چه کشورهایی از اسرائیل سلاح می‌خرند

وزارت جنگ اسرائیل اعلام کرد که صادرات سلاح این رژیم به کشورهای دیگر طی دو سال گذشته افزایش چشم‌گیری داشته به طوری که در سال ۲۰۲۱ حجم صادرات سلاح به ۱۱.۳ میلیارد دلار رسید.
کد خبر: ۱۱۳۹۷۳۳
|
۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۱ 10 September 2022
|
13237 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از دیفنس عربیا ؛ «بنی گانتز» وزیر جنگ اسرائیل در این خصوص گفت که پیش‌بینی می‌شود در سال جاری حجم صادرات به نسبت سال گذشته بیشتر باشد، زیرا جنگ میان روسیه و اوکراین مشتریان سلاح بسیاری از اروپا با خود به همراه داشت.

«تال اشنایدر» کارشناس مسائل نظامی در اسرائیل نیز در این رابطه گفت که مقصد بسیای از این سلاح‌ها نامعلوم است و سری بودن بسیاری از اطلاعات احتمال وجود فساد و رشوه یا میانجیگری‌های مشکوک را افزایش می‌دهد.

وی افزود که علی‌رغم نبود روابط دیپلماتیک میان «اندونزی» و اسرائیل، این کشور از جمله کشورهایی است که در صدر لیست صادرات سلاح از اسرائیل قرار دارد و سلاح‌ها از طریق خط تولید شرکت «البیت» در کشورهای برزیل، اتریش و چک صادر می‌شود و گفتنی است که اندونزی از شرکت «سلیبریتی» اسرائیل، نرم‌افزارهای جاسوسی تلفن‌همراه خریداری کرده است.

«جمهوری آذربایجان» از دیگر کشورهای است که در صدر لیست خریداران سلاح از اسرائیل قرار دارد که از این سلاح‌ها در جنگ قره‌باغ علیه ارتش ارمنستان استفاده کرد، «مدد قلی‌اف» وزیر صنایع دفاعی جمهوری آذربایجان در همین رابطه گفت: «(جمهوری)آذربایجان به همکاری با شرکت‌های ترکیه‌ای و اسرائیلی ادامه خواهد داد.»

«الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان پیش از این اعلام کرده بود که پهپادهایی موسوم به «مهاجم آسمان» (Sky Striker) و هاروپ که هم برای شناسایی و هم نبرد کاربرد دارند را از تل‌آویو خریداری کرده و این موضوع دیگر بر کسی پوشیده نیست.

گفته می‌شود که «ویتنام» نیز با اسرائیل قرارداد ساخت هواپیماهای بدون سرنشین به ارزش ۱۶۰ میلیون دلار و سامانه‌های دفاع موشکی باراک به ارزش نیم میلیارد دلار امضاء کرده است. «مجارستان» نیز یک سیستم راداری چند منظوره برای ره‌گیری هواپیما، بالگرد و موشک در ارتفاع پایین از اسرائیل خریداری کرده است. همچنین «زامبیا» ۱۰ وسیله نقلیه زرهی سبک و ۶ سامانه توپخانه خریداری کرده و «ترکمنستان» نیز برای خرید چهار خودروی آفرود کارکال و ۱۰ پهپاد قراردادی با اسرائیلی‌ها انعقاد کرده است. «جمهوری چک» نیز یک مدل رادار چندمنظوره به ارزش ۱۲۵ میلیون دلار و موشک‌های زمین به هوای هدایت شونده به ارزش ۶۲۷ میلیون دلار از شرکت‌های تولید سلاح اسرائیل خریداری کرده است.

طبق این گزارش؛ «لتونی» موشک‌های موسوم به «اسپایک» به ارزش ۱۰۸ میلیون یورو را از تل‌آویو خریده است. رادارهای آتش نشانی، سیستم‌های ناوبری، ۱۰۰ دستگاه لیزر. بمب‌های هدایت شونده، هواپیماهای بدون سرنشین و سیستم‌های توپخانه از جمله خریدهای تسلیحاتی «تایلند» از اسرائیل است.

«هند» نیز از مشتریان بزرگ تسلیحاتی صنایع نظامی اسرائیل به شمار می‌رود که با این رژیم پروژه مشترکی برای توسعه پدافند هوایی باراک ۸ و بمب‌های معمولی و هوشمند به ارزش دو میلیارد دلار را هدایت می‌کنند.

در این گزارش آمده که؛ «فیلیپین» تسلیحات نظامی از جمله هشت قایق گشتی کلاس «شیلداگ»، ۱۲ سامانه توپخانه‌ای ۴۷ میلیون دلاری، ۱۵ نفربر زرهی، ۳۲ تانک سبک به ارزش ۱۷۲ میلیون دلار، موشک‌های اسپایک و ده‌ها هزار تفنگ و مسلسل را از اسرائیل خریداری کرده است.

«برزیل» خریدار رادارها و موشک‌های اسپایک و سامانه‌های جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی که بر روی هواپیما نصب می‌شود، از اسرائیل بوده است.

این در حالی است که «آلمان» چند هزار موشک ضد تانک اسپایک به ارزش ۲۴۶ میلیون یورو و دو پهپاد از این رژیم خرید کرده و سامانه پدافند هوایی Arrow ۳ به قیمت دو میلیارد یورو نیز از خریدهای تسلیحاتی این کشور از اسرائیل است.

گفتنی است که اسرائیل به «لهستان» موشک‌های ضدتانک باراک به ارزش ۱۵۲ میلیون دلار، به «اسولکی» یک رادار چند منظوره به قیمت ۱۴۸ میلیون یورو، به «ایالات متحده آمریکا» موشک‌های اسپایک از نوع «تموز» دوربرد که بر روی بالگردهای تهاجمی نصب می‌شود و سامانه گنبدآهنین به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار، به دولت «کانادا» سامانه‌های راداری و به دولت «ساحل عاج» نیز قایق‌های گشت ساحلی، فروخته است.

در ادامه این گزارش این چنین آمده که؛ «دانمارک» انواع خمپاره، نفربر زرهی و موشک‌های ضد تانک اسپایک از کارخانه‌های تولید سلاح اسرائیل دریافت کرده و «استونی» موشک‌های ضد تانک اسپایک و موشک‌های ضد کشتی گابریل و همچنین فنلاند موشک‌ها و رادارهای گابریل را به قیمت ۱۶۲ میلیون یورو از اسرائیل خریده است.

«یونان» نیز دو پهپاد و یک سامانه موشکی ضد ناو برای دفاع ساحلی خود خریداری کرده در حالی که «ایتالیا» موشک‌ها و پرتابگرهای اسپایک و همچنین «مقدونیه شمالی» چندین نوع خمپاره از اسرائیل خریده است.

در پایان این گزارش آمده که «رومانی» یک پهپاد، «سنگاپور» سامانه سامسون، «کره جنوبی» رادار، «سوئیس» شش پهپاد به ارزش ۲۸۰ میلیون دلار و «انگلیس» سامانه‌های ناوبری پیشرفته برای شناسایی اهداف و هدایت تسلیحات از اسرائیل خریداری کرده‌اند و مغرب، بحرین و امارات به عنوان جدیدترین مشتریان سلاح از شرکت‌های اسرائیلی به شمار می‌روند.

 

شفقنا

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