرمزی آن میگردد.
میوه عناب در کنترل فشارخون بالا مؤثر است و باعث حفظ سلامتی بدن میشود. هر ۱۰۰ گرم از میوه عناب خشک دارای ۹ میلیگرم سدیم است. در مقابل هر ۱۰۰ گرم از میوه عناب تازه در حدود ۳ میلیون هم سدیم دارد.
نتایج تحقیقات انجامشده بر این مبنی است که یکی از مهمترین راهها برای کنترل فشارخون در بدن کاهش مصرف سدیم است؛ که مصرف میوه عناب به دلیل سدیم کم در کاهش فشارخون و کنترل آن مؤثر است.
میوه عناب به خاطر خواص آنتیاکسیدانی و همچنین ارزش غذایی بالایی که دارد برای سلامتی بدن مفید و ضروری است و همچنین خواص متفاوتی دارد یکی از خواص میوه عناب برای درمان کمفشاری خون و نازایی و ناباروری مفید است.
در بسیاری از مقالات و تحقیقات در مورد تأثیر میوه عناب در درمان ناباروری و نازایی اشاره کردند؛ اما برای مصرف آن حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
دیابت یک بیماری خیلی پیچیده است و افراد دیابتی علاوه بر مصرف دارو باید رژیم غذایی خاصی را داشته باشند. بیمار دیابتی باید شاخص گلیسمیک بسیاری از محصولات را بداند تا بتواند قند خون خود را کنترل کند.
میوهها برای درمان دیابت مؤثر و مفید هستند اما در بین آنها میوه عناب تأثیرپذیری بیشتری دارد. عناب به خاطر ارزش غذایی بالایی که دارد میتواند جایگزین بسیاری از مواد غذاییهایی باشد که فرد دیابتی نمیتواند آنها را مصرف کند. خواص عناب برای درمان دیابت و بیماری قند خون به اثبات رسیده است.
مطالعات زیادی در این رابطه انجامشده است. دریکی از مطالعات افرادی که بیماری دیابت دچار بودند به مدت ۸ هفته هرروز تعدادی عناب را بهصورت ناشتا میل میکردند و بعد از یک مدتی که میزان قند خون آنها را بررسی کردند، قند خون آنها کاهشیافته بود.
تأثیر عناب برای بیماران دیابتی بهصورت است که اختلالات متابولیکی بدن این افراد که شامل مقاومت بدن آنها در برابر انسولین را درمان میکند. نتایج تحقیقات بر روی افراد مختلف بر این مبانی است که مصرف روزانه ۵ عدد میوه عناب برای کنترل بیماری دیابت و میزان قند خون مؤثر است.
عناب میوهای است که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و مواد مغذی موردنیاز را برای بدن فراهم میکند.
در مورد مصرف عناب در دوران بارداری و شیردهی مطالعات زیادی انجامنشده است. اطلاعات کافی و دقیق در مورد مصرف عناب در دوران بارداری و شیردهی وجود ندارد.
میوه عناب در برنامه غذایی همه افراد وجود ندارد و بیشتر جنبه دارویی و درمانی را دارد. با توجه به خواص و ارزش غذایی عناب بهتر است که زن باردار و شیرده برای حفظ سلامت خود و نوزاد خود در برنامه غذایی روزانه داشته باشد.
میوه عناب ب برای کاهش استرس، اضطراب و آرامش زن باردار خیلی مؤثر است و میتواند خواب راحت و کافی را داشته باشد.
خواص عناب میتواند حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری و نیز دردهای زیر شکمی در این دوران را برطرف کند.
از خواص عناب در دوران بارداری برای از بین بردن ضعف و بیحالی مادر میتوانید بهرهمند شوید.
وجود آنتیاکسیدان و ویتامین آ و ویتامین سی و پتاسیم در عناب برای مادر باردار مفید است.
یکی از خواص میوه عناب تصفیه خون هست و در دوران بارداری استفاده از این میوه باعث سمزدایی و پاکسازی خون میشود.
برای پیشگیری و کنترل فشارخون در این دوران میتوانید از خواص میوه عناب بهره ببرید.
