بین الملل تابناک: کشته شدن یک آمریکایی در حملات سپاه به اقلیم کردستان عراق، اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، دستور الکاظمی برای بازداشت عاملان حمله راکتی به منطقه سبز، درخواست آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات با چین و دعوت آمریکا و انگلیس برای گفتوگوی فراگیر در عراق، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کشته شدن یک آمریکایی در حملات سپاه به اقلیم کردستان عراق
روز پنجشنبه، وزارت خارجه آمریکا تأیید کرد که یکی از شهروندانش در حمله روز گذشته نیروی زمینی سپاه به گروهکهای تجزیهطلب در شمال عراق کشته شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از «ویدنت پاتل»، یکی از سخنگوهای وزارت خارجه آمریکا نوشته است: «میتوانیم تأیید کنیم که یک شهروند آمریکا در نتیجه حمله راکتی در منطقه کردستان عراق کشته شده است.»
این مقام وزارت خارجه آمریکا با اشاره به قوانین مربوط به موارد محرمانه از ارائه جزئیات بیشتر خودداری، اما بار دیگر حملات ایران را محکوم کرده است.
وی گفت: «ما همچنان نقض حاکمیت و تمامیت ارضی عراق توسط ایران را محکوم میکنیم.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا ایالات متحده بابت مرگ شهروند خود انتقام خواهد گرفت، گفت: «ایالات متحده ابزارهای متعدد و روشهای مختلفی جهت پاسخگو کردن ایران بابت اقدامات بیثباتکننده در منطقه دارد.»
قرارگاه حمزه سیدالشهدای نیروی زمینی سپاه چهارشنبه با موشکهای نقطهزن و پهپادهای انهدامی، چند مقر تروریستهای تجزیه طلب را در اقلیم شمال عراق هدف قرار داد.
روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در اطلاعیهای با اشاره به آغاز مرحله جدید عملیات علیه مواضع و مقرهای گروهکهای تروریستی ضدایرانی در مناطقی در عمق اقلیم شمال عراق تاکید کرد: عملیات تا دفع موثر تهدید و برچیده شدن مقرهای گروهکهای تروریستی با قاطعیت ادامه خواهد داشت.
یک منبع آگاه نظامی گفت: «این حملات از بعد شدت و دامنه بسیار کم سابقه و کوبنده بوده و آسیبهای جدی به مقر تروریستها وارد کرده، به طوری که مقر اصلی گروهکهای تروریستی و دفاتر آنها تخریب شد». وی افزود: در این حملات یگانهای موشکی، پهپادی و توپخانهای سپاه شرکت داشتند.»
وزارت خارجه آمریکا روز گذشته هم بیانیهای درباره اقدام ایران علیه تروریستها منتشر کرده بود و در آن ایران را به استفاده از موشک و پهپاد علیه منطقه کرستان عراق و نقض حاکمیت این منطقه متهم کرده و گفته بود: «ما در برابر این گستاخان به مردم و دولت عراق در کنار آنها میایستیم.»
اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
وزارت خزانه داری آمریکا در میانه مذاکرات این کشور با طرفهای برجام برای رفع تحریمهای غیرقانونی علیه ایران، ده شرکت و یک نفتکش را به بهانه همکاری با ایران تحریم کرد.
شبکه سیجیتیان چین شامگاه پنجشنبه گزارش داد، وزارت خزانه داری آمریکا ده شرکت و یک نفتکش را به بهانه دخالت در خرید و فروش محصولات نفتی و پتروشیمی ایران تحریم کرد.
ساعتی پیش، منابع آگاه به رسانههای غربی از اعمال تحریمها علیه صادرات نفت ایران خبر داده بودند.
همچنین خبرگزاری رویترز گزارش داد که وزارت خزانه داری، تحریمهایی علیه یکسری از شرکتها وضع کرده که به گفته این وزارتخانه در فروش صدها میلیون دلار فراوردههای پتروشیمی و نفتی ایران به جنوب و شرق آسیا دخیل بودند.
طبق بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، این اقدام کارگزاران و شرکتهای پیشرو ایرانی در امارات متحده عربی، هنگ کنگ و هند را هدف قرار داده است.
در این میان، آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا نیز مدعی شد که واشنگتن دو شرکت مستقر در چین را به علت دور زدن تحریمهای فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران، تحریم کرده است.
دستور الکاظمی برای بازداشت عاملان حمله راکتی به منطقه سبز
نخستوزیر عراق به نیروهای امنیتی این کشور دستور داد تا عاملان حمله موشکی به منطقه سبز بغداد را تحت تعقیب قرار داده و بازداشت کنند. همزمان، منابع عراقی از مجروح شدن دستکم ۱۲۲ نیروی امنیتی و ۱۱ غیر نظامی در درگیریهای بغداد خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق بر لزوم پایبندی نیروهای امنیتی به وظایف خود در حفاظت از نهادهای کشور، اموال عمومی و خصوصی و تظاهرکنندگان صلحجو تاکید کرد.
