آرین منش: احزاب می‌توانند ضربه‌گیر نظام باشند

یک نماینده سابق مجلس با تاکید بر اینکه احزاب می‌توانند ضربه‌گیر نظام باشند، گفت: اگر برای شکل‌گیری یک تجمع و راهپیمایی قانونی، احزاب شناسنامه‌دار فراخوان تجمع بدهند، قاعدتا مسئولیت آن را هم به عهده می‌گیرند و کار را مدیریت می‌کنند.
کد خبر: ۱۱۴۲۳۳۱
|
۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۴ 26 September 2022
|
5185 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه در هنگام شکل‌گیری اعتراضات مردمی در سطح کشور، احزاب چه وظایفی دارند، اظهار کرد: اصل ۲۶ قانون اساسی وجود احزاب را به شرط اینکه اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند، مشروع و مجاز می‌داند و افراد آزادانه می‌توانند در این تشکل‌ها عضو شوند؛ بنابراین احزاب در قانون اساسی کشور ما جایگاه مناسبی دارند.

وی افزود: به علاوه در اصل ۲۷ قانون اساسی نیز تشکیل تجمعات و راهپیمایی‌ها، بدون حمل سلاح و به شرط اینکه مخل مبانی اسلام نباشد، آزاد اعلام شده است. اما متاسفانه ما زمینه‌های اجرای این‌ گونه اجتماعات مشروع را در کشور فراهم نکردیم، در حالی که احزاب سیاسی می‌توانند متولی برگزاری اجتماعات و راهپیمایی‌های مشروع باشند و اعتراضات قانونی را مدیریت کنند.

این فعال سیاسی تصریح کرد: ما باید بپذیریم که اگر اعتراضات مدیریت نشوند، به اغتشاشات تبدیل خواهند شد. لذا باید بستر را برای اعتراضات مشروع مردم فراهم‌ کنیم. برگزاری راهپیمایی‌ها در قالب احزاب، بهترین راه برگزاری تجمعات در چارچوب موازین نظام جمهوری اسلامی است.

آرین‌منش با تاکید بر اینکه احزاب می‌توانند ضربه‌گیر نظام باشند و از تبدیل اعتراضات به اغتشاشات جلوگیری کنند، عنوان کرد: اما چون ما عملا در کشورمان برای احزاب جایگاهی قائل نشدیم و نقشی برای آنان در نظر نگرفتیم و پس از تعطیلی حزب جمهوری اسلامی در سال‌های نخست انقلاب دیگر احزاب جایگاه قابل توجهی در کشور نداشتند، هر از گاهی شاهد این‌ می‌شویم که اعتراضات معمولی و مشروع تبدیل به اغتشاش می‌شود و به سمتی می‌رود که مخالفان نظام از آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: در اتفاقات اخیر هم دقیقا همین معضل عدم میدان دادن به احزاب خود را نشان داد و یک اعتراض معمولی مردم که می‌توانست توسط احزاب سیاسی مدیریت شود، به دلیل ضعف احزاب، تبدیل به اغتشاش شد، در حالیکه اگر برای شکل‌گیری یک تجمع و راهپیمایی قانونی، احزاب شناسنامه‌دار فراخوان تجمع بدهند، قاعدتا مسئولیت آن را هم به عهده می‌گیرند و کار را مدیریت می‌کنند.

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: به طور کلی مشکلات اجتماعی و اقتصادی زمینه‌های نارضایتی مردم را فراهم کرده است و ما باید فضای گفت‌وگوی آزاد را فراهم کنیم، به احزاب نقش بیشتری دهیم، مشکلات را بررسی کنیم و صورت مسئله را پاک نکنیم. ما نباید تمام اتفاقات اخیر را به حساب ضدانقلاب و آشوبگران بگذاریم، بلکه باید ریشه بخشی از این اتفاقات را در داخل کشور جست‌وجو کنیم.

آرین‌منش تاکید کرد: در فضای گفت‌وگوی آزاد می‌توان مشکلات را بیان و بررسی کرد. ما نباید مشکلات اجتماعی که به راحتی قابل حل اند را به مسائل سیاسی و امنیتی تبدیل کنیم. باید گفتمان ملی را جایگزین مسائل جناحی کنیم و به مطالبات به حق مرد پاسخ دهیم. گفت‌وگوی صادقانه با مردم و در میان گذاشتن مشکلات با آنان، می‌تواند در حل معضلات راهگشا باشد، چراکه انقلاب اسلامی بر پایه‌ مشارکت و همدلی مردم بنا شد و باید از هر عاملی که باعث ایجاد شکاف در جامعه شود، پرهیز کرد.

وی عنوان کرد: طبق تجربیاتی که در سایر کشورها هم به دست آمده است، اگر احزاب زمام امور را در دست گیرند و مشکلی ایجاد شود، طرف حساب مردم همان احزاب اند نه حاکمیت و اگر نیاز به شکل‌گیری تغییرات باشد، به وسیله انتخابات و در مسئولین تغییر ایجاد می‌شود و حاکمیت زیر سوال نمی‌رود، اما وقتی احزاب حذف می‌شوند، مردم‌ مستقیما با حاکمیت طرف می‌شوند که این مطلوب نیست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