بین الملل تابناک: نامه اعتراضی ایران به دبیرکل سازمان ملل، دیدار وزرای خارجه آمریکا و تروئیکای اروپایی درباره ایران، کشته شدن ۲۰ سرکرده جبهه النصره در ادلب سوریه، اعلام سه روز عزای عمومی در لبنان در پی مرگ ملکه انگلیس و واکنش آمریکا به قانون هستهای شدن کره شمالی، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
نامه اعتراضی ایران به دبیرکل سازمان ملل
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم حمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحددر نیویورک در نامهای به دبیرکل این سازمان اتهامات اخیر دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران را بی اساس خواند و تاکید کرد: کشورم به دروغ متهم به حمله سایبری شده است.
نماینده دائم کشورمان در این نامه ـ که رونوشت آن به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال شده ـ افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه انتساب حمله سایبری ادعایی به زیرساختهای آلبانی را قاطعانه رد و محکوم میکند. در نتیجه، اتهاماتی که به ایران وارد شده است، کاملاً بی اساس بوده و رد میشود.
ایروانی همچنین تصریح کرد: این گونه ادعاهای ساختگی و کذب تنها با جعل و فرضیات و با اهداف سیاسی مطرح شده است. علاوه بر این، با توجه به ماهیت و ویژگیهای فنی فضای سایبری، ایران نسبت به امکان طراحی و اجرای طیف وسیعی از سناریوهای حمله سایبری توسط شواهد جعلی و ساختگی برای انتساب این حملات به دولتها هشدار میدهد.
در نامه نماینده دائم ایران اشاره شده که جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر موضع پایدار خود تاکید میکند که فضای سایبری و فناوریهای مرتبط با آن باید صرفاً برای اهداف صلح آمیز استفاده شود و دولت ها باید با همکاری، مسئولانه و با رعایت کامل حقوق بینالملل قابل اعمال اقدام کنند. ایران این رویکرد را در فضای سایبری بینالملل حفظ میکند که مبتنی بر رفتار هنجاری و مسئولانه دولت در زمان صلح است.
سفیر کشورمان در این نامه اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از دیرباز هدف اصلی و قربانی اصلی حملات سایبری زیرساختی بوده که در ارائه خدمات عمومی و دولتی اختلال ایجاد کرده است. حملات استاکس نت و دوکو به تاسیسات صلح آمیز هسته ای ایران و همچنین حملات اخیر به زیرساختهای صنعتی مانند صنایع فولاد و پتروشیمی، نمونههایی از این حملات سایبری هستند. همچنین رژیم صهیونیستی بارها به دخالت خود در این حملات جنایتکارانه ـ که از حمایت بی دریغ آمریکا برخوردار شده ـ اعتراف کرده است.
سفیر و نماینده دائم ایران در این نامه به امکان طراحی عملیات و حملات سایبری و فعالیتهای خرابکارانه گروهک تروریستی منافقین با هدف انتساب این اقدامات خرابکارانه به ایران اشاره کرده و گفته که این سازمان تروریستی مورد حمایت رژیم اسرائیل، قادر به برنامه ریزی و اجرای حملات سایبری به زیرساختهای دیگر کشورها از داخل خاک آلبانی است و تاکنون نیز این گروهک تروریستی چندین حمله سایبری تروریستی علیه زیرساختهای ایران با کمک و حمایت برخی از کشورها انجام داده است.
نماینده دائم ایران همچنین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیر موجهی که تحت پوشش ادعاهای بی اساس انجام میشود، حق ذاتی خود را برای پاسخگویی، مطابق حقوق بینالملل و منشور ملل متحد، به هرگونه تهدید، حمله یا اقدام غیرقانونی که منافع، زیرساختهای حیاتی و غیرنظامی آن هدف قرار دهد، به تناسب و هر زمان که لازم بداند، محفوظ میدارد.
سفیر و نماینده دائم ایران در پایان این نامه تعرض پلیس آلبانی به اماکن دیپلماتیک ایران را نقض آشکار تعهدات بینالمللی آلبانی دانسته و تاکید کرده که پلیس آلبانی با توسل به زور و بدون رضایت ایران وارد نمایندگیهای دیپلماتیک ایران در تیرانا شدند. چنین تجاوزی نقض آشکار حقوق بینالملل، به ویژه اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و همچنین تعهدات کشورها بر اساس کنوانسیون ۱۹۶۱ وین در مورد روابط دیپلماتیک و کنوانسیون ۱۹۶۳ وین در رابطه با روابط کنسولی است، که همه کشورها ملزم به رعایت آنها بوده و متعهدند تا اقدامات مقتضی برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک و کنسولی در برابر هرگونه تعرض یا آسیب و جلوگیری از هرگونه خسارات به این اماکن انجام دهند.