الکاظمی تظاهرکنندگان را به پایبندی به صلح و دستورهای نیروهای امنیتی درباره مکان تظاهرات فراخواند و گفت، اوضاع امنیتی کنونی بازتاب وضعیت سیاسی کشور است.
وی بار دیگر گفتوگو میان گروههای سیاسی برای برونرفت از بحران، حمایت از کشور و نهادهای آن برای ایفای وظایفشان، دور کردن شهروندان از پیامدهای کشمکشهای سیاسی و حفظ امنیت را خواستار شد. الکاظمی همچنین بر ضرورت همکاری میان قوا تاکید کرد.
در همین راستا، مرکز رسانه امنیتی وابسته به دفتر نخستوزیری عراق گزارش داد، در نتیجه درگیریهای اسفبار در بغداد میان معترضان و نیروهای امنیتی تعداد مجروحان به چهار افسر و ۱۱۸ نیروی امنیتی و همچنین ۱۱ شهروند رسید.
این مرکز در بیانیهای همگان را به پایبندی به دستورالعملهای صادره از سوی سرویسهای امنیتی ویژه فرا خواند.
درخواست آمریکا برای از سرگیری مذاکرات با چین
پس از توقف گفتوگوها با چین به دلیل سفر جنجالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در اوایل ماه اوت، واشنگتن از پکن خواست تا گفتوگوها را از سر بگیرد و همکاری در بخشهای محیط زیست و بهداشت را ادامه دهد.
به گزارش اسپوتنیک، نیکلاس برنز، سفیر آمریکا در چین در یک سخنرانی تلویزیونی در نشست آسیایی موسسه میلکن در سنگاپور گفت: پیام ما به چینیها این است که بیایید صحبت کنیم، باب گفتوگوها را باز نماییم و به جلو برویم.
بر اساس این گزارش، سفیر آمریکا گفت: چین باید در زمینه تغییرات آب و هوایی و مسائل بهداشتی همکاری کند. واشنگتن علاقه مند به حفظ رقابت موثر با پکن است.
پلوسی در دوم اوت به تایوان سفر کرد. این اولین سفر یک رئیس مجلس ایالات متحده به این جزیره از سال ۱۹۹۷ بود. علاوه بر این، پلوسی بالاترین مقام آمریکایی بود که در ۲۵ سال گذشته از تایوان بازدید کرد. چین سفر پلوسی را که به عنوان ژست حمایت از جدایی طلبی تلقی میشود، محکوم و تمرینات نظامی گستردهای را در مجاورت جزیره راه اندازی کرد.
پکن تایوان را بخشی غیرقابل تفکیک از قلمرو مستقل خود میداند و با هرگونه تماس رسمی بین این جزیره و سایر کشورها مخالف است.
ایالات متحده از نیروهای طرفدار استقلال در تایوان حمایت میکند و به این جزیره سلاح میفروشد. پکن بارها گفته است که اصل چین واحد پایه سیاسی روابط چین و ایالات متحده است و نقض تعهدات توسط واشنگتن همکاری بین دو کشور را به خطر میاندازد و صلح و ثبات در تنگه تایوان را تهدید می کند.
دعوت آمریکا و انگلیس برای گفتوگوی فراگیر در عراق
آمریکا و انگلیس در بیانیهای خواستار گفتوگوی سازنده و فراگیر در عراق شدند.
به گزارش سومریه نیوز، آمریکا و انگلیس در بیانیه مشترکی اعلام کردند، همزمان با نزدیک شدن سومین سالگرد اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ عراق و پس از نزدیک به یک سال از گذشت انتخابات زودهنگام و عدم تشکیل دولت، همبستگی خود را با ملت عراق و حمایت از تلاشهای آنها برای انجام اصلاحات دموکراتیک اعلام میدارند.
در این بیانیه آمده است: ما نگران این هستیم که پس از چندین ماه مذاکرات داخلی، عراق هنوز دولتی ندارد که بتواند به آشفتگی اقتصادی و حکومتی رسیدگی کند که به نوبه خود باعث شعلهور شدن اعتراضات اکتبر و در نهایت برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
در این بیانیه همچنین آمده است: نمیتوان با خشونت مسیر اصلاحات را هموار کرد و اجازه داد اقدامات خشونت آمیزی که در ۲۹ و ۳۰ اوت شاهد بودیم، تکرار شود. تنها روش قانونی برای تحقق اصلاحات و تشکیل دولتی که پاسخگوی نیازهای مردم باشد، گفتوگوی سازنده و فراگیر است.
آمریکا و انگلیس همه طرفها را به ورود به فرایند مسالمتآمیز و قانونی و فراگیر با هدف تشکیل دولتی تام الاختیار فراخواندند که قادر باشد خدمات را بهبود داده و اشتغالزایی و وحدت ملی را تقویت کند.
در این بیانیه آمده است: نحوه خروج از بنبست سیاسی به عهده عراقیهاست؛ اما ما به عنوان دوست، همه طرفهای عراقی را به احترام به نهادهای دولتی، اجازه به آنها برای فعالیت مسالمتآمیز و اصلاح نظام به شکلی که در مقابل ملت عراق کامل مسئول باشد، فرا میخوانیم.