بین الملل تابناک: اعلام قطع روابط با ایران از سوی آلبانی و اخراج دیپلمات ها، ادعای آمریکا مبنی بر حمله سایبری ایران به آلبانی، گزارش جدید آژانس علیه برنامه هسته ای ایران، نامه سرگشاده ژنرال ها و وزرای دفاع سابق آمریکا درباره ترامپ و دیدار رؤسای سازمانهای اطلاعاتی ترکیه و سوریه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بینالمللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعلام قطع روابط با ایران از سوی آلبانی و اخراج دیپلمات ها
دولت آلبانی که میزبان گروهک تروریستی منافقین است اعلام کرد روابط دیپلماتیکش را با ایران قطع کرده و از دیپلماتهای ایران خواسته این کشور را ترک کنند.
به گزارش رویترز، «ادی راما» نخستوزیر آلبانی روز چهارشنبه با ادعای اینکه ایران اخیراً حملات سایبری به این کشور انجام داده، اعلام کرد آلبانی روابط دیپلماتیکش با ایران را قطع میکند.
نخستوزیر آلبانی که کشورش سالهاست میزبان تروریستهای منافقین است همچنین مدعی شد به همه دیپلماتها و کارکنان سفارت ایران در این کشور اعلام شده که ظرف ۲۴ ساعت خاک آلبانی را ترک کنند.
ادعای آمریکا مبنی بر حمله سایبری ایران به آلبانی
کاخ سفید روز چهارشنبه در اتهامی بی پایه و اساس مدعی شد که آمریکا، ایران را مسئول حمله سایبری ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیر) و عملیات هکری متعاقب آن به آلبانی می داند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کاخ سفید ادعا کرد که تهران را بابت اقدامات علیه متحد خود در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مسئول می داند.
در همین حال، آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده اینگونه نتیجه گیری کرده که ایران مسئول این حمله است.
وی افزود: طی هفته ها، دولت ایالات متحده در کنار شرکای بخش خصوصی برای حمایت از تلاش های آلبانی در جهت کاهش، بازیابی و بررسی حمله سایبری ۱۵ ژوئیه که داده های دولتی را از بین برد و خدمات دولت به مردم را مختل کرد، همکاری داشته است.
وی در ادامه این اتهام را مطرح کرد: ما دریافته ایم که دولت ایران این حمله سایبری بی ملاحظه و غیرمسئولانه را انجام داده و مسئول عملیات هکری و افشاگری بعد از آن است.
وی افزود: آمریکا قویا این حمله سایبری را محکوم می کند و همچون تیرانا خواستار پاسخگویی ایران برای این اتفاق سایبری بی سابقه است.
گزارش جدید آژانس علیه برنامه هسته ای ایران
آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه با انتشار دو گزارش که در اختیار اعضای شورای حکام قرار گرفت ادعاها درباره مسائل پادمانی را تکرار کرد و مدعی شد که میزان ذخائر اورانیوم غنیشده ایران در حال حاضر ۱۹ برابر سقف تعیینشده در برجام است.
«رافائل گروسی» در گزارشی که فرازهایی از آن به رسانههای خارجی درز کرده، اعلام کرده است که ذخایر اورانیوم ایران در تاریخ ۳۰ مرداد با افزایش ۱۳۱.۶ کیلوگرم به ۳ هزار و ۹۴۰ کیلوگرم رسیده است.
ایران بر اساس این گزارش ۳۶۲۱.۳ کیلوگرم اورانیوم در قالب گاز هگزافلوراید تولید کرده که شامل ۲۵۱۹.۹ کیلوگرم با غنای ۲ درصد، ۷۱۳.۹ کیلوگرم با غنای ۵ درصد، ۳۳۱.۹ کیلوگرم با غنای ۲۰ درصد و ۵۵.۶ کیوگرم با غنای ۶۰ درصد است.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی ادعا کرد: ایران اگر بخواهد میتواند ۲۵ کیلوگرم اورانیوم با خلوص ۲۵ درصد تولید کند. بر اساس ادعای این مقام اروپایی تقریبا ۳ الی ۴ هفته برای تولید مواد کافی بمب اتمی از سوی ایران طول میکشد.
نامه سرگشاده ژنرال ها و وزرای دفاع سابق آمریکا درباره ترامپ
گروهی از ژنرالها و وزیرهای دفاع سابق آمریکا در نامهای سرگشاده نسبت به بروز "چالشهای استثنائی" میان ارتش و عامه مردم آمریکا بعد از تلاش دونالد ترامپ برای باقی ماندن در قدرت پس از انتخابات ۲۰۲۰ هشدار دادند.
به گزارش پایگاه هافینگتون پست، هشت تن از وزیران دفاع و پنج تن از روسای ستاد مشترک ارتش آمریکا در دولتهای اسبق این کشور در نامه سرگشادهای که روز سهشنبه منتشر شد، گفتند که نگرانند جایگاه ارتش آمریکا بعد از همهگیری کووید-۱۹ و تلاشهای بیسابقه ترامپ برای به چالش کشیدن نتایج رقابت انتخاباتی که به جو بایدن باخت، بدتر شود.
