بین الملل تابناک: دیدار مهم روسای دستگاههای اطلاعاتی ترکیه و سوریه در دمشق، برگزاری رزمایش نظامی اسرائیل با حضور مقامات آمریکایی و عربی، ابراز تمایل اردوغان برای دیدار با بشار اسد، برگزاری مراسم ملکه انگلیس در بزرگترین مسجد لندن و استقبال چین از پیوستن ایران به سازمان شانگهای، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
دیدار مهم روسای دستگاه های اطلاعاتی ترکیه و سوریه در دمشق
به دنبال تغییر لحن رئیس جمهوری ترکیه در قبال سوریه و ابراز تمایل برای ازسرگیری روابط با دمشق، منابع خبری از دیدار و گفتوگوی رؤسای دستگاههای اطلاعات ترکیه و سوریه خبر دادند.
رویترز به نقل از چند منبع آگاه اعلام کرد: علی مملوک، رئیس دستگاه امنیت ملی سوریه و حقان فیدان، رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه طی هفتههای گذشته، چند دیدار در دمشق انجام دادهاند.
رویترز به نقل از یک منبع نزدیک به دمشق گزارش داد: این دیدارها از جمله سفر دو روزه فیدان به دمشق در اواخر اوت، با هدف فراهم کردن زمینههای برگزاری نشست میان مقامات ترکیه و سوریه در بالاترین سطح بود.
این منبع همچنین گفت: تماسهای ترکیه و سوریه، شاهد پیشرفت خوبی بوده است.
رویترز به نقل از یک منبع آگاه دیگر اعلام کرد: روابط ترکیه و سوریه درحال بهتر شدن و رسیدن به مرحله ایجاد زمینههای تفاهم و توافق است.
یک مقام ترکیهای بلندپایه ترکیهای نیز که به دلیل حساسیت موضوع، حاضر به افشای نامش نشده است، در این باره به رویترز گفت: فیدان و مملوک در جریان این دیدارها، امکان انجام دیدار میان وزرای خارجه دو کشور را بررسی کردهاند.
برگزاری رزمایش نظامی اسرائیل با حضور مقامات آمریکایی و عربی
منابع خبری اعلام کردند که ارتش رژیم صهیونیستی مانور نظامی را با حضور مقامات نظامی بلندپایه عربی و آمریکایی برگزار کرد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه القدس العربی، ارتش رژیم صهیونیستی پنجشنبه مانور نظامی برگزار کرد.
طبق این گزارش، در این مانور حمله به اهداف هوایی و زمینی با استفاده از تسلیحات مختلف و در رأس آنها تانک، بالگرد و پهپاد شبیه سازی شد.
القدس العربی در این باره گزارش داد، این مانور چند ساعته، در پایگاه "تسلیم" در "النقب" برگزار شد.
طبق این گزارش، فاروق بلخیر، بازرس کل نیروهای مسلح مراکز نیز در این مانور حضور داشت. وی سه شنبه برای نخستین بار وارد تلآویو شده بود.
مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و مایکل کوریلا، فرمانده عملیات مرکزی ارتش این کشور نیز این مانور نظامی را از نزدیک دیدند.
ابراز تمایل اردوغان برای دیدار با بشار اسد
روزنامه حریت ترکیه نوشت: «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در نشستی با اعضای حزب عدالت و توسعه، در روز دوشنبه، برای دیدار با بشار اسد ابراز تمایل کرده بود.
این روزنامه نوشت که اردوغان در این نشست که به دور از چشم رسانهها بود، گفته است: «اگر بشار اسد در نشست شانگهای در ازبکستان حضور یابد، تمایل دارم با او دیدار کنم. متأسفانه او نمیتواند به ازبکستان بیاید تا با او دیدار کنم و حرفهایم را شخصا به او بگویم.»
پیش از این برخی منابع نوشته بودند، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه از اردوغان و بشار اسد خواسته بود تا در نشست شانگهای حضور یابند.
برگزاری مراسم ملکه انگلیس در بزرگترین مسجد لندن
مراسم ویژه یادبود ملکه الیزابت دوم در مسجد بیتالفتوح لندن برگزار شد. شرکتکنندگان در این مراسم، از او به خاطر کارهایی که برای گروههای اقلیت انجام داده و آزادی مذاهب، سپاسگزاری کردند.
به گزارش یورونیوز، رفیق حیات، رئیس انجمن مسلمانان احمدیه میگوید: «من خوش اقبال بودم که او را سه بار در کاخ ملاقات کردم. او انسانی گرم، بخشنده و مهربان بود. هر بار او را میدیدید، بلافاصله به شما آرامش میداد و راجع به هر مسالهای حرفی برای گفتن داشت. میدانید، امروز روز غمگینی برای ماست.»
او راجع به انتظاراتش از پادشاه چارلز سوم میگوید: «اگر رهبر کشوری بتواند تصویر واقعی از هر عقیدهای ارائه کند، قادر به ایجاد تغییر بزرگی خواهد بود. به نظر من پادشاه چارلز سوم میتواند در این مورد تغییر بسزایی ایجاد کند، زیرا آموزههای اسلام را درک کرده و ستوده است. فکر میکنم با حضور او، برخی از تعصباتی که مردم راجع به اسلام دارند، رفع خواهد شد.»
سروره کوماراجه، رهبر انجمن تامیل میگوید: «من به ملکهمان به خاطر کارهایی که برای گروههای اقلیت قومی و به ویژه مذاهب انجام داده است افتخار میکنم، زیرا او بسیار مذهبی بود.»
استقبال چین از پیوستن ایران به سازمان شانگهای
منابع رسانهای از دیدار روسای جمهوری ایران و چین در حاشیه برگزاری نشست «سازمان همکاری شانگهای» در شهر «سرقند» در ازبکستان خبر دادند.
به نوشته روزنامه «پیپل دیلی» «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین صبح جمعه در دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران گفت: «چین عضویت کامل آتی ایران در سازمان همکاری شانگهای را تبریک میگوید و مایل است هماهنگی و همکاری را در چارچوب سازمان همکاری شانگهای تقویت کند.»
شی جین پینگ همچنین تاکید کرد، پکن از ایران در حفظ از حاکمیت ملی خود حمایت میکند و مایل است با ایران در حفظ اصل عدم مداخله در امور داخلی و حفظ منافع مشترک کشورهای در حال توسعه همکاری کند.
عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای در نشست سران در دوشنبه پایتخت تاجیکستان مورد پذیرش اعضای این سازمان قرار گرفت. آیتالله رئیسی امروز در رأس هیأتی برای شرکت در نشست سران سازمان در شهر سمرقند ازبکستان و همچنین انجام سفری دوجانبه به ازبکستان به این شهر سفر کرد.
سازمان همکاری شانگهای، سازمانی بین دولتی است که در سال ۲۰۰۱ با هدف همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شد. مغولستان در سال ۲۰۰۴ و یک سال بعد ایران، پاکستان، هند و افغانستان در سال ۲۰۰۵ و پس از آن نیز بلاروس به عنوان عضو ناظر به این سازمان پیوستند. هند و پاکستان از تابستان ۲۰۱۶ عضو دائم این سازمان شدند و در حال حاضر ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان را تشکیل میدهند.
این سازمان دارای هشت عضو دائم شامل هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان است. کشورهای افغانستان، بلاروس و مغولستان نیز به عنوان عضو ناظر و شش کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا هم جزو شرکای گفتوگوی سازمان فوق هستند.