دیدار وزرای خارجه آمریکا و تروئیکای اروپایی درباره ایران
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، شامگاه جمعه با «کاترین کولونا» همتای فرانسوی، «آنالنا بائربوک» همتای آلمان و «جیمز کلِوِرلی» همتای انگلیسی خود دیدار کرد.
طی این دیدار که در مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل انجام شد، بلینکن درباره سفر از پیش اعلامنشده اخیر خود به کییف و گفتوگوهایش با «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گزارشی ارائه کرد.
وزارت خارجه آمریکا طی بیانیهای درباره این دیدار نوشت: «درباره اطلاعیه ما مبنی بر بیش از ۲.۸ میلیارد دلار کمک نظامی جدید آمریکا به اوکراین و همسایگانش صحبت شد. شرکتکنندگان، بر اهمیت ارائه کمک نظامی و انسانی بیشتر به اوکراین تاکید کردند.»
در این بیانیه آمده است: «وزرای خارجه چهار کشور، تعهد محکم خود به حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین، و همچنین اجرای قانون و عدالت برای قربانیان تهاجم ویرانگر روسیه، مجدداً تایید کردند؛ بنابراین، بلینکن، بائربوک، کولونا و کلورلی همچنین درباره «چالشهای ایران» و «تعهد آنها برای همکاری جهت رفع آن» صحبت کردند.
کشته شدن ۲۰ سرکرده جبهه النصره در ادلب سوریه
نائب رئیس مرکز هماهنگی نظامی روسیه در حمیمیم سوریه گفت: در عملیات روز هشتم ماه جاری میلادی (۱۷ شهریور) به پادگان تروریستها در استان ادلب، ۲۰ تن از سرکردههای گروه تروریستی جبهه النصره کشته شدند.
وی افزود: در این حمله هوایی، «سراج الدین مختاروف» ملقب به «بو صلوح» سرکرده گردان «التوحید و الجهاد» جبهه النصره به همراه شمار دیگری از سرکردههای این گروه تروریستی کشته شدند.
وزارت دفاع روسیه پنجشنبه شب اعلام کرد که پادگان تروریستهای جبهه النصره را در استان ادلب در یک حمله هوایی هدف قرار داده و کامل نابود کرده است که بر اثر آن ۱۲۰ تروریست کشته شدند.
دهم شهریورماه نیز جنگندههای روسیه مواضع تروریستها در ادلب سوریه را هدف قرار دادند.
اعلام سه روز عزای عمومی در لبنان در پی مرگ ملکه انگلیس
نخست وزیر مکلف لبنان به مناسبت درگذشت ملکه انگلیس، سه روز عزای عمومی در لبنان اعلام کرد!
به گزارش سایت النشره، نجیب میقاتی، نخست وزیر مکلف لبنان به مناسبت درگذشت ملکه الیزابت سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
ملکه انگلیس پنجشنبه در ٩٦ سالگی درگذشت. بلافاصله پس از درگذشت ملکه، پسرش چارلز پادشاه بریتانیا اعلام شد.
واکنش آمریکا به قانون هستهای شدن کره شمالی
کاخ سفید روز جمعه پس از تصویب قانون هستهای شدن رسمی کره شمالی توسط رهبر این کشور اعلام کرد، آمریکا به دنبال ازسرگیری مذاکرات دیپلماتیک با کره شمالی است.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، «کارین ژان-پییر»، سخنگوی کاخ سفید در گفتوگو با خبرنگاران گفت، کره شمالی همچنان به پیشقدم شدنهای مداوم ما پاسخ نداده است.
ژان-پییر اظهار داشت: «ما به جستجوی دیپلماسی ادامه میدهیم و آمادهایم بدون پیششرط نشست داشته باشیم.»
او با اشاره به کره شمالی گفت: «آمریکا همچنان بر ادامه هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای ما برای رسیدگی به تهدیدات ایجاد شده از جانب جمهوری دموکراتیک خلق کره و پیشبرد هدف مشترک ما برای خلع سلاح کامل هستهای شبه جزیره کره متمرکز است. در این تغییری ایجاد نشده است.»
کره شمالی پیش از این اظهارنظرها اعلام کرده بود، با تصویب یک قانون جدید، ارتشش را ملزم به دست زدن به حمله هستهای پیشگیرانه در صورت تلاش یک کشور برای سرنگون کردن کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی کرده است.
این قانون کره شمالی را کشوری مسلح به تسلیحات هستهای اعلام و تاکید کرده، پیونگ یانگ هرگز از این تسلیحات ـ که به گفته کیم جونگ اون برای مقابله با آمریکا ضروری هستند ـ دست نخواهد کشید.