این گروه در این نامه نوشت: "ما در یک محیط فوق العاده چالش برانگیز نظامی-غیر نظامی هستیم. بسیاری از عواملی که روابط غیرنظامی-نظامی را شکل می دهند، در سالهای اخیر تحت فشار شدید قرار گرفته اند."
امضاکننده های این نامه هر چند مستقیما از ترامپ نام نبردند، اما در میان آنها نام دو رئیس سابق پنتاگون در دولت ترامپ، جیمز ماتیس و مارک اسپر به چشم میخورد. این گروه در این نامه همچنین به عمق چند قطبی شدن مداوم فضای سیاسی در آمریکا اشاره کرد؛ چند قطبی شدنی "که در تجربه اولین اختلال و تردید آفرینی برای انتقال مسالمت آمیز قدرت سیاسی در یک انتخابات در بیش از یک قرن گذشته به اوج خود رسید."
در این نامه تاکید شد: "افسران ارتش سوگند یاد می کنند تا از قانون اساسی حمایت و دفاع کنند، نه اینکه سوگند وفاداری به یک فرد یا یک اداره خورده باشند. همه شهروندان، چه سوگند بخورند یا نخورند، به همین ترتیب موظفند از قانون اساسی به عنوان بالاترین وظیفه خود حمایت و دفاع کنند."
ترامپ ، که در حال بررسی یک دور دیگر نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است مرتبا سعی کرد از ارتش برای اهداف خود استفاده کند و در همین راستا دست به اعزام سربازان ارتش به مرز جنوبی با مکزیک و استفاده از نظامیان برای مقابله با تظاهرات در حمایت از عدالت نژادی زد. چنین تلاشهایی باعث ایجاد تنش بین او و ژنرال های ارشد دولتش یعنی ماتیس و اسپر شد.
امضاکنندگان نامه مذکور گفتند که ممکن است اوضاع قبل از بهبود یافتن، بدتر شود اما این گروه افزود که تأمل در گذشته مهم است.
در این نامه آمده است: "با نگاهی به آینده، همه این عوامل میتوانند قبل از بهتر شدن بدتر شوند. در چنین محیطی، بررسی اساسی اصول و بهترین شیوه های اجرا شده توسط متخصصان غیرنظامی و نظامی برای سالم نگه داشتن روابط غیرنظامی و نظامی آمریکا در گذشته مفید است و اگر هوشیار و دقیق باشند می توانند این کار را ادامه دهند."
دیدار رؤسای سازمانهای اطلاعاتی ترکیه و سوریه
وبگاه فرانسوی «اینتلیجنس آنلاین» متخصص در امور اطلاعاتی، روز (چهارشنبه)، مدعی شد که «علی مملوک» رئیس سازمان اطلاعات سوریه با «هاکان فیدان» همتای ترکیهای خود دیدار کرده است.
این وبگاه فرانسوی بدون اشاره به اینکه این دیدار در کجا برگزار شده است ادعا کرد که روسیه میانجی دو طرف برای برگزاری این دیدار بوده است.
اینتلیجنس آنلاین همچنین مدعی شد که نتایج این نشست «قانعکننده» نبوده است؛ اما به دو طرف این اجازه را داده است که خواستهها و شروط خود را اعلام کنند.
این ادعا در حالی مطرح شده است که «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه پیشتر اعلام کرد سازمانهای اطلاعاتی ترکیه و سوریه با یکدیگر در ارتباط هستند.
وزیر امور خارجه ترکیه در نشست جنبش غیرمتعهدها نیز گفت دیدار کوتاهی با «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه داشته است.
خبرگزاری «آناتولی» به نقل از چاووش اوغلو نوشته بود: «ما باید به نوعی، بین معارضان و نظام سوریه مصالحه برقرار کنیم. در غیر این صورت، صلح دائمی [در این کشور] وجود نخواهد داشت.»
وی همچنین گفته بود باید دولت قدرتمندی وجود داشته باشد که از تجزیه سوریه جلوگیری کند و ارادهای که بتواند کنترل همه اراضی را به دست گیرد و این مسئله، جز از طریق اتحاد میسر نیست.
این اظهارات با مخالفت شدید معارضان در سوریه همراه شد تا جایی که گروههای معارض مستقر در شمال سوریه پرچم ترکیه را به آتش کشیدند و در شهرهای شمالی سوریه دست به تظاهرات علیه ترکیه زدند.
گروه تروریستی «هیئة تحریر الشام» (جبهه النصره سابق) نیز در بیانیهای به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ترکیه واکنش نشان داده بود و این سخنان را بهشدت محکوم کرده بود.
این گروه تروریستی در بخشی از بیانیه خود، اظهارات چاووش اوغلو را «درخور اصول سیاستهای ترکیه» ندانسته بود و بر لزوم مخالفت با دولت دمشق تأکید کرده بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.