دمنوش عناب و زرشک به دلیل اینکه سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامین c هست در هضم غذا و کاهش فشارخون بسیار مؤثر است. برای تهیه این دمنوش دو فنجان آب را به همراه ۱۶ عدد عناب و ۲ قاشق غذاخوری زرشک مخلوط میکنیم. داخل قوری روی حرارت قرار دهید تا آماده شود. خواص آن عبارتاند از:
نتایج مطالعات انجامشده در مورد میوه عناب و درمان یبوست به شرح زیر هست:
در بدن انسان کبد جزء اندامهای اصلی بدن برای سوختوساز، هضم غذا و دفع مواد غذایی هست. کبد همواره در معرض خطر از طریق عوامل درونی و بیرونی قرار میگیرد.
بیماری کبدی در بین افراد در حال گسترش است. داروهای شیمیایی و غیرطبیعی برای درمان این بیماری مؤثر نیست و عوارض جانبی بسیاری را به همراه دارد. به همین خاطر همواره علم پزشکی به دنبال یک جایگزین طبیعی و واقعی برای درمان بیماری کبد بوده و هستند.
در حال حاضر میوه عناب یک محافظ طبیعی و سالم برای رفع و درمان بیماری کبدی شناختهشده است. عناب به دلیل اینکه سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدانها است، برای پاکسازی و سمزدایی کبد و بهبود عملکرد آن بسیار مؤثر است و علاوه بر آن عناب برای درمان بیماریهای رایج مربوط به کبد مؤثر است.
میوه عناب یکی از میوههای پرخاصیت است که در مناطق خاصی تولید میشود. تفاوت عناب خشک و تازه به نوع عناب اولیه آن بستگی دارد. درجهبندی خاصی در محصولات کشاورزی داریم که میوه عناب هم طبق همان قاعده درجهبندی میشود.
میوه عناب دارای خواص درمانی و دارویی و ارزش غذایی بالایی دارد. میوه عناب در اول به رنگ سبز و گرد بوده و بعد از اینکه میرسد به رنگ قرمز درمیآید. خواص عناب چه بهصورت تازه و چه بهصورت خشک یکسان است.
چای یا دمنوش عناب بیش از چهار هزار سال است که در طب سنتی بهعنوان یک نوشیدنی سالم و پرخاصیت شناختهشده است. برای تهیه دمنوش عناب از میوههای خشک عناب استفاده میشود. رنگ دمنوش قرمز یاقوتی است.
دمنوش عناب سرشار از مواد مغذی و برخی آنتیاکسیدانهای بسیار مفید هست. این دمنوش علاوه بر ویتامین سی و گروه ب میتواند انواع مختلفی از پلی فنولها، پتاسیم، آهن را تأمین کند.
از فواید مهم دمنوش عناب میتوان به درمان و رفع یبوست، تقویت و استحکام استخوانها، افزایش گردش خون و تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. مواد لازم برای تهیه دمنوش عناب عبارتاند از:
یک قوری بزرگ را از آب پرکرده و روی حرارت قرار دهید. عناب، زنجبیل و دارچین را به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب بجوشد و حال شعله را کم میکنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه بهآرامی بجوشد.
درنهایت شعله را خاموش کرده و مدت ۱۵ دقیقه منتظر میمانیم تا دمنوش آماده شود. ترکیب بهدستآمده را از صافی عبور دهید و میل نمایید.
همانطور که توضیح دادیم میوه عناب دارای ارزش غذایی بالایی است و برای سلامتی تمام ارگانهای بدن مفید هست.
با توجه به اینکه هیچ ماده غذایی بدون عارضه وجود ندارد و ممکن است مصرف برخی از این مواد غذایی مفید هم برای برخی افراد مضر باشد. میوه عناب هم از این مقوله جدا نیست.
یکی از عوارض عناب میتوان به بالا بودن مقدار ویتامین کا اشاره کرد.
در افرادی که غلظت خون بالایی دارند و یا مشکلات انعقاد خوندارند توصیه میشود از مصرف میوه عناب پرهیز کنند. علاوه بر این مصرف مقدار زیاد عناب باعث کم شدن غریزه جنسی میشود.
مصرف عناب در افرادی که مزاج آنها سرد است باعث بروز نفخ میشود. اینگونه افراد بهتر است عناب را به همراه مویز مصرف کنند.
منبع: nolino.ir