به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، عیسی زارع پور برای دومین بار در دو هفته گذشته و در حاشیه جلسه هیات دولت درباره احتمال ورود اینترنت ماهواره ای به ایران سخن گفته است. در روزهایی که تصمیم شورای امنیت کشور ، محدویت هایی را برای دسترسی مردم به اینترنت بین الملل ایجاد کرده و در ساعاتی از روز حتی دسترسی به گوگل هم غیر ممکن است و این محدودیت های اعمال شده بر پهنای باند اینترنت بین الملل و البته فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ تاثیر مستقیم بر کسب و کار های دیجیتال گذاشته و بنا بر اعلام های رسمی و غیر رسمی تا حدود ده میلیون نفر از این اتفاقات ضربه مالی خورده اند و کسب و کارشان با چالش هایی روبرو شده ، ایلان ماسک سرمایه دار آمریکایی و مالک اینترنت ماهواره ای استارلینک چند باری ادعا کرده است با ایجاد سهولت در دسترسی مردم به اینترنت ماهواره ای ، قوانین بین المللی را زیر پا می گذاردو همزمان با او دولت آمریکا هم با برداشتن تحریم های واردات تجهیزات ماهواره ای به ایران سعی کرد در این مسیر او را همراهی کند.
اگرچه این ادعای ثروتمند آمریکایی و دولت آمریکا ، خیلی تهدیدی جدی در حال حاضر تلقی نمی شود و در پاسخ به این ادعا ها عیسی زارع پور وزیر ارتباطات گفته بود:«اولا که آنها برای امکان استفاده از این اینترنت در ایران بر اساس قوانین بین المللی رادیویی نیاز به توافق و رعایت قوانین ایران دارندو بعد اینکه هزینه ها و امکانات و تجهیزات لازم برای دسترسی به این اینترنت در ایران ممنوع است و وجود هم ندارد و اقلا به این زودی ها چنین ادعایی تهدیدی جدی نیست. » در کنار این اتفاق البته گرانی این مدل اینترنت ها و تجهیزات دسترسی به آن به شکلی است که امکان گسترش این اینترنت در کوتاه مدت اقلا به سادگی امکان پذیر نیست. با این وجود طرح های توسعه این اینترنت ها که از سوی دو ارائه دهنده انحصاری اینترنت ماهواره ای یعنی گلوبال استار و استارلینک برای توسعه دسترسی به این اینترنت ها از طریق اسمارت فن ها در گوشی های آیفون و تی موبایل در دست انجام است شاید در آینده نزدیک نیاز به دیش های بزرگ و گران فعلی را بگیرد. در آیفون 14 مثل همه دیگر گوشی های نسل جدید اسمارت فن امکان استفاده اضطراری از اینترنت ماهواره ای فراهم شده است.
در این شرایط و درحالی که خود زارع پور اعتقاد دارد در بلند مدت چالش فیلترینگ اینترنت های ماهواره ای برای کشور وجود دارد و این اینترنت ها در صورت رواج خارج از پروتکل های داخلی امکان صیانت را سخت و پر هزینه می کنند ، او در باره این اینترنت ها و ورودشان به کشور گکفته است:«قبل از این هم چند اپراتور داخلی در حال رایزنی با این ارائه دهنده های خارجی برای ایجاد شبکه اینترنت ماهواره ای در کشور بوده اند. ما به شرطی که ارائه دهندگان اینترنت ماهواره ای پروتکل ها و ضوابط مربوط به اینترنت در کشورمان را بپذیرند و تعهدات لازم در این زمینه را بدهند و مجوزهای لازم را جذب کنند ، از این حضور استقبال می کنیم.